Beloften naar zege bij Eemdijk; onder-19 onderuit.

Zaterdag 16 februari 2019 om 19:10

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Spakenburg met 2-0 gewonnen van Eemdijk. De eindstand was bij rust al bereikt. De onder-19 verloor in de slotfase met 1-0 van FC Twente. Onder-15 maakte een 2-0 achterstand goed bij Flevo Boys en pakte drie dure punten. De onder-13 verloor bij Feyenoord met 3-0.

Op Corpus den Hoorn had FC Groningen in de eerste helft van de wedstrijd tegen FC Twente de beste kans. Anders Faester wist een strafschop echter niet te verzilveren. Zo was het 0-0 na 45 minuten. In de slotfase van de tweede helft kwamen de gasten uit Enschede toch op een beslissende 1-0 voorsprong.

Basiself FC Groningen onder-19: Oscar Hooiveld, Ayoub Haddad, Pim Betzema, Leonel Miguel, Stuart Ritchie, Oussama El Azzouzi, Remco Balk, Joris Reiziger, Anders Faester, Giovanni Zwikstra, Mohamed el Kharbachi.
Bank: Mats Roorda, Deonell Jamie, Ken Raghoebar, Kian Slor, Max Hamelink, Milan de Koe.

De onder-13 had in Rotterdam met 3-0 verloren na een 2-0 ruststand. De onder-15 had eerder op de dag een spannende wedstrijd gespeeld. Flevo Boys was in Emmeloord in de beginfase van de tweede helft op een 2-0 voorsprong gekomen. Dankzij treffers van David van der Werff, Thom van Bergen en invaller Gilanni Bos sleepte de koploper toch nog drie dure punten in de wacht. En dat in de wetenschap dat naast concurrent Go Ahead Eagles juist twee punten verspeelde. FC Groningen staat nu drie punten los van de concurrentie op promotie naar de Eerste Divisie.

Beloften
In Spakenburg wist FC Groningen onder-23 een plekje te klimmen op de ranglijst. Het gebeurde in een wedstrijd met twee gezichten. Trainer Alfons Arts: “In de eerste helft (0-2 – red.) waren we duidelijk de bovenliggende partij, hadden we zeer veel balbezit en scoorden we tweemaal op prima wijze. We gaven niks weg en als we nog een iets hoger tempo hadden gehaald, was de wedstrijd halverwege al beslist geweest.”

Maar na de pauze dreigde de hekkensluiter toch terug te komen in de wedstrijd. “Zij gingen met twee omzettingen wat anders spelen en kwamen nu wel in de duels. Wij verslapten in die fase en waren bovendien slordig nadat we de bal veroverden. Laten we het erop houden dat het de tweede helft van onze kant heel zakelijk was, want we kwamen niet in de problemen. Maar het was jammer dat we de tweede helft zo matig speelden. Dat zal volgende week thuis tegen FC Lisse weer anders moeten.”

Jan Hoekstra; Tapmahoe Sopacua, Kellian van der Kaap, Luka Prljic, Tim Riksman, Oskari Sallinen, Daniel Bouman, Gerald Postma, Luuk Wouters, Daniel van Kaam, Matthijs Hardijk.
Rest bank: Pelle Boevink, Jhurrey Margaritha, Thomas Poll, Sam Crowther.

Scores: 30’ Daniel Bouman 0-1, 34’ Matthijs Hardijk 0-2.