string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften naar Veenendaal; onder-15 naar Emmen; onder-13 thuis.

Vrijdag 18 mei 2018 om 15:44

Nog twee wedstrijden en dan zit het seizoen erop voor FC Groningen onder-23. Zaterdag 19 mei wordt de laatste uitwedstrijd van de Derde Divisie Zaterdag 2017/2018 gespeeld in Veenendaal, tegen DOVO. Het duel begint om 14.30 uur. De onder-15 speelt uit tegen FC Emmen. Onder-13 speelt thuis tegen FC Emmen.

Assistent-trainer Gerard Wiekens van FC Groningen onder-23 reisde aan het begin van de week af naar Manchester om als oud-speler onderdeel te zijn van het kampioensfeest van Manchester City. De kampioenen maakten een bustour door de stad en eindigden in het centrum op een centraal plein waar ook diverse generaties oud-spelers van de club het feestje mochten mee vieren.

Samen met Alfons Arts nam Wiekens de onder-23 donderdag en vrijdag weer onder handen in de aanloop naar DOVO-uit. “We hebben een aardig brede selectie voor de laatste twee wedstrijden,” weet Wiekens. “Amir Absalem, Ludovit Reis en Jan Hoekstra zijn aangesloten vanuit de eerste selectie. Kolbeinn Finnsson hebben we afgelopen maandag overigens al op vakantie laten gaan. Hij moet zich over een maand al melden bij zijn nieuwe Engelse club.”

Tegenstander is de nummer 10 van de ranglijst en kwam in de beginfase van de competitie tot 2-2 op Sportpark Corpus den Hoorn. “Het is een aardig ploegje,” vertelt de assistent-trainer. “Er spelen diverse ervaren spelers, terwijl wij natuurlijk weer met onze jonge team komen opdraven. Afgelopen weekend maakte Pelle Boevink zijn officiële debuut onder de lat. Hij kreeg tegen Spijkenisse (6-0 winst – red.) niet heel veel te doen, maar deed het prima. Voor hem was het een mooie beloning na een jaar keihard werken in zijn rol als reservedoelman.”

Programma opleiding zaterdag 19 mei
FC Groningen onder-13 – FC Emmen (11.00 uur)
FC Emmen – FC Groningen onder-15 (12.00 uur)
DOVO – FC Groningen onder-23 (14.30 uur)

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard