Beloften knokken zich terug tegen Jong Ajax.

Maandag 11 februari 2013 om 21:07

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Eelde met 3-2 gewonnen van Jong Ajax. Bij rust stond de thuisploeg nog met 2-1 achter. David Texeira scoorde tweemaal. Filip Kostic was één keer trefzeker.

Onder winterse omstandigheden diende het Sportpark van VV Actief in Eelde als diverse keren als thuisbasis voor de ploeg van trainer Dick Lukkien. Ook voor deze editie van Groningen-Ajax waren weer vele belangstellenden afgereisd naar de Burgemeester Legroweg.
Formulier
Zij zagen bij de thuisclubs onder anderen Emil Johansson, Stefano Magnasco, Filip Kostic, Leandro Bacuna en David Texeira in actie komen. Aan de kant van Jong Ajax was Miralem Sulejmani de meest in het oog springende naam op het wedstrijdformulier.
In de eerste helft komt de thuisploeg na acht minuten aan de leiding als David Texeira uit een rebound van een schot van Stefano Magnasco de 1-0 inkopt. Na een kwartier spelen komen de Amsterdammers op gelijke hoogte door een treffer van Danny Hoesen: 1-1. Niet veel later neemt Jong Ajax de leiding door een treffer van Tobias Sana: 1-2.

Punten
In een vermakelijke wedstrijd krijgt FC Groningen na de pauze al enkele kansen op de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd is het raak als Hilal Ben Moussa zijn teamgenoot Filip Kostic alleen op het Amsterdamse doel af stuurt. Kostic tekent de 2-2 aan. Tien minuten later is de Serviër uit een hoekschop de aangever voor David Texeira die 3-2 binnenkopt.
In de slotfase moet Groningen alle zeilen bijzetten om de drie punten over de streep te trekken en mede dankzij goed ingrijpen van doelman Van der Lei blijft de thuisploeg op de been. In de slotfase kregen beide doelpuntenmakers nog een applauswissel.

Quote
Trainer Dick Lukkien had een ‘veerkrachtige’ ploeg aan het werk gezien: “Ik heb genoten van de wilskracht en de passie die we in deze wedstrijd tentoon hebben gespreid.”
Na de zege staat de FC nog altijd op de vijfde plek van de ranglijst. Het gat met koploper Jong Heerenveen is verkleind tot zes punten. Op dinsdag 19 februari is de volgende thuiswedstrijd. Tegenstander is dan nummer 4, Jong Feyenoord/Excelsior. Aanvang 18.30 uur op Sportpark Corpus den Hoorn.
Opstelling Jong FC Groningen
Van der Lei; Magnasco, Letschert, Bakker, Johansson; Ben Moussa, Bacuna, Van Nieff; Batbay, Texeira (90’ Zivkovic), Kostic (89’ Saban).
Rest bank: Potveer, Christovao, Janzen, Boutzamar.
Scheidsrechter: Bax
Scores: 8’ Texeira (rebound) 1-0, 15’ Hoesen 1-1, 17’ Sana 1-2; 70’ Kostic (Ben Moussa) 2-2, 80’ Texeira (Kostic) 3-2.