Beloften in slotfase langs Heracles.

Maandag 13 december 2010 om 12:43

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 3-1 gewonnen van Jong Heracles Almelo. De ploeg van trainer Dick Lukkien handhaaft zich door dit resultaat op de tweede plaats van de Beloften Eredivisie.

Voor Jong FC Groningen scoorden Danny Menting, Norair Mamedov en Oluwafemi Ajilore. Leandro Bacuna viel al na vijf minuten uit met een enkelblessure, maar de schade lijkt mee te vallen. De 1-0, op het uitstekende kunstgrasveld van VV Actief, viel vlak voor rust. De knappe aanname en het afleggen was van Nicklas Pedersen, de doeltreffende uithaal van Menting.
Invaller
Direct na de hervatting tekende Ellery Cairo voor de gelijkmaker. Lang leek het duel op een gelijkspel uit te draaien, maar vijf minuten voor tijd zorgde invaller Mamedov met een verrassend schot van afstand voor de 2-1. Twee minuten later besliste Femi met een individuele actie en afronding de wedstrijd definitief in Gronings voordeel.
Opstelling Jong FC Groningen: Van Loo; Kunst, Werkman, Veldmate en Metaj; Ajilore, Menting en Hiariej; Bacuna (6. Post), Pedersen (75. Mamedov) en Keurntjes (80. Wagenaar)