string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften in Leverkusen tegen Bayer II.

Woensdag 25 september 2013 om 11:02

Terwijl de eerste selectie woensdagmiddag richting Amsterdam koerst voor de bekerwedstrijd tegen AFC, heeft de bus van Jong FC Groningen deze ochtend de navigatie gezet op Leverkusen. De ploeg van trainer Paul Raveneau treedt namelijk om 15.00 uur in het Ulrich-Haberland-Stadion aan voor een oefenwedstrijd tegen Bayer 04 Leverkusen II.

Dat het eerste en tweede elftal van FC Groningen (nagenoeg) gelijktijdig een wedstrijd spelen, noemt Raveneau “een ideale planning” als hij zijn licht laat schijnen op het oefenduel van zijn team tegen de Duitse Bundesligaclub onder-23. “We hebben eerder al aangegeven dat de competitie-opbouw bij de Beloften niet ideaal is. Er zitten te veel gaten in het programma. We willen graag ritme houden, dus gaan we steeds weer op zoek naar serieuze oefentegenstanders, waarin de spelers zich kunnen meten en kunnen groeien en waarvoor ze zich kunnen opladen.”
Op goed niveau
Hoewel Raveneau van de Duitsers elke speler mocht meebrengen, die hij maar wilde, is de trainer op pad met zijn eigen Beloftenkern, aangevuld met de eerste selectiespelers Timo Letschert (geschorst voor het eerste elftal) en Emil Johansson (niet bij de wedstrijdselectie van hoofdtrainer Erwin van de Looi) en enkele A-junioren. “Vandaag komen alle selectiespelers van het eerste en tweede team op een goed niveau in actie en club-breed komt daar nog het aspect bij dat er ook A-junioren ervaring opdoen in onze wedstrijd. Dat is dus prima.”
Over de grens
Raveneau had het liefst tegen de beloftenelftallen van de nationale topclubs gespeeld. “Maar die komen nu uit in de Jupiler League, dus dat past niet in hun programma. Als je in de eigen regio gaat kijken, kom je in ons geval ook over de grens uit. Vorig seizoen al heeft Jong FC Groningen geoefend tegen Werder Bremen II. Via onze contacten konden we nu een wedstrijd spelen tegen Bayer Leverkusen. En in de wachtkamer staat nog een oefenduel met Schalke ’04. Heel interessant. We kunnen fysiek aan de bak, denk ik.”
Bagage
Hoewel de ploeg in totaal zo’n zes uur aan reistijd kwijt is, beaamt Raveneau dat de trip naar Leverkusen voor zijn groep een hele ervaring is. “De jongens krijgen weer meer bagage en dat is mooi.” Jong FC Groningen speelt woensdagmiddag in een accommodatie, die naast de BayArena ligt, vernoemt is naar de voormalige naam van het stadion van Bayer 04 Leverkusen – het Ulrich-Haberland-Stadion – en plaats biedt aan 3.200 toeschouwers.
Opstelling Jong FC Groningen:
Van der Lei; Cijntje, Hateboer, Letschert, Janzen; Saban, Boutzamar, Johansson; Bijl. Hagenauw, Veldman
Wisselspelers: Potveer, Gerlofs, Van Leijenhorst, Spijodic, Jasper en De Groene

Gerelateerd nieuws.

15 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard