Beloften in doelpuntrijk duel langs Vitesse.

Maandag 06 mei 2013 om 21:11

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 5-3 gewonnen van Jong Vitesse/AGOVV. Bij rust was de stand 3-2. Topscorer Paco van Moorsel maakte twee doelpunt.

In de eerste helft opende Paco van Moorsel de score: 1-0. Na een kans van Brahim Darri maakte Van Moorsel ook de 2-0. Binnen het halfuur bracht Mohamed Hamdaoui de achterstand terug tot 2-1. Zes minuten voor rust maakte Alexander Christovao na een prachtige sterke actie de 3-1. Brahim Darri bepaalde de ruststand op 3-2.
Na de pauze kreeg Vitesse twee gele kaarten en halverwege de open tweede helft maakten Emil Johansson de 4-2. Een prachtige knal van Mitchell Schet in de rechterbovenhoek betekende 5-2. In de slotfase maakte Atilay Batbay de 5-3 in eigen doel.
Jong FC Groningen staat na 21 wedstrijden op de vierde plek van de ranglijst met 36 punten. Kampioen Jong Heerenveen is niet meer te achterhalen. Ajax en Heracles hebben één punt meer dan de FC. Komende maandag speelt de FC de uitwedstrijd tegen Ajax. Bij winst is de ploeg van trainer Dick Lukkien minimaal derde.
Opstelling Jong FC Groningen
Van der Lei; Kappelhof (46′ Batbay), Letschert, Van Nieff, Johansson; Kieftenbeld, Van Moorsel, Benmoussa; Schet, Christovao (79′ Gazarjan), Kostic.
Rest bank: Potveer, Francisco, Janzen, Hateboer, Mennega.
Scores: 11′ Van Moorsel 1-0, 17′ Van Moorsel 2-, 28′ Hamdaoui 2-1, 39′ Christovao 3-1, 42′ Darri 3-2; 68′ Johansson 4-2, 75′ Schet 5-2, 88′ Batbay (eigen doel) 5-3.