string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften geven winst in Volendam uit handen.

Maandag 02 maart 2015 om 21:56

Jong FC Groningen/Cambuur heeft maandagavond in Volendam met 1-1 gelijkgespeeld tegen de plaatselijke Beloften. Jafar Arias opende vlak na de pauze de score. In de slotfase kwam de thuisploeg echter langszij. Door het gelijkspel heeft Jong Utrecht de koppositie in de Beloften Divisie B weer overgenomen.

In de terugronde van de Beloftencompetitie Divisie B kwam Jong FC Groningen/Cambuur een ploeg tegen die het komend seizoen ook beslist weer zal tegenkomen. Jong FC Volendam en Jong FC Groningen behoren namelijk tot de tien ploegen die deel uit zullen gaan maken van de voetbalpiramide, vanaf het seizoen 2016/2017.
In het seizoen 2015/2016 zullen de overige maximaal twintig BVO’s alvast een reservecompetitie gaan vormen op de maandagavond. Daarin gelden dan geen beperkingen meer qua leeftijd en gespeelde wedstrijden in het eerste elftal. Groningen en Volendam zien hun Beloftenploeg wel als top van de eigen opleiding en zullen zich over anderhalf jaar op zaterdag of zondag gaan meten met de topamateurploegen in Nederland.
Op de eerste maandagavond van maart 2015 startte Jong FC Groningen nog met het maximale aantal van vijf dispensatiespelers tegen FC Volendam. Van de eerste selectie van FC Groningen stonden Peter van der Vlag, Danny Hoesen en Hilal Ben Moussa aan de aftrap. Cambuur had bovendien het kwartet Marlon Pereira, Calvin MacIntosch, Donovan Slijngard en Sebastian Steblecki afgevaardigd. Hoesen viel vijf minuten voor rust uit met knieklachten. Ben Moussa werd volgens afspraak na een uur gewisseld.
Trainer Casper Goedkoop was nog niet tevreden over de eerste twintig minuten van zijn ploeg in de hagel en de wind, maar zag hoe het team daarna heer en meester was. “We hadden in de eerste fase moeite druk op de tegenstander te krijgen, maar vervolgens kregen we grip. We verzuimden echter voor de pauze al te scoren. In de tweede helft hebben we vrijwel alleen op de helft van Volendam gespeeld. Na de 1-0 van Jafar Arias kregen onder anderen Juninho Bacuna, Arias, Steblecki kansen om de score verder op te voeren.”
Maar de wedstrijd kreeg in de slotfase gelijkenis met het duel van het eerste van zondagmiddag in Euroborg. “In de slotfase kregen we eerst al een waarschuwing met een schot dat via de lat over ging en drie minuten voor tijd was het toch raak en maakten zij gelijk. De defensie was vanavond overigens de beste linie. Zowel in verdedigend als opbouwend opzicht. Er waren in de wel ploeg veel slordigheden in de passing en het lopen.”
Komende maandag komt koploper Jong FC Utrecht naar Corpus den Hoorn, ook een ploeg die net als FC Groningen wil instromen in de nieuwe Landelijke Divisie. “Het is zonde dat we ze weer voorbij hebben laten komen. Nu staan we gelijk in punten met Utrecht. Volgende week is het dus de kraker in de Beloften Divisie B. Aanvang 18.30 uur en de toegang is gratis.”
Opstelling Jong FC Groningen/Cambuur
Van der Vlag; Pereira, MacIntosch, Baas, Bijl; Arias, Slijngard, Ben Moussa (62’ Saban), Steblecki; Bacuna, Hoesen (39’ Denkovski).
Rest bank: Van der Lei, Veendorp, Boutzamar, Oldenburger.
Scores: 50’ Arias 0-1, 88’ Mertens 1-1.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard