Beloften gelijk tegen Jong Sparta.

Maandag 13 februari 2012 om 20:52

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 2-2 gelijkgespeeld tegen Jong Sparta Rotterdam. Het duel dat in Eelde werd gespeeld kende een ruststand van 1-1. Thomas Enevoldsen en Matias Jones scoorden de doelpunten.

In de eerste helft had FC Groningen een flink veldoverwicht en kwam de treffer van Tom Overtoom dan ook letterlijk uit de lucht vallen. Na een handvol kansen voor de pauze was het vijf minuten voor de thee raak. Een voorzet van Hilal Ben-Moussa werd door Thomas Enevoldsen binnengekopt: 1-1.
In het tweede bedrijf daalde het niveau van de wedstrijd en hield Groningen nog wel de overhand. Toch kwamen de Rotterdammers in de 79 ste minuut door een treffer van Paul Gladon opnieuw op voorsprong. Een nederlaag werd evenwel afgewend door de nummer 2 van de ranglijst, want een minuut later kopte Matias Jones uit een voorzet van Henk Bos de 2-2 binnen.
Even later kreeg Huseyin Dogan zijn tweede gele kaart van de wedstrijd en moest Sparta met tien man het duel beëindigen. Ondanks het verlies van twee punten komt de ploeg van trainer Dick Lukkien een punt dichterbij koploper FC Twente dat thuis verloor van Feyenoord/Excelsior. Tien duels voor het einde is het verschil op de ranglijst nu vijf punten. Komende maandag speelt Jong FC Groningen in de beker uit tegen Jong Ajax.
Van Loo; Luis Pedro, Öztürk, Bakker, Johansson; Hoxhaj, Bos; Jones, Ben-Moussa (86’ Batbay), Enevoldsen (46’ Van Nieff); Suk (63’ Holder).
Rest bank: Fij, Renken en Saban (A1, debuut bij Beloften).
Scores: 11’ Overtoom 0-1, 40’ Enevoldsen 1-1; 79’ Gladon 1-2, 80’ Jones 2-2.