Beloften gelijk bij ASWH; drie zeges jeugdteams

19 januari 2019 / vandaag

FC Groningen onder-23 heeft zaterdagmiddag in Hendrik-Ido-Ambacht met 2-2 gelijkgespeeld tegen ASWH. De ruststand was 2-1 in het voordeel van de Groningers. Matthijs Hardijk en Tim Freriks waren de goalgetters. Onder-19 won thuis van De Graafschap, onder-17 won bij PSV en onder-13 zegevierde bij Spartaan’20.

In de beginfase van de wedstrijd verrasten de gasten de thuisploeg met een wat aangepaste tactiek. “We begonnen uitstekend aan de wedstrijd,” aldus trainer Alfons Arts. “En we stonden binnen negentien minuten met 2-0 voor. Ook nog door mooi uitgespeelde aanvallen. Het was echter zonde dat een minuut later de 1-2 erin waarde. Daarna hadden we moeite met het opportunistische spel van ASWH.”

Arts vond het voetballend van zijn eigen ploeg ook niet voldoende. “We hadden ons voorgenomen het spel snel te verplaatsen om onder hun druk uit te spelen, maar daarin slaagden we onvoldoende. In de pauze hebben we nogmaals onze tactiek doorgesproken en tien minuten in de tweede helft kwam ASWH op gelijke hoogte uit een vrije trap, die door het midden werd genomen en in de vijf meter zomaar door hen kon worden binnen geprikt.”

De FC-trainer voorzag dat het daarna uiteraard lastig zou worden, maar zag zijn ploeg ook iets meer grip krijgen. “Daardoor moesten ze vaker al bij de keeper de lange bal hanteren. We lieten ons in die fase te snel afbluffen en het was vanmiddag echt grote mensen voetbal. Het was niet gemeen, maar wel op het randje. Bij een opstootje werd Lars Kramer er als enige met een rode kaart uitgestuurd en daarna was het natuurlijk helemaal ‘alle hens aan dek’.”

Arts vond het aan de ene kant te prijzen dat zijn ploeg in de slotfase juist wel meer strijd leverde, maar vond het aan de andere kant ook jammer. “Dat we een rode kaart nodig hebben, om opeens wel duels vol aan te gaan, strijd te leveren en zelfs nog op jacht gingen naar de overwinning, dat is jammer. We hebben ons tot die tijd dus blijkbaar te gemakkelijk naar de slachtbank laten leiden. Het spel van de laatste tien minuten moeten we in dit soort wedstrijden negentig minuten laten zien en dan hebben we voortaan een grote kans op de overwinning.”

Opstelling FC Groningen
Pelle Boevink, Tim Riksman, Kellian van der Kaap, Lars Kramer (82’ rood), Stuart Ritchie, Rano Burger, Gerald Postma, Daniël van Kaam (83’ Luuk Wouters), Matthijs Hardijk (84’ Marijn Ploem), Tim Freriks (68’ Thijs Dallinga), Daniel Bouman.
Rest bank: Oscar Hooiveld, Antonio Manolache, Antonio Sefer.

Scores: 3’ Matthijs Hardijk 0-1, 18’ Tim Freriks 0-2, 20’ Mels van Driel 1-2; 52’ Peter Verhoeve 2-2.
Rode kaart: 82’ Lars Kramer

Uitslagen opleiding zaterdag 19 januari 2019
Spartaan ’20 – FC Groningen onder-13: 2-3
PSV – FC Groningen onder-17: 0-3
FC Groningen onder-19 – De Graafschap: 3-1
ASWH – FC Groningen onder-23: 2-2

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws