string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften eveneens flink op schot.

Maandag 31 oktober 2011 om 22:02

Jong FC Groningen heeft maandagavond in Alkmaar met 5-3 gewonnen van Jong AZ. De ploeg van coach Dick Lukkien stond bij rust al met 4-1 voor. Helaas ontbraken Emil Johansson (lies) en Suk Hyun-Jun (knie) in de tweede helft wegens lichte blessures.

Binnen een minuut stond de FC op een 1-0 achterstand. Binnen twintig minuten scoorde de FC vervolgens drie keer net als het eerste elftal zondagmiddag in Euroborg. Matias Jones, Suk Hyun-Jun en Tim Keurntjes (penalty) scoorden voor Groningen. Vlak voor de pauze maakte Nick Bakker de vierde treffer (1-4). Trainer Dick Lukkien: “Over de eerste helft was ik heel content. De 4-1 tussenstand was niet geflatteerd. We hadden er nog wel twee meer kunnen maken.”
“Na de pauze was het een ander verhaal. AZ begon te stormen en speelde volle bak. We bleven verdedigend redelijk makkelijk op de been, maar onder druk deden we het in balbezit een stuk minder, terwijl dezelfde oplossingen er lagen. Er was veel balverlies en na de 2-4 in de 70e minuut was er even ‘paniek’ en viel snel de 3-4. We hebben het onnodig spannend gemaakt. In het laatste kwartier zette AZ er nog een extra spits bij. Na een snelle uitbraak van Jelle Wagenaar kregen we een tweede strafschop en kon Tim Keurntjes de eindstand bepalen. Het was een mooie overwinning.”
Tegenvaller was het uitvallen van Suk Hyun-Jun en Emil Johansson: “Suk had last van ‘een tik’ op de knie en moest even voor de pauze worden vervangen. Johansson had klachten in de lies en daarmee wilden we geen enkel risico nemen. Beide blessures zien er op het eerste oog niet heel ernstig uit.”
Jong FC Groningen heeft nu 13 punten uit acht duels en staat met nog vier ploegen op een gedeelde vierde plek van de ranglijst en op drie punten achter de de nummers 2 en 3. Komende maandag spelen de Beloften thuis tegen PSV, één van de andere ploegen met 13 punten.

Opstelling FC Groningen
Etemadi; Wagenaar, Görgülu, Bakker, Johansson (46′ Bijker); Hoxhaj, Keurntjes; Jones (88′ Batbay), Pedersen, Bos; Suk (40′ Ben-Moussa).
Rest bank: Fij, Van Nieff, Rampavilas.
Scoreverloop: 1′ Lewis 1-0, 4′ Jones 1-1, 12′ Suk 1-2, 19′ Keurntjes (strafschop) 1-3, 44′ Bakker; 70′ Van Kessel 2-4, 72′ Lewis 3-4, 93′ Keurntjes (strafschop) 3-5.

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard