Beloften doelpuntrijk onderuit.

Maandag 09 november 2009 om 13:55

Jong FC Groningen heeft maandagavond op Corpus den Hoorn met 4-3 verloren van Jong FC Twente. Bij rust was de stand 2-2. Michael Jansen, Gonzalo Garcia en Nicklas Pedersen scoorden voor de thuisploeg.

In de tiende competitiewedstrijd kwam Jong Groningen al snel op een voorsprong door een afstandsschot van Michael Jansen: 1-0. Het betekende het begin van een wedstrijd vol kansen over en weer. Na een kwartier spelen raakte Nicklas Pedersen de paal. Tien minuten later was het rechtsback Mitch Stockentree die de gelijkmaker aantekende.

Nicklas Pedersen kreeg na een halfuur de volgende kansen, maar mikte nu net naast. Even later was het Ransford Osei de 1-2 aantekende. Drie minuten later was de stand alweer gelijk. Op aangeven van Nicklas Pedersen maakte Gonzalo Garcia de 2-2.

Na zes minuten in de tweede helft kwam FC Groningen opnieuw op voorsprong. Robert Pomstra assisteerde Nicklas Pedersen bij het maken van de 3-2. Na precies een uur spelen maakte Dario Vujicevic 3-3. Zes minuten later kwamen de Tukker op voorsprong door een afgeketste voorzet van Stockentree.

Het scenario van de eerste helft werd niet gehelemaal gekopieerd en in het vierde kwart van de wedstrijd werd niet meer gescoord. Na de nederlaag staat FC Groningen nu op de zesde plek van de ranglijst met 16 punten uit tien duels.

Over twee weken is Heerenveen/Emmen de volgende tegenstander. Groningen speelt dan opnieuw thuis op Corpus den Hoorn. Op dinsdag 17 november oefent Jong FC Groningen op De Esserberg tegen Be Quick 1887 zondag-1.

Opstelling Jong FC Groningen
Ter Wielen; Hiariej, Dijkstra, Jansen, Wagenaar; Menting, Holla (35′ Pomstra), Zonneveld (80′ Krohne), Garcia; Pedersen (69′ Kluin), Koç.
Rest bank: Nienhuis, Werkman, Tripsas, Van Erkel.

Scoreverloop: 7′ Jansen 1-0, 25′ Stockentree 1-1, 34′ Osei 1-2, 37′ Garcia 2-2; 51′ Pedersen 3-2, 60′ Vujicevic 3-3, 66′ Stockentree 3-4.