Beloften bereiken kwartfinale beker.

Maandag 15 november 2010 om 20:59

Jong FC Groningen heeft maandagavond de kwartfinales van het bekertoernooi bereikt. In een doelpuntrijk duel was de ploeg van trainer Dick Lukkien met 4-3 te sterk voor Jong AZ. Oluwafemi Ajilore schoot 3-2 en kopte 4-3 binnen.

In de eerste helft kreeg Norair Mamedov de eerste kans, die nog werd gestopt door doelman Verhulst van AZ. Na een klein halfuur nam Leandro Bacuna een bal van zo’n 25 meter op de slof en zwabberde de bal langs de verraste AZ-goalie: 1-0. Tien minuten later werd Mamedov gevloerd binnen het strafschopgebied en benutte de penalty zelf: 2-0.
Op slag van rust kwam AZ terug in de wedstrijd door een treffer van Roland Alberg: 2-1. Tien minuten na de pauze kwamen de Alkmaarders op 2-2. Erik Falkenburg scoorde de gelijkmaker. Negen minuten later kwam Groningen opnieuw op voorsprong. Een prachtige voorzet van Tim Keurntjes werd ingeschoten door Oluwafemi Ajilore: 3-2.
Deze voorsprong wist de FC zes minuten te verdedigen. Falkenburg scoorde namens AZ zijn tweede treffer. FC Groningen ging vervolgens op jacht naar een nieuwe voorsprong. Die kwam er in de 76ste minuut. Danny Holla legde een bal op het hoofd van Ajilore, die zijn tweede treffer van de avond aantekende: 4-3.
Deze stand werd door Groningen over de eindstreep getrokken. Drie minuten voor tijd had invaller Kevind Luckassen nog een kans op de 4-4, maar hij mikte voorlangs. Zo bereikte Groningen de kwartfinales van het bekertoernooi. Komende maandag speelt FC Groningen opnieuw tegen AZ. Op maandag 22 november betreft het de competitie-ontmoeting op Corpus den Hoorn.
Opstelling Jong FC Groningen
Bakker, Kunst, Lachman, Veldmate, Metaj, Ajilore (77’ Menting), Holla, Andersson (90’ Van Hezel), Bacuna, Keurntjes, Mamedov.
Rest bank: Fij, Van Dijk, Vente, Post, Wagenaar.
Scoreverloop: 29’ Bacuna 1-0, 40’ Mamedov (strafschop) 2-0, 44’ Alberg 2-1; 55’ Falkenburg 2-2, 64’ Ajilore (Keurntjes) 3-2, 70’ Falkenburg 3-3, 76’ Ajilore (Holla) 4-3.
Scheidsrechter: Higler
Gele kaarten FC Groningen: 50’ Mamedov, 92’ Metaj

Uitslagen/programma
overige Uitslagen achtste finales: Jong N.E.C. – Jong FC Den Bosch 1-3, Jong FC Utrecht – Jong De Graafschap 1-2, Jong VVV-Venlo – Jong FC Twente 0-7, Jong Vitesse/AGOVV – Jong ADO Den Haag 1-0, Jong PSV – Jong NAC Breda 3-0, Jong Feyenoord/Excelsior – Jong Ajax 3-1, Jong Sparta Rotterdam  –  Jong Heerenveen/Emmen (dinsdag, loting na afloop). De kwartfinales worden gespeeld op maandag 7 februari 2011.