string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Beloften beginnen oefencampagne met nederlaag.

Zaterdag 14 juli 2012 om 13:42

Jong FC Groningen heeft vrijdagavond op de Esserberg met 1-0 verloren van Be Quick 1887. Het doelpunt viel een kwartier voor tijd. Doelman Joey Potveer kwam eerder op de dag rond met de club en is dit seizoen de vierde doelman.

De Beloften speelden tegen Be Quick een boeiende wedstrijd waarin de Hoofdklasser uitstekend voor de dag kwam. Hoewel de ploeg van trainer Dick Lukkien het overwicht had, slaagde de ploeg er amper in kansen te creëren. Naar mate de wedstrijd vorderde was Be Quick van trainer Marcel Groninger juist wel steeds gevaarlijker. Een schot van Daan Driever trof na ruim vijf kwartier doel en daar had FC Groningen geen antwoord meer op.
De komende week speelt Jong FC nog drie oefenwedstrijden tegen achtereenvolgens BV Cloppenburg (AFGELAST!), SC Veendam en WKE. Komende vrijdag wordt in Duitsland gespeeld zonder de inbreng van spelers van de eerste selectie. Die ploeg reist immers maandag voor ruim een week af naar Zuid-Korea voor deelname aan de Peace Cup.

De 19-jarige doelman Joey Potveer was afgelopen week op proef bij de Beloften en heeft inmiddels te horen gekregen dat hij de rest van het seizoen op amateurbasis als vierde doelman zal fungeren bij FC Groningen.
Opstelling Jong FC Groningen
Van der Lei, Kappelhof, Renken, Bakker, Van Nieff (61’ Francisco); Bacuna, Keurntjes; Batbay, Ben Moussa, Holder; Christovao (46’ Hagenauw).
Score: 76’ Daan Driever 1-0

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard