Belangrijke zege van A1.

Zondag 30 november 2008 om 11:33

FC Groningen A1 heeft zaterdagmiddag in Eindhoven gewonnen met 2-1. De ploeg won in ondertal van PSV. B1 verloor en C1 speelde gelijk op Corpus. De D1 en D2 wonnen beiden. C2 won zondag uit bij Excelsior.

FC Groningen A1 kwam in Eindhoven in de 31ste minuut op achterstand, maar kwam door een treffer van Petrit Hoxhaj tien minuten na de rust op gelijk hoogte. In de 63ste minuut kreeg Jelmer Keur zijn tweede gele kaart en twee minuten later kwam FC Groningen dus in ondertal op 2-1 door opnieuw een boogbal over de doelman, ditmaal van de voet van Tiemen van Hezel. FC Groningen hield het vierde kwart van de wedstrijd knap stand en klom twee plekken op de ranglijst van de Eredivisie. A1 staat nu twaalfde.

De B1 kwam in de eerste helft op voorsprong door een treffer van Jasper ter Horst. Nog voor de pauze maakte PSV gelijk. Na de pauze vonden de Eindhovenaren tweemaal het doel. Ondanks de 3-1 nederlaag staat de FC nog altijd zesde in de Eredivisie.

FC Groningen C1 verspeelde punten, maar pakte toch een punt door in de slotfase de gelijkmaker aan te tekenen. Bryan Inge scoorde zes minuten na de pauze. Binnen vier minuten boog AFC C1 de 1-0 om in 1-2. In de slotminuut zorgde Ron Janzen voor een aangename afsluiting: 2-2. C1 staat nog altijd tweede op de ranglijst, achter Ajax.

De D1 won in Leeuwarden met 4-0 van Cambuur D1. Een leuke wedstrijd met goed spel werd omgezet in doelpunten van Jim de Leeuw en Richairo Zivkovic voor de pauze en Roland Baas en Ahmed Amedi Ndayisaba in het tweede halfuur. D1 is koploper in de Eerste Divisie C.

D2 won van d’Olde Veste ’54 D1. In de eerste helft scoorde Stan Haanstra een loepzuivere hattrick. Na de onderbreking bepaalde Juninho Bacuna de 4-0 eindstand.

C2 won zondag in Rotterdam van Excelsior C2. Voor de pauze scoorden Robin Schoonveld en Firosan Ademi. In de tweede helft maakte Thijs Hateboer de derde treffer: 0-3. De FC eindigt de najaarscompetitie als tweede op drie punten achter koploper AZ.