Belangrijke zege FC Groningen D1.

Dinsdag 21 oktober 2014 om 19:48

Een aantal belangrijke overwinningen vandaag voor de jeugdteams van FC Groningen. Zo pakten A1, B1, C1 en D1 de volle buit.

Teams Locatie Groningen
SC HEERENVEEN A1 0-1 FC GRONINGEN A1
0-1 Juninho Bacuna (75.)
opstelling FCG A1 Kevin Wilpstra, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Mohammed Abdoel Karim, Dennis van Duinen, Daro Faraj, Gijs Jasper (67.Pier Veldman), Gerald Postma (63.Willem Gootjes), Juninho Bacuna (75.Stan Haanstra), Ajdin Hrustic (89.Rutger Etten), Kasper Oldenburger.
Dankzij een treffer van Juninho Bacuna pakten de mannen van trainer Peter Hoekstra drie punten op Skoatterwald. Een kwartier voor tijd scoorde de aanvaller na een geweldige actie van invaller Pier Veldman. Bacuna was na rust een paar maal eerder dichtbij de openingstreffer. De Friese opponent kon geen noemenswaardige kansen creeeren. Over de gehele negentig minuten gezien ging de meeste dreiging ook van FC Groningen A1 uit. Voor rust leverden pogingen van Ajdin Hrustic (kopbal) en Bacuna (schot) geen goals op. Uit een goede aanval via Gerald Postma schoot Kasper Oldenburger op de paal. Drie minuten voor rust was de thuisploeg dichtbij maar de bal raakte de dwarsligger.
FC GRONINGEN B1 3-0 QUICK BOYS B1
1-0 Dennis Molema (3.), 2-0 Ozan Kokcu (70.), 3-0 Noel Wever (80.)
opstelling FCG B1 Jan Hoekstra, Tim Riksman, Luuk Kuipers, Daan Wijma, Mathijs Elderman, Nagesh Amatsaleh (79.Ebrar Yildirim), Sander de Grote (63.Noel Wever), Mehmet Gencer, Ibrahim Dumduya (63.Daniel Bouman), Ozan Kokcu, Dennis Molema.
In de Eerste Divisie nam FC Groningen B1 op Corpus den Hoorn al vroeg in de wedstrijd een voorsprong dankzij een treffer van Dennis Molema. “Kijkend naar de stand op de ranglijst wisten we dat deze wedstrijd gewonnen moest worden. Deze week hebben we er ook op gehamerd om agressief te spelen. Dat hebben de jongens in de eerste helft goed gedaan. We verzuimden echter om voor rust nog de 2-0 of 3-0 te maken,” zei trainer Marcel van Buuren. Het duurde lang voordat het duel tegen de ploeg uit Katwijk beslist werd. Van Buuren: “Omdat je het niet afmaakt wordt de angst in de ploeg groter. De 2-0 was een bevrijding en toen was er weer de lef om te voetballen. Maar de tegenstander hebben we te lang in leven gehouden.”
PSV B2 2-2 FC GRONINGEN B2
1-0 (12.), 1-1 Jhurrey Margaritha (28.), 1-2 Jhurrey Margaritha (36.), 2-2 (40.)
opstelling FCG B2 Bram Pikkemaat, Givancy Phillips, Daniel Camara Bos (41.Alagie Jabbie), Oege Sietse van Lingen, Daphny Phillips (41.Mark te Velde), Tom van de Looi, Marc Vegter, Daniel Teune, Jhurrey Margaritha, Mark Westra, Tom Boezerooy (65.Teun Cools).
De ploeg van trainer Sander van Gessel verliet de Herdgang met een gelijkspel. De thuisploeg nam nog wel de leiding maar de Groningers antwoordden daarop sterk. Uit een vrije trap van Daniel Teune reageerde Jhurrey Margaritha attent: 1-1. Acht minuten later was het wederom Margaritha, ditmaal uit een vrije trap van Marc Vegter, die scoorde. In de slotfase maakte PSV B2 de gelijkmakende treffer. In de tweede veertig minuten voetbalden de Eindhovenaren iets gemakkelijker maar kreeg groenwit de kansen. Op pogingen van Margaritha en Oege Sietse van Lingen voorkwam de PSV-goalie een achterstand voor zijn ploeg. Mark Westra zag een inzet naast het doel gaan.
FC TWENTE C1 1-5 FC GRONINGEN C1
1-0 (11.), 1-1 Sammy Crowther (24.), 1-2 Sammy Crowther (57.), 1-3 Wilko van der Kooi (59.), 1-4 Tapmahoe Sopacua (67.), 1-5 Wilko van der Kooi (69.)
opstelling FCG C1 Mats Roorda, Steyn Strijker, Tapmahoe Sopacua, Ken Raghoebar, Rick Boyer (36.Max Hamelink, 54.Mark Jagt), Mees Gootjes, Nick Kleen, Ashraf Hezam, Sammy Crowther, Gabriel Fernando, Werner Bouma (36.Wilko van der Kooi).
In Hengelo behaalde FC Groningen C1 een puike overwinning op het hoger geklasseerde FC Twente C1. “Vooraf hadden we ons voorgenomen om compact te spelen en dat deden we behoorlijk goed,” vertelde trainer Hugo Alves Velame. Uit een lange bal nam de thuisploeg de leiding. Sammy Crowther maakte uit een geweldige actie echter nog voor rust gelijk. Hugo Alves Velame: “We begonnen goed aan de wedstrijd en konden in de opbouw steeds de vrije spelers vinden.” In de tweede helft werd de FC steeds gevaarlijker en uit een omschakelmoment trof Sammy Crowther doel. “Na de tweede goal gingen we aan de bal slimme keuzes maken en dit resulteerde in doelpunten. Een groot compliment voor de discipline van de spelers,” aldus Hugo Alves Velame.
FC GRONINGEN C2 1-2 VITESSE C2
0-1 (16.), 0-2 (21.), 1-2 Tariq Lancelot (61.)
opstelling FCG C2 Daan Reiziger, Leonel Miguel, Pim Betzema, Quinten Anakotta, Max Hamelink, Tariq Lancelot, Jarno Deuring (36.Joris Reiziger, Remco Balk, Jules Anakotta (36.Joshua Sion), Sven Jager. Gerwin Heidema (36.Giovanni Zwikstra).
In de jacht naar een top-6 klassering leed de onder-14 ploeg een kostbare nederlaag tegen Vitesse C2. De gasten scoorden tweemaal in rap tempo in een eerste helft waarin de ploeg van trainer Gerard Wiekens het moeilijk had. Niet eenmaal werd door groenwit een schot op het doel gelost. Ook in het tweede bedrijf zorgden de Arnhemmers aanvankelijk voor de meeste dreiging. Doelman Daan Reiziger was echter prima op dreef en voorkwam dan ook een grotere achterstand. Tien minuten voor tijd kwam de FC terug in de wedstrijd. Tariq Lancelot kwam vrij voor de doelman en scoorde beheerst. De tegenstander kreeg daarop nog enkele mogelijkheden om het duel op slot te gooien. In de laatste minuut miste FC Groningen C2 echter een dot van een kans op de gelijkmaker.
FC GRONINGEN D1 2-0 NEC/FC OSS D1
1-0 Kian Slor (35.), 2-0 Kian Slor (43.)
opstelling FCG D1 Stein Barkhuis, Tijs Mulder, Yannick Hettinga, Daan Scholtens, Nout de Groot, Tom van der Werff, Joel van Kaam, Corvin Braun, Romano Postema, Jesper de Backer, Kian Slor. Wissels: Job van Dijk, Jimi van Halen, Marco Hut, Marshelon Pourier, Jort Stuiver.
In de Eerste Divisie C pakten de D-pupillen van trainer Arjen Jorritsma drie belangrijke punten. In een aantrekkelijke wedstrijd werd in het eerste half uur niet gescoord. Toch kreeg Kian Slor een aantal prima kansen. Daarnaast trof ook Romano Postema, na een goede voorzet van Tom van der Werff, geen doel. De tegenstander raakte de lat. Na rust was de eerste goede kans voor NEC/FC Oss D1 maar dit schot ging voorlangs. Kian Slor zag een vrije poging gered maar uit de daaropvolgende corner kopte de aanvaller wel raak. Doelman Stein Barkhuis voorkwam de gelijkmaker na een schitterende save waarna de rebound op de lat belandde. Een kwartier voor tijd verdubbelde Kian Slor de voorsprong. Daardoor bleven de punten in Groningen.
FC GRONINGEN D2 5-1 DE HELD D1
0-1 (10.), 1-1 Luciano Valente (22.), 2-1 Maurilio de Lannoy (39.), 3-1 Sietze de Klerk (42.), 4-1 Luciano Valente (46.), 5-1 Luciano Valente (60.)
opstelling FCG D2 Owen van der Vlag, Stijn Hensema, Emircan Gulge, Redzer Veenkamp, Bastiaan Renkema, Sietze de Klerk, Milan Drayer, Bjorn Meijer, Rida Ajouaou, Luciano Valente, Jamai Bont. Wissels: Maurilio de Lannoy, Rob Vegt, Revelino Slagveer, Jesse Glasbergen, Liam Tyler.
Na een moeizame eerste helft won de ploeg van trainer Bote Talsma alsnog ruim en overtuigend. In de eerste vijf minuten voorkwam doelman Owen van der Vlag met twee reddingen een vroege achterstand. Nadat de gasten uit Hoogkerk de leiding hadden genomen was het Luciano Valente die de gelijkmaker liet aantekenen. Vlak voor rust kreeg De Held D1 nog een kans maar deze werd van de doellijn gehaald. In het tweede half uur een totaal ander wedstrijdbeeld. De Groningers domineerden, kregen veel mogelijkheden en zagen De Held D1 niet meer gevaarlijk worden. Het vierde doelpunt was de mooiste van de wedstrijd. Na een een-twee met Maurilio de Lannoy scoorde Luciano Valente beheerst een van zijn drie doelpunten van vandaag.
Teams Locatie Leeuwarden

FC UTRECHT C2 2-1 SC CAMBUUR C2
1-0 (11.), 1-1 Chiel Kuiper (12.), 2-1 (67.)
opsteling SCC C2 Marco Kreeft, Robert Polee, Sil Bos, Jens van der Heide, Feike Zijlstra (36.Kevin de Vries), Job Zwager (36.Rik de Boer), Koen Kribben (61.David Kazimier), Pieter Abe de Jong, Chiel Kuiper (36.Deno Alejo), Mark van der Meer, Kian Visser (52.Thimo Stroop).
SC CAMBUUR D1 5-0 HOOGEZAND D1
1-0 Milan de Koe (3.), 2-0 Jorn Jongsma (22.), 3-0 Youri Sletering (24.), 4-0 Jhondly van der Meer (30.), 5-0 Milan de Koe (58.)
opstelling SCC D1 Brett Minnema, Maurice Lap, Willem de Boer, Milan de Koe, Dylano van Dijk, Quinten Lamsma, Jhondly van der Meer, Tobias Hoogstra, Jorrit Miedema, Jorn Jongsma, Youri Sletering. Wissels: Bas Verbree, Andries Venema, Milan Smit, Steyn Potma.