string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bekerhuldiging FC woensdag op Drafbaan; rijtour en artiesten bekend.

Vrijdag 01 mei 2015 om 13:52

Na de winst van FC Groningen in de bekerfinale op PEC Zwolle worden spelers en staf van de club woensdagavond 6 mei gehuldigd op de Drafbaan in het Stadspark in Groningen. De route van de rijtour en de artiesten die optreden zijn inmiddels bekend.

De toegangshekken rond het veld van de drafbaan worden vanaf 17.00 uur geopend om de eerste supporters toe te laten. Het huldigingsprogramma begint om 18.15 uur. Voorafgaand aan de bekerhuldiging zullen spelers en staf in een open bus vanaf het stadion door de stad richting de Drafbaan in het Stadspark rijden.

Programma (alle tijden onder voorbehoud)
17.00 uur: hekken open voor bezoekers
18.15 uur: start rijtour door de stad
18.15 uur: start huldigingsprogramma
21.00 uur: einde optredens

Rijtour FC Groningen
Om 18.15 uur vertrekken spelers en staf FC Groningen in een open bus vanaf Stadion de Euroborg. Route: Boumaboulevard, Verlengde Lodewijkstraat, Oosterweg, Oosterbrug, Verlengde Oosterstraat, Rademarkt, Oosterstraat, Grote Markt, Guldenstraat, Vismarkt n.z., Akerkhof n.z., Brugstraat, Astraat, Aweg, Westerhaven, Eendrachtsbrug, Paterswoldseweg, Koeriersterweg, Peizerweg, huldigingslocatie Drafbaan.
Huldigingsprogramma
Voorafgaand aan de huldiging zullen vanaf 18.15 uur Lekker Los, Mooi Wark, Niels Span en Pé&Rinus optreden. Na de huldiging komen Pé&Rinus nog een keer terug en treedt Jannes op. Uiteraard zal Dirk van Nieuwpoort rondom de optredens de herkenbare FC Groningen-nummers draaien. De huldiging wordt gepresenteerd door stadionspeaker Jan Wildeman en Koen Janssen.

Keuze voor Drafbaan
De schatting van gemeente en club is dat mogelijk dertigduizend supporters de bekerhuldiging van FC Groningen willen meemaken. Om deze reden hebben partijen ervoor gekozen de huldiging te houden op de drafbaan in Groningen. Daarbij maakt de gemeente gebruik van de voorzieningen van het Bevrijdingsfestival, dat op dinsdag 5 mei op diezelfde locatie zal plaatsvinden. De drafbaan is één van de aangewezen locaties voor grote evenementen. Een huldiging in de binnenstad van Groningen is vanwege de beperkte capaciteit aldaar niet mogelijk.

Vuurwerk verboden
Tassen van bezoekers zullen bij toegang tot het huldigingsterrein gecontroleerd worden. Het is verboden om vuurwerk mee te nemen. Ook zijn drinkwaren in glas of blik niet toegestaan op en om het terrein. Vanwege de te verwachten drukte worden supporters gevraagd om tijdig naar de drafbaan te komen, zodat iedereen op tijd door de toegangscontrole is voordat het officiële deel van de huldiging van start gaat.
Verkeersmaatregelen
In verband met de grote toeloop van bezoekers worden er diverse wegen afgesloten voor het verkeer.

Vanaf 17.00 uur:
Stremming Concourslaan n.z.
Op de Concourslaan n.z. worden alleen voetgangers toegelaten. Fietsers moeten hun fiets parkeren op de fiets-parkeerplekken.

Vanaf 17.30 uur:
Stremming Paterswoldseweg, gedeelte tussen Koeriersterweg en Leonard Springerlaan.
Stremming Parkweg, het gedeelte tussen de Paterswoldseweg en de Parkbrug.
Stremming Leonard Springerlaan.
Op de Paterswoldseweg wordt de oostelijke rijstrook (busstrook) gereserveerd als taxi-standplaats. Lijnbussen van Qbuzz en taxi’s hebben wél toegang op het afgesloten weggedeelte van de Parkweg en de Paterswoldseweg (alleen tussen L. Springerlaan en Parkweg).
Vanaf 18.00 uur:
Stremming Laan 40-45, het gedeelte tussen de afrit Hoendiep en het Vrijheidsplein.
In verband met de stremming van de Laan 40-45 en de Paterswoldseweg wordt een omleiding ingesteld voor bestemmingsverkeer van de wijken ten zuidwesten van de binnenstad. Deze routes worden met verwijzingsborden aangegeven.
Vervoer
*Stallen fiets: de gemeente plaatst extra fietsenrekken voor 4.000 fietsen op de locaties:
Paterswoldseweg w.z. langs het fietspad, gedeelte tussen Koeriersterweg en Verzetstrijderslaan, Droppingsveld, Verzetstrijderslaan nabij de oprit Koeriersterweg, Paterswoldseweg grasveld bij de Lieflandschool, langs het fietspad naast de ringweg tussen Leonard Springerlaan en Concourslaan n.z., bij de ingang Drafbaan Concours-laan z.z., Concourslaan n.z. tussen Scholtens monument en de parkeerplaats van De Vogels.
*Parkeren auto: ongeveer 3.500 GRATIS parkeerplaatsen zijn beschikbaar op de locaties:
-Gasunie-terrein
-Wielerbaan sportpark Corpus den Hoorn
-P+R Hoogkerk,
-Leonard Springerlaan parkeergarage en parkeerdek Martiniplaza
-Leonard Springerlaan bedrijventerrein
-Suikerunie-terrein
*Openbaar vervoer
Vanaf de P+R Hoogkerk rijdt P+R bus van Qbuzz met een 10 minuten-regeling. Actuele informatie vindt u op de website van Qbuzz:

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard