Beker: D1 halvefinalist; C2 out.

Woensdag 12 mei 2010 om 09:16

RVO FC Groningen C2 is er niet in geslaagd om de finale van het bekertoernooi te bereiken. De ploeg van trainer Erik Muntendam verloor op Corpus den Hoorn met 1-4 (0-1) van Heerenveen/Emmen C1. De eerste helft ging min of meer gelijk op maar de beste kansen waren wel voor de gasten. De belangrijkste wapenfeiten waren een kopbal en een schot dat rakelings naast ging. Drie minuten voor rust viel na een uitstekende aanval alsnog de eerste treffer te noteren. In de beginfase van de tweede helft kwam de thuisploeg ongelooflijk goed weg. Uit een van de eerste aanvallen raakte H’veen/Emmen de paal. In de daaropvolgende scrimmage werd de bal vanaf twee meter tegen de lat geschoten waarna doelman Robin Mennega een derde inzet met de voet keerde. In de 52ste minuut viel dan toch de 0-2. De thuisploeg gaf zich echter niet gewonnen en bracht de spanning tien minuten voor tijd terug toen Roland Baas een vrije trap wist te benutten. Een echt slotoffensief zat er echter nooit in. In de slotminuut was het open huis in de Groningse verdediging waardoor de nederlaag alsnog geflatteerd opliep.
Volgende week woensdag wordt bekend wie Heerenveen/Emmen C1 in de finale treft. Dan speelt RVO FC Groningen C1 namelijk op Skoatterwald de andere halvefinale tegen vv Heerenveen C1.
RVO FC Groningen D1 plaatste zich bij de laatste vier van het bekertoernooi na een eenvoudige 0-5 (0-3) overwinning in Emmen tegen Heerenveen/Emmen D2. Via Ben Tiemersma kwamen de tweedejaars D-pupillen van de RVO al na vier minuten op voorsprong. Vervolgens besliste Stan Haanstra met treffers in de 12de en 29ste minuut het duel al voor rust. In het tweede half uur werd de score opgevoerd naar 0-5 dankzij doelpunten van Dave Bosgraaf (39.) en Sjoert Giezen (44.). Wie de ploeg van trainer Hugo in de halvefinales treft is nog niet bekend.