string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Barcelona laat FC Groningen D2 kansloos.

Zaterdag 26 juni 2010 om 20:03

De jongste FC jeugd verblijft sinds woensdag in Spanje om komend weekend deel te nemen aan een groot toernooi in Carballo, Galicië. Elftalleider en reporter ter plaatse Kick Mulder bericht dagelijks vanuit Spanje. Dag 3.

Het toernooi begint eindelijk! Na een paar heerlijke dagen hier in Spanje, wacht later op de dag de confronatie met Barcelona. Na het ontbijt trokken we maar weer naar het strand. De koele zeewind maakte het heerlijk aangenaam om een lichte, laatste training af te werken. Na een duurloop langs de vloedlijn, werden er rondootjes en kleine partijen gespeeld. De zee zorgde na de training voor de nodige verkoeling. Ondanks de heerlijke temperatuur hier, is de zee nog flink koud, maar uiteindelijk lag iedereen toch in het water.
‘s Middags konden we kijken naar Brazilië-Portugal en daarna konden de jongens zelf laten zien waarvor we hier gekomen waren. Vorig jaar, op ons debuut bij dit toernooi werd de tegenstander van vanavond, Barcelona, nog twee keer geklopt. Ondanks luidkeelse aanmoedigingen van een grote groep supporters, zat een verrassing er dit keer niet in.
Onze jongens bleken flink onder de indruk van de tegenstander in hun flitsende oufits en voor goed en wel de bal rolde, lag hij al achter keeper Sebastiaan Meijwaard. In Spanje wordt bij de D-pupillen nog gespeeld op halve velden en met 7 tegen 7. Een paar trainingen in Groningen bleken niet voldoende om de andere speelstijl snel onder de knie te krijgen. Barcelona domineerde vrijwel de gehele eerste helft. Eike Begemann miste het eerste kansje van de FC na een kleine 10 minuten, maar aan de andere kant liet Barca zien hoe je wel met kansen om moet springen. Nadat er eerst nog een bal op de lat uiteen spatte, werd het voor rust nog 2-0.
Ook na de pauze was Barcelona gehaaider en ging het effectiever om met de kansen. Na vijf minuten in het tweede kwartier namen de Spanjaarden een verdiende 3-0 voorsprong en was de wedstrijd definitief gespeeld. De eerste echte kans van Groningen kwam op naam van invaller Jannik Schoon, maar zijn kopbal verdween net naast de goal. Het slotakkoord was weer voor Barcelona dat de 5e gecreeerde kans omzette in de vierde goal. Op de zege van Barca viel vandaag niets af te dingen, we mogen hopen dat de jonkies van Peter Hoekstra nu over de eerste zenuwen heen is en morgen vrijuit kan voetballen. We spelen dan nog 6 pouleduels, waarna op zondag de finales gespeeld worden. Overigens is Hoffenheim wegens een staking van de Franse luchtverkeersleiding niet in staat gebleken om tijdig uit Duitsland te komen, waardoor wij de enige buitenlandse deelnemer blijven. Een amateurteam uit de regio vult de lege plaats op in het schema.
De avond werd voor de jongens afgesloten met de wedstrijd Spanje-Chili, die we in het hotel samen met een flink aantal Spanjaarden konden kijken. Gelukkig is ook Spanje door, tot grote vreugde van de mensen hier. Tot morgen!

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard