string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bacuna: ‘We misten geluk in de afronding’.

Zondag 24 januari 2010 om 18:08

Met dezelfde instelling als afgelopen woensdag tegen sc Heerenveen, gingen de mannen van trainer Ron Jans ook tegen FC Twente het veld in. Het resulteerde niet in doelpunten, maar FC Groningen mag terugkijken op een degelijke wedstrijd. Jongelingen Daley Blind en Leandro Bacuna stonden op een voor hun wellicht vreemde positie, maar hielden prima stand.

Daley Blind maakte als rechtsback zijn debuut in de basis. De linkspoot moest het gevaar Miroslav Stoch bedwingen. Echt zenuwachtig was Blind niet voorafgaand aan zijn basisdebuut voor FC Groningen. “Nee, eigenlijk alleen gezonde wedstrijdspanning. Als je eenmaal op het veld staat, valt alles van je af en wil je alleen maar lekker voetballen. Al is het natuurlijk niet de eerste de beste tegenstander. Ik heb van tevoren ook goed naar Stoch gekeken.”

Rechtsback
Voor Blind was de positie als rechtsback een nieuwe al maakt het voor de huurling niets uit. “Ik heb ook wel eens linksback gespeeld en dat is toch ongeveer hetzelfde. Ik moet uitgaan van mijn eigen kracht. De trainer had gezegd dat ik gewoon mijn eigen spel moest spelen. Ik kreeg de opdracht om Stoch uit te schakelen en veel mee op te komen. Ik denk dat het vandaag redelijk ging. Één keer verloor ik de bal op het middenveld, maar kon ik het gelukkig zelf herstellen. Dat zijn dingen die beter kunnen.”

 “Het team staat voorop en we moeten veel strijd leveren en dat deden we vandaag,” aldus Blind over de teamprestatie. “We hebben met z`n allen één doel en dat is het linkerrijtje halen. De overwinning tegen sc Heerenveen en het spel vandaag heeft ons in ieder geval zelfvertrouwen gegeven.”

Bacuna
Leandro Bacuna speelde tegen FC Twente als tweede spits naast Tim Matavz. Bacuna speelde net als Blind een goede wedstrijd en liet zien op veel posities uit de voeten te kunnen. “Ik ben vroeger altijd al spits geweest dus ik weet wel wat het is. Eigenlijk maakt het mij niet zoveel uit op welke positie de trainer me neerzet, als ik maar speel. Het kan een voordeel voor me zijn, maar ook een nadeel. Als je net een aantal wedstrijden goed heb gespeeld op een bepaalde plek is het vervelend als je ergens anders komt te staan. Toch zie ik het voor mij persoonlijk als een voordeel,” aldus Bacuna.

“Ik denk dat we een goede wedstrijd hebben gespeeld, maar net een beetje geluk misten bij de afronding. Volgens mij verdiende ik ook nog een penalty want ik werd aangetikt in het strafschopgebied. De scheidsrechter zei dat de verdediger de bal speelde, maar hij raakte me wel degelijk.”

Gerelateerd nieuws.

9 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard