string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Bacuna: ‘Met beide benen op de grond blijven’.

Zaterdag 07 november 2009 om 00:22

FC Groningen toonde vrijdagavond veerkracht door een 0-1 achterstand om te buigen in een klinkende 4-1 overwinning. Het team van trainer Ron Jans straalde veel vertrouwen uit. Iets wat de spelers op het veld ook merkten. Leandro Bacuna blijft verbazen, Tim Matavz laat zien een scorende spits te zijn en Gibril Sankoh heeft de lange pass nog steeds in huis.

“Twee keer scoren is voor een aanvaller natuurlijk een heerlijk gevoel,” aldus Matavz. “Maar belangrijker is dat we als team hebben gewonnen met goed voetbal.” Matavz zette met twee doelpunten zijn handtekening onder de wedstrijd. “Daar staat een spits voor. Een aanvaller moet scoren. Dat heb ik vandaag aan de trainer laten zien. Hij kan op me rekenen.”

Doortrekken
Een andere FC’er waar de wereld er wekelijks mooier voor uit gaat zien, is Leandro Bacuna. Eerst een flitsend basisdebuut, met doelpunt, tegen Vitesse voor de beker. Daarna een degelijke wedstrijd vorige week tegen AZ in Euroborg. En nu zijn eerste goal in eigen huis. Maar zat er geen luchtje aan het doelpunt, Leandro? “Zolang de scheidsrechter het niet ziet,” lacht de middenvelder. “Ik nam de bal aan tussen mijn arm en bovenbeen. Maar niemand had het gezien en er waren ook geen protesten.”

“We spelen al drie wedstrijden goed en kunnen het niveau doortrekken,” zegt het talent. Bacuna gaf na afloop misschien wel twintig verschillende interviews. Toch blijft de jongeling heel normaal onder alle aandacht. “Aandacht krijgen is natuurlijk altijd leuk, maar ik blijf met beide benen op de grond staan.”

Geconcentreerd
Gibril Sankoh was zeker ook duidelijk aanwezig vrijdagavond in Euroborg. De verdediger strooide met veel goede passes. Hij gaf de assist voor de 1-1 van Bacuna. “Het vertrouwen is inderdaad weer terug en dat merk ik aan mezelf. Ik moet gewoon goed geconcentreerd blijven en weet dat ik een goede lange bal heb.  Vandaag hebben we met het team veerkracht getoond door van een vroege achterstand terug te komen. We trainen goed en dat zag je vanavond terug op het veld.”
Rode Duivel
Tot slot nog even naar een man die enkele leuke dagen tegemoet gaat.  Sepp De Roover werd definitief geselecteerd voor het nationale elftal van België. De uitnodiging kwam voor de back ook als een lichte verrassing. “Ik heb er één keer eerder bij gezeten, maar toen niet gespeeld,” zegt De Roover. “Ik hoorde het van een vriend van me via een sms. Hij had het ook teletekst gezien en later zag ik het ook zelf. Uiteindelijk kwam er nog een officieel telefoontje.”

De uitverkiezing is een bevestiging dat De Roover goed in zijn vel zit bij FC Groningen. “Al ging ik vanavond natuurlijk de fout in bij dat tegendoelpunt, maar ik zie het inderdaad als een bevestiging van ik me goed doorontwikkel. Tot donderdag train ik nog hier en dan ga ik naar België.” De Roover was erg blij met de duidelijke thuisoverwinning. “We hadden natuurlijk en reputatie in Euroborg, maar pakten dit jaar meer punten in uitwedstrijden. We zaten er al een tijdje tegenaan en gelukkig pakken we nu een goede overwinning.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard