Bacuna leidt Beloften naar thuiszege.

Maandag 08 december 2014 om 18:00

Jong FC Groningen/Cambuur heeft op Corpus den Hoorn met 3-2 gewonnen van Jong FC Volendam. Bij rust stond Groningen/Cambuur nog met 2-0 achter. Juninho Bacuna scoorde in de tweede helft een zuivere hattrick.

In de eerste helft kwam Groningen/Cambuur al na zeven minuten achter door een treffer van Bert Steltenpool. Na een halfuur verdubbelde Kevin van Kippersluis de score: 0-2. De enige mogelijkheid van de eerste helft voor de thuisploeg was een kopballetje van Juninho Bacuna. De gasten hadden nog een dot van een mogelijkheid om op 0-3 te komen. Na een aanval over veel schijven eindigde de inzet van Daniël van Son op de paal.

Na de pauze kwamen Dino Islamovic en Glenn Bijl in de ploeg voor Henk Bos en Lorenzo Burnet. Binnen vier minuten was de stand alweer gelijk. Juninho Bacuna maakte na drie minuten de 1-2 en een minuut later maakte hij ook de 2-2.

In de loop van de tweede helft had Groningen/Cambuur het controle over de wedstrijd en tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het eerstejaars A-junior Bacuna die zijn zuivere hattrick voltooide door alert te zijn bij een rebound: 3-2. Drie minuten later kreeg hij een applauswissel en kwam zijn A1-ploeggenoot Kasper Oldenburger in de ploeg.

Zo startte trainer Casper Goedkoop met zijn ploeg met de vijfde thuiszege in evenveel optredens en is het na één speelronde medekoploper in de Beloften Divisie B. Komende week is er een uitwedstrijd bij Jong FC Utrecht gepland.

Opstelling Groningen/Cambuur
Zeinstra; Pereira, Schootstra, Payne, Burnet (46′ Bijl); Denkovski, Saban, Lindgren, Meleg; Bos (46′ Islamovic), Bacuna (83′ Oldenburger).
Rest bank: Sietsma, Boutzamar, Faraj.

Scores: 7′ Steltenpool 0-1, 30′ Van Kippersluis 0-2; 48′ Bacuna 1-2, 49′ Bacuna 2-2, 80′ Bacuna 3-2.

Scheidsrechter: Dijkstra