B1 verliest kostbare punten.

Donderdag 14 april 2011 om 10:11

In de eredivisie bij de B-junioren speelde FC Groningen/Cambuur B1 gelijk tegen FC Utrecht B1. Daardoor heeft de ploeg lijfsbehoud niet meer in eigen hand. De overige teams leden vandaag allemaal nederlagen. Zo ging A1 op Skoatterwald onderuit tegen Heerenveen/Emmen A1. Gisteravond behaalde D1 de enige zege van dit voetbalweekeinde.

Beelden van de wedstrijden van dit weekeinde zijn te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd.
———————————————————————————-
H’VEEN/EMMEN A1 2-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
De A-junioren verloren op Skoatterwald met 2-0 van Heerenveen/Emmen maar hadden het verlies geheel aan zichzelf te wijten. De ploeg creeerde kans op kans maar bleef uiteindelijk met lege handen achter. Atilay Batbay schoot uit kansrijke positie over, Henk Bos en Alim Ozturk kregen de bal niet voorbij de doelman terwijl Mark Diemers op de lat schoot. De thuisploeg wist na ruim een kwartier spelen wel te scoren. In de slotfase ging een prachtige kopstoot van Jesse Renken ook niet in het doel. Na rust eenzelfde spelbeeld. De thuisploeg op de counter en een veel beter spelend FC Groningen. Ozturk kopte naast en ook Henk Bos kreeg nog een goede kans. Vijf minuten voor tijd viel tegen de verhouding in de tweede treffer voor Heerenveen/Emmen. In de slotminuten trof Atilay Batbay nog de paal en dat was illustratief voor deze wedstrijd.
23-16 ADO Den Haag A1
(de nummer laatst degradeert, de voorlaatste speelt nacompetitie)
scoreverloop | 1-0 (17.), 2-0 (85.)
opstelling | Renze Fij, Gustavo van der Veen, Alim Ozturk, Nick Bakker, Lucas Bijker, Atilay Batbay, Jesse Renken, Yoell van Nieff, Sicco Bouwer (67.Arjan Akkerman), Henk Bos, Mark Diemers (80.Frederik Specken).
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 2-2 FC UTRECHT B1
In de strijd tegen degradatie verloren de mannen van trainer Moltmaker twee kostbare punten. Tegen FC Utrecht, de directe concurrent, kwam de thuisploeg niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Daardoor heeft men lijfsbehoud niet meer in eigen hand. Mocht FC Utrecht haar laatste thuisduel tegen Willem II/RKC winnen dan is degradatie voor FCG naar de Eerste Divisie een feit. Groen-wit speelt zelf de laatste wedstrijd op Skoatterwald tegen Heerenveen/Emmen. Al na vier minuten kreeg de FC een dot van een kans maar Bryan Inge mikte de bal hard op de lat. Uit de aanval daaropvolgend scoorden de gasten uit hun eerste mogelijkheid wel. Daarna een dominante thuisploeg die het betere van het spel had. Na ruim twintig minuten spelen schoot Tigran Gazarjan uit een vrije trap raak. In het laatste gedeelte voor rust kon de thuisploeg het meeste aanspraak maken op een doelpunt. Bryan Inge en Glenn Bijl misten echter in goede positie. In de slotminuut schoot Inge de bal nog in het zijnet. Na de hervatting waren de eerste grote kansen voor de Domstedelingen. In de 61ste minuut leek Gazarjan de bal binnen te kunnen tikken maar van dichtbij kwam hij net tekort. Zeven minuten voor tijd leek alles over en uit toen een vrije trap van Utrecht ineens in het doel verdween. Toch kwam de hoop snel terug want meteen daarna profiteerde Ifeayi Gorissen van een grove misser in de defensie van Utrecht. Uit zijn voorzet schoten de gasten in eigen doel. In het vervolg probeerde FCG de winst nog te forceren maar meer dan een gelijkspel zat er helaas niet in.
21-16
FC Utrecht B1
21-15 FC Groningen/Cambuur B1
21-13 FC Volendam
(de laatste twee ploegen degraderen)
scoreverloop | 0-1 (5.), 1-1 Tigran Gazarjan (21.), 1-2 (73.), 2-2 e.d. (74.)
opstelling | Niels Kuperus, Ron Janzen, Marnick Ottens, Hans Hateboer, Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Kevin Mennega (39.Tim Posthuma), Noureddine Boutzamar, Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Bryan Inge.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 0-3 AJAX C2
Voor de vierde maal dit seizoen leden de eerstejaars C-junioren van FC Groningen/Cambuur een nederlaag tegen Ajax. In de beginfase kwam de thuisploeg aardig voor de dag en wist het gevaar te creeeren in het strafschopgebied van de Amsterdammers. De eerste mogelijkheid was voor Jari Slort maar zijn schot werd gekeerd door de sluitpost. Na tien minuten was er de kans op een voorsprong. Uit een corner schoot Slort niet goed in en daarna raakte Arthur Ymele Feudjio de lat. Vervolgens probeerden beide ploegen het van afstand maar zonder succes. Nadat Tiuri Schieving er net niet met het hoofd bij kon namen de gasten meer en meer het initiatief. Eerst werd de lat nog geraakt maar vier minuten voor rust was het dan toch raak. Frank Schilstra voorkwam daarna met een redding een grotere achterstand. In de tweede 35 minuten was het eenrichtingsverkeer en kwam FCG niet meer in het stuk voor. Binnen twee minuten viel treffer nummer twee, vervolgens raakte rood-wit opnieuw de lat en werden twee goals wegens buitenspel afgekeurd. Op dat moment stond FCG reeds met drie spelers van D1, te weten Mathijs Elderman, Delano Goeree en Ruendel Martina, in het veld. Het derde doelpunt viel twee minuten voor het eindsignaal uit een strafschop.
scoreverloop | 0-1 (31.), 0-2 (37.), 0-3 (68.pen.)
opstelling | Frank Schilstra (45.Marc Gjaltema), Niels Ridderstap, Arthur Ymele Feudjio, Jur Wardenier, Wessel Koomans (59.Mathijs Elderman), Daan Wijma, Tiuri Schieving (40.Ruendel Martina), Gerald Postma, Lukas Siemers (45.Delano Goeree), Mohammed Abdul Karim, Jari Slort.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 10-0 GVAV RAPIDITAS D1
In de laatste thuiswedstrijd van deze competitie behaalden de tweedejaars D-pupillen een monsterzege op GVAV Rapiditas. Door de overwinning verzekerde de ploeg van trainer Hugo zich van de tweede plaats in de Eerste Divisie C. Eerder was Vitesse/AGOVV D1 al kampioen geworden. Toch kwam de thuisploeg in dit duel traag op gang, wat mede te wijten was aan het gehaaste spel. Dennis Molema schoot over maar aan de andere kant hadden de gasten ook zo maar de leiding kunnen nemen. De eerste treffer van Ruendel Martina in de achtste minuut kwam dan ook als geroepen. Na een half uur was de score opgeschroefd naar 3-0. In de tweede helft kwam de doelpuntenmachine pas echt op gang. Binnen tien seconden scoorde Delano Goeree op fraaie wijze waarna hij binnen een kwartier een glaszuivere hattrick kon noteren. In de slotfase ging het snel. Zo kon Dennis Molema zijn tweede doelpunt van de avond maken en was het uitgerekend verdediger Jan Hup die met een prachtige uithaal de eindstand op 10-0 bepaalde. In totaal scoorde FCG dit seizoen maar liefst twintig treffers tegen de puntloze degradant uit de Eerste Divisie C. De D1 van FCG speelt volgende week in de kwartfinales van het bekertoernooi in Emmen tegen Heerenveen/Emmen D2.
scoreverloop | 1-0 Ruendel Martina (9.), 2-0 Dennis Molema (11.), 3-0 Ruendel Martina (26.), 4-0 Delano Goeree (31.), 5-0 Delano Goeree (45.), 6-0 Delano Goeree (46.), 7-0 Lorenzo Valente (51.), 8-0 Dennis Molema (54.), 9-0 Daan Wijma (55.), 10-0 Jan Hup (59.)
opstelling | Jan Hoekstra, Jasper Kingma, Jan Hup, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Daan Wijma, Dennis Molema, Emiel Seigers, Ruendel Martina, Delano Goeree, Lorenzo Valente. Na rust kwam Ids Hannema in het veld.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 1-2 H’VEEN/EMMEN D2
In de Tweede Divisie F leed de ploeg van trainer Peter Hoekstra een nipte maar verdiende nederlaag tegen de koploper. Voor rust hadden de gasten de betere kansen maar was het aan doelman Luuk Zwiers te danken dat er lang niet gescoord werd. De Groningse goalie verrichte een viertal uitstekende reddingen. De thuisploeg was daarentegen sporadisch gevaarlijk. Vijf minuten voor rust kwam Heerenveen/Emmen dan toch op voorsprong. Een hoekschop werd van dichtbij prima binnen gekopt. Na rust eenzelfde beeld van de wedstrijd en in de 48ste minuut verdubbelden de gasten de voorsprong. Even later kreeg Oege Sietse van Lingen een mooie kans maar zijn inzet ging naast. Zes minuten voor het einde kon dan toch de aansluitingstreffer worden gemaakt. Vanop rechts schoot Daniel Camara Bos de bal prachtig binnen. De laatste kans was echter opnieuw voor de uitploeg maar zoals zo vaak in deze wedstrijd stuitten ze op doelman Zwiers.
scoreverloop | 0-1 (25.), 0-2 (48.), 1-2 Daniel Camara Bos (54.)
opstelling | Luuk Zwiers, Jochem de Vries, Wouter de Mare, Oege Sietse van Lingen, Armani Mardjoeki, Tommie van de Looi, Martijn van Maastrigt, Daniel Teune, Marc Vegter, Nick Kassmann (19.Daniel Camara Bos), Jhurrey Margaritha. Na rust kwamen Tristan Cooke en Alex Breise in het veld.