B1 verliest bij Ajax; belangrijk punt voor A1.

Vrijdag 16 april 2010 om 09:06

B1 verloor nipt de zondagwedstrijd bij Ajax. Op zaterdag was er verlies voor zowel C1 als C2. A1 wist daarentegen een knap punt te pakken bij AZ.

RVO FC Groningen A1 gaat de ontknoping van de Nike Eredivisie in op een tiende plaats. Na een 2-0 achterstand werd het op sportpark ‘t Lood toch nog 2-2. In de eerste helft hadden de gasten de wedstrijd onder controle maar kwam AZ middels een buitenspeldoelpunt toch op voorsprong. Na rust schoten de Alkmaarders eerst op de lat alvorens het toch 2-0 werd. De ploeg van trainer Paul Raveneau gaf zich echter niet gewonnen. Atilay Batbay maakte in de 74ste minuut de 2-1. Vervolgens miste AZ een grote kans om opnieuw uit te lopen. Even later werd Kelvin Bossman onderuit gehaald in het strafschopgebied. Atilay Batbay miste maar schoot in de rebound toch de gelijkmaker binnen. In de slotfase kregen beide teams nog enkele kansen. Zo schoot Bossman nog keihard tegen de paal.
Weinig vreugde was er voor de beide C-teams. Zo leed RVO FC Groningen C1 een vrij kansloze nederlaag tegen het traditioneel lastig te bespelen AFC. In de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Grafton Holband een goede kans maar moest het toezien hoe de Amsterdammers naar een 0-3 voorsprong uitliepen. Na rust scoorde Glenn Bijl snel tegen maar was de ploeg niet in staat om echt meer druk op AFC uit te oefenen. Ook RVO FC Groningen C2 moest opboksen tegen een 0-3 achterstand, opgelopen in de eerste helft. De ploeg speelde niet goed en was slordig in de passing. Daarnaast bleek de aanval van tegenstander Willem II/RKC levensgevaarlijk. De gasten profiteerden optimaal van de geboden kansen en liepen derhalve uit naar een grote voorsprong. Via Jurne Aardema en Richairo Zivkovic kwam de FC nog wel sterk terug, genoeg was het niet.
In de oefenduels waren de overige teams wel sterk. RVO FC Groningen D1 versloeg SC Cambuur met 5-0. In dit duel maakten Lukas Siemers en Stan Haanstra elk twee doelpunten. RVO FC Groningen D2 won bij FC Zwolle in een spectaculair duel met 5-4. Na een 2-0 achterstand scoorde het jongste jeugdteam van de RVO vijfmaal op rij, onder meer dankzij drie goals van Delano Goeree.
RVO FC Groningen B1 kwam op zondagochtend in actie tegen Ajax. De Amsterdammers, al lang en breed kampioen in de Eredivisie, voegden opnieuw drie punten toe aan hun totaal en staan op de ranglijst liefst 12 punten voor op de achtervolgers PSV en Feyenoord. Ditmaal moest Ajax echter diep gaan voor de zege. De ploeg van trainer Peter Moltmaker speelde een goede wedstrijd en kreeg ook zeker kansen. Toch verloor het met 1-0. In de slotfase kreeg Bryan Inge nog een goede kans, maar zijn schot ging rakelings naast. Aanstaande woensdag speelt B1 de inhaalwedstrijd tegen ADO Den Haag. Het duel op Corpus begint om 18.30 uur.
Scorebord:
2 – AZ A1
2 – RVO FC GRONINGEN A1 (Batbay 2)
1 – RVO FC GRONINGEN C1 (Bijl)
4 – AFC C1
2 – RVO FC GRONINGEN C2 (Aardema, Zivkovic)
3 – WILLEM II/RKC C2
1 – AJAX B1
0 – RVO FC GRONINGEN B1
Doelpunten uit de wedstrijden van C1 en C2 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
De voetbalzaterdag zoals het gebeurde…
16.58: Dit was de voetbalzaterdag. Volgende week rond tien uur zijn we er weer. Dan speelt enkel A1 thuis met opnieuw een cruciale wedstrijd. Tegenstander is het al gedegradeerde FC Volendam. De overige teams hebben allemaal buitenshuis competitieverplichtingen.
Tot slot: morgen om 11.00 uur komt B1 in actie tegen Ajax. Aan het begin van de middag volgt een verslag van dit duel op deze website.
Correctie: Roda JC-PSV wordt 2-2. De stand onderin is aldus als volgt: 10.RVO FC Groningen (24-26), 11.NAC Breda (24-25), 12.Roda JC  (24-24), 13.Willem II/RKC (24-23), 14.FC Volendam (24-11)
16.46: Sparta lijkt zich bij de A-junioren veilig te spelen na een 2-1 zege op VA FC Twente. Bij Roda JC-PSV is de tussenstand 2-0.
16.37: Uitslagen van de Nike Eredivisie druppelen binnen. Ajax-NAC Breda 5-0, Willem II/RKC-FC Volendam 3-0. RVO FC Groningen A1 houdt na vandaag zeker drie ploegen onder zich.
16.28: Morgen speelt B1 de uitwedstrijd op sportpark De Toekomst tegen Ajax. Het duel begint om 11.00. Een verslag op deze site volgt zo tegen 13.00 uur.
16.24: RVO FC Groningen A1 speelt 2-2 gelijk bij AZ. De mannen van trainer Paul Raveneau vechten zich naar een puntje. Na een 1-0 achterstand bij rust verdubbelen de Alkmaarders vlak na rust de voorsprong. Atilay Batbay maakt vervolgens de aansluitingstreffer en diezelfde Batbay, die aan het begin van de wedstrijd nog op een competitiegoal stond, scoort ook nog de 2-2. Hij benut een elfmeter in tweede instantie. Het wachten is nu op de resultaten van de concurrenten.
15.41: RVO FC Groningen C2 verliest met 2-3 van Willem II/RKC. In een rommelige tweede helft, waarin de arbiter kwistig de kaarten trekt, komt de FC nog sterk terug. In de 59ste minuut tikt topscorer Richairo Zivkovic de 2-3 binnen en ineens is weer alles mogelijk. Vlak daarna redt Erwin Heidekamp knap op een schot waardoor het verschil bij een treffer blijft. In de slotminuut krijgt de thuisploeg nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker maar de bal gaat net naast.
15.33: A1 staat bij rust met 1-0 achter tegen AZ.
15.03: Na ruim een half uur spelen is er nog niet gescoord op ‘t Lood waar A1 AZ treft. AZjeugd.nl weet ons de volgende opstelling van RVO FC Groningen A1 te melden: Steffen Bakker, Wouter Vente, Alim Ozturk, Nick Bakker, Yousouf Zinga, Tiemen van Hezel, Kelvin Bossman, Atilay Batbay, Arjan Akkerman, Hilal Ben Moussa en Yoell van Nieff.
15.01: Een zeer teleurstellende eerste helft van C2 tegen Willem II/RKC. De Brabanders leiden bij rust met 1-3. De gasten zijn feller en profiteren optimaal van slordige passing bij de ploeg van trainer Erik Muntendam. Niet dat de uitploeg denderend speelt, het rendement is wel optimaal. Dankzij doelpunten in de 11de, 23ste en 48ste minuut lijkt een nieuwe grote nederlaag voor vandaag in de maak. In de slotminuut voor rust maakt Jurne Aardema op aangeven van Richairo Zivkovic toch nog de 1-3.
13.52: RVO FC Groningen D2 klopt FC Zwolle D1 met 4-5. Een spectaculaire oefenwedstrijd in het oosten van het land. De ploeg van trainer Peter Hoekstra werkt voor rust een 2-0 achterstand weg en komt met 2-4 voor. In het tweede half uur wordt de voorsprong uitgebreid naar drie treffers. In de slotfase komt de thuisploeg nog terug tot 4-5. Delano Goerre scoort driemaal terwijl Jannick Schoon tweemaal trefzeker is.
13.40: Over twintig minuten het duel van C2 tegen Willem II/RKC. De volgende elf spelers beginnen aan de wedstrijd: Robin Mennega, Kasper Oldenburger, Keziah Veendorp, Willem Gootjes, Jim de Leeuw, Justin Klunder, Jurne Aardema, Youri Schuur, Richairo Zivkovic, Daan Smit en Gijs Jasper. De bank wordt bezet door Erwin Heidekamp, Amedi Ndayisaba, Oscar Stolk en Jonah van der Werf.
13.34: RVO FC Groningen C1 verliest met 1-4 van AFC C1. Een kansloze nederlaag voor de ploeg van trainer Holband. Na rust creeeren de Amsterdammers aanmerkelijk minder maar door slordig spel voorin wordt ook door de FC weinig afgedwongen. Toch wordt het in de 45ste minuut nog even spannend als Glenn Bijl de bal over de doelman stift. Acht minuten voor tijd valt de vierde treffer voor AFC en daarmee de definitieve beslissing. In de tweede helft maken zowel Stan Haanstra als Juhnino Bacuna, die eerder in de ochtend in kwamen voor D1, hun opwachting bij C1.
12.38: Op de ranglijst is het verschil tussen C1 en AFC vijf punten in het voordeel van de RVO FC Groningen. In de eerste helft is AFC echter sterker en benut het de kansen optimaal. Het eerste schot is al na vijf minuten van de Amsterdammers en na een kwartier voorkomt doelman Willem Bouwkamp een achterstand. Dan gaat het snel. In de 25ste en 28ste minuut scoort AFC, waarbij met name de tweede goal een mooi uitgespeelde aanval is. Pas na een half uur de eerste kans voor de FC maar AFC-goalie Joey Pouw redt knap. Op slag van rust valt ook nog de 0-3.
11.50: C1-trainer Grafton Holband stuurt de volgende elf spelers het veld in tegen AFC: Willem Bouwkamp, Davidson Spriensma, Erwin Niezemuller, Thijs Gerlofs, Tolgahan Cicek, Youri Ploeger, Yoni Even-Zur, Martin Kamstra, Remon Schutte, Glenn Bijl en Thijs Hateboer. De reservespelers zijn Remco de Haas, Stan Haanstra, Juhnino Bacuna en Wieger Sietsma.
11.41: RVO FC Groningen D1 verslaat SC Cambuur D1 met 5-0. Ook in het tweede half uur is het eenrichtingsverkeer. Lukas Siemers maakt al na twee minuten zijn tweede goal van de wedstrijd. Invaller Stan Haanstra scoort in de 41ste en 52ste minuut en bepaalt zo de eindstand op 5-0.
11.01: Rust bij het oefenduel van D1 tegen SC Cambuur. De thuisploeg neemt al snel een 2-0 voorsprong via doelpunten van Sjoert Giezen (8.) en Lukas Siemers (10.). Ook in het vervolg worden nog enkele grote kansen onbenut gelaten. Overigens redt de doelman van SC Cambuur een paar keer knap.
10.22: Voor A1 begint op Corpus de voorbereiding op het duel van vanmiddag tegen AZ. Na de wedstrijdbespreking gaat de ploeg naar Alkmaar. De situatie onderin de Nike Eredivisie is als volgt: 9.Sparta (23-26), 10.RVO FC Groningen (23-25), 11.NAC Breda (23-25), 12.Roda JC (23-23), 13.Willem II/RKC (23-20), 14.FC Volendam (23-11). De concurrentie speelt vandaag als volgt: Willem II/RKC-FC Volendam, Ajax-NAC Breda, Sparta-VA FC Twente en Roda JC-PSV.
10.00: Een goedemorgen vanuit Corpus den Hoorn waar we een stralende zon zien. Volgens de berichten wordt het zo’n veertien graden, alle redenen dus om lekker langs de velden te staan. We beginnen over een half uur met een oefenpotje van D1 tegen SC Cambuur. Vervolgens zijn er competitieverplichtingen voor C1 (om 12.00 uur tegen AFC) en C2 (om 14.00 uur tegen Willem II/RKC). A1 komt om half drie in actie bij AZ terwijl D2 vriendschappelijk speelt tegen FC Zwolle (11.30 uur). Alle info’s volgen hier.