B1 op schot in bekertoernooi.

Donderdag 18 augustus 2011 om 21:14

In de poulefase van het bekertoernooi speelden FC Groningen/Cambuur A1 en B1 hun eerste wedstrijden. A1 kwam tot een puntendeling in Volendam terwijl B1 met ruime cijfers Emmen klopte. De overige teams speelden oefenduels of waren actief op toernooien in Norg en Nieuwegein.

Samenvattingen van de wedstrijden van B1 en D3 zijn nu te bekijken op het YouTube kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
Beker:
FC VOLENDAM A1 2-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
1-0 (14.), 2-0 (51.), 2-1 Kevin Mennega (72.), 2-2 Yoell van Nieff (pen.85)
In de eerste poulewedstrijd van de strijd om de Nike Jeugd Cup wist de ploeg van trainer Paul Raveneau een zwaar bevochten gelijkspel in de wacht te slepen. Voor rust acteerden de gasten slap en inspiratieloos. Enkel Kevin Mennega wist met wat schoten op het doel voor gevaar te zorgen. De thuisploeg nam daarentegen na een klein kwartier spelen de leiding. In de tweede helft was een geheel ander FCG te zien. Er werd veel meer strijd geleverd en dat zou achteraf lonen. Toch waren het de oranje-hemden die al vrij snel de voorsprong verdubbelden. In de 72ste minuut viel dan de aansluitingstreffer. Op aangeven van Mark Diemers maakte Kevin Mennega de 2-1. Een minuut later leek het zelfs al gelijk te worden maar een Groningse treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Vijf minuten voor tijd werd een voorzet van Marnick Ottens door een Volendammer in het strafschopgebied met de hand beroerd. De elfmeter werd door Yoell van Nieff raak geschoten waardoor FCG alsnog met een punt huiswaarts keerde. Na afloop werden nog de noodzakelijke strafschoppen genomen. De winst daarin ging met 4-3 naar FC Volendam.
Beker:
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 6-1 EMMEN AV B1
1-0 Richairo Zivkovic (31.), 1-1 (33.), 2-1 Glenn Bijl (34.), 3-1 Richairo Zivkovic (52.), 4-1 Firosan Ademi (59.), 5-1 Kasper Oldenburger (60.), 6-1 Pier Veldman (76.)
De start van de bekercampagne leverde de ploeg van trainer Peter Moltmaker meteen al drie punten op. In de eerste veertig minuten domineerde de thuisploeg al maar was het met name in de eindpass slordig. Met een schot van Firosan Ademi dat naast ging werd het belangrijkse wapenfeit verricht. Na een half uur werd met dank aan de Drentse verdediging wel gescoord. Richairo Zivkovic was oplettend en maakte verdiend de openingstreffer. Helemaal bij de les was de verdediging echter niet want vrijwel vlak daarna stond het ook alweer gelijk. Een minuut later tikte Glenn Bijl de bal binnen waardoor de FC met een 2-1 kon gaan rusten. Na de hervatting was het wachten op de derde treffer. Kasper Oldenburger mikte naast terwijl een kopbal van Glenn Bijl net doel miste. In de 52ste minuut was het dan wel raak. Met een bekeken balletje maakte Zivkovic zijn tweede van de wedstrijd. Zeven minuten later loste Hussein Igiraneza een schot dat onvoldoende door de doelman van Emmen werd gekeerd. In de rebound schoot Firosan Ademi raak: 4-1. Het verschil was gemaakt en het wachten was op meerdere doelpunten. Halverwege de tweede helft kon Kasper Oldenburger alleen op de doelman afgaan en hij scoorde beheerst treffer nummer vijf. Vier minuten voor tijd bepaalde Pier Veldman de eindstand op 6-1. In de slotfase raakte Fekadu Toussaint de lat en verhinderde doelman Wieger Sietsma met een mooie redding nog een tweede tegentreffer.
Oefenduel:
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 3-4 FC GRONINGEN/CAMBUUR O.16
1-0 Tiuri Schieving (2.), 1-1 (7.), 2-1 Tiuri Schieving (9.), 2-2 (14.), 2-3 (16.), 2-4 (30.), 3-4 Stan Haanstra (50.)
Oefenduel:
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 10-0 VIBOA D1
1-0 Lion Kalentjev (3.), 2-0 Boy Spijkerman (5.), 3-0 Lion Kalentjev (8.), 4-0 Orkun Kokcu (37.), 5-0 e.d. (43.), 6-0 Lion Kalentjev (46.), 7-0 Jearl Margaritha (50.), 8-0 Orkun Kokcu (51.), 9-0 Mark te Velde (54.), 10-0 Orkun Kokcu (57.)
Op een zonovergoten Corpus den Hoorn behaalden de eerstejaars D-pupillen drie weken voor aanvang van de competitie een ruime oefenzege op Viboa D1. De start was flitsend en binnen tien minuten konden al drie treffers worden genoteerd. In de tweede helft liep de teller snel op naar de dubbele cijfers. Lion Kalentjev en Orkun Kokcu waren goed voor elk drie doelpunten. Daarnaast trof de thuisploeg nog paal en lat en verrichtte ook de doelman van de gasten enkele prima reddingen. De ploeg van trainer Bote Talsma was de gehele wedstrijd beter en liet bij vlagen prima combinatievoetbal zien.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 0-1 EXCELSIOR C2
De eerstejaars C-junioren eindigden op het onder-14 toernooi in Norg op een laatste plaats. In de eerste wedstrijd tegen Excelsior wist Ruendel Martina een achterstand ongedaan te maken waardoor een punt werd gepakt in een duel waarin de ploeg van trainer Rene Wollerich de betere ploeg was. Vervolgens was Willem II/RKC in een open wedstrijd te sterk. De slotwedstrijd in de poule tegen ADO Den Haag eindigde gelijk. Ver in blessuretijd trapte Jan Hup een vrije trap binnen. FCG moest aldus strijden om de plaatsen 5 tot en met 8 en daarin werden beide duels verloren.