B1 gelijk tegen ADO; bekerzeges C1 en D1.

Woensdag 21 april 2010 om 09:10

B1 speelde het inhaalduel tegen ADO Den Haag met 2-2 gelijk. Daarnaast plaatsten zowel C1 als D1 zich voor de volgende bekerronde.

Op Corpus den Hoorn stelde ADO Den Haag B1 lijfsbehoud veilig na een 2-2 gelijkspel tegen RVO FC Groningen B1. In de beginfase van de wedstrijd had de ploeg van trainer Peter Moltmaker een overwicht en dat leverde enkele mogelijkheden op waaronder een grote kans voor Jesse Renken die de bal op  de doelman schoot. Na een half uur kantelde het duel in het voordeel van de Hagenaars. Een vrije trap werd niet goed verwerkt waardoor de gasten een 0-1 voorsprong namen. Twee minuten later werd die zelfs verdubbeld nadat doelman Stefan van der Lei de bal los liet en de bal zo in een leeg doel kon worden geschoten. Na rust kwam de thuisploeg sterk uit de startblokken. Frederik Specken zorgde in de 47ste minuut voor de aansluitingstreffer en vijf minuten later was het alweer gelijk via Tigran Gazarjan. In het vervolg bleven de ploegen gelijkwaardig aan elkaar. Tien minuten voor tijd kreeg ADO nog de grootste kans maar de Groningse doelman redde uitstekend. Het punt was voor ADO genoeg voor nog een jaar eredivisie.
RVO FC Groningen C1 en Emmen C1 kwamen in zeventig minuten niet tot scoren. Strafschoppen moesten derhalve uitmaken wie zich bij de laatste vier in het bekertoernooi zou plaatsen. In de reguliere serie miste Martin Kamstra als enige een strafschop voor de ploeg van trainer Grafton Holband. Wieger Sietsma wist eenmaal te redden waardoor het na elk vijf genomen strafschoppen nog niet beslist was: 4-4. Vervolgens was een hoofdrol weggelegd voor Sietsma, de doelman van RVO FC Groningen. Hij stopte een strafschop en schoot er een binnen waardoor de FC halvefinalist werd.
In de achtstefinales van het bekertoernooi behaalde RVO FC Groningen D1 een ruime 5-1 zege op Be Quick 1887 D1. De start van het duel was doelpuntrijk. Zo werd een treffer van Lukas Siemers binnen vijf minuten ongedaan gemaakt door de Good Old. Gerald Postma bepaalde de ruststand in de 16de minuut op 2-1. In de tweede helft werd het duel vrij snel beslist. In de 32ste minuut scoorde opnieuw Postma de derde treffer waarna Stan Haanstra met twee doelpunten de klus klaarde.
Twee doelpunten uit het duel van D1 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)