B1 gelijk; C1 haalt uit.

Woensdag 09 maart 2011 om 23:30

Wisselende resultaten dit weekeinde voor de jeugdteams van FC Groningen/Cambuur. Op Corpus liet B1 de zege glippen tegen Twente, haalde C1 uit tegen Zwolle en won D1 de belangrijke confrontatie tegen De Graafschap. De drie uitduels leverden drie punten op.

Doelpunten uit de wedstrijden van B1, C1 en D1 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
———————————————————————————-
AJAX A1 3-0 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding was op sportpark De Toekomst niet opgewassen tegen koploper Ajax. De Ajacieden speelden veel gemakkelijker en waren ook het gevaarlijkst. Na twintig minuten was het dan ook raak voor de thuisploeg. Ook na de thee zat het er niet in voor FC Groningen/Cambuur. Binnen tien minuten werd het duel beslist doordat Ajax de stand naar 3-0 had getild. Over de gehele wedstrijd gezien kregen de gasten slechts een goede kans. En dat was te weinig om de lijstaanvoerder van de Nike Eredivisie in verlegenheid te brengen. Volgende week is NAC Breda te gast in Groningen.
scoreverloop | 1-0 (20.), 2-0 (50.), 3-0 (55.)
opstelling | Renze Fij, Gustavo van der Veen, Alim Ozturk, Nick Bakker, Yoell van Nieff, Atilay Batbay, Mark Diemers (71.Frederik Specken), Frits Dantuma (62.Jesse Renken), Arjan Akkerman, Sicco Bouwer (46.Henk Bos), Paulo Francisco.
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 2-2 VA FC TWENTE B1
De B-junioren van FC Groningen/Cambuur hadden de zege voor het grijpen maar de Tukkers maakten acht minuten voor tijd toch nog gelijk. De openingsfase was voor Twente dat ook snel de leiding nam. Na vijf minuten spelen werd de lat geraakt waarna de thuisploeg een overtreding beging. De strafschop werd feilloos benut: 0-1. Vervolgens nam groen-wit al snel het heft in handen en werden middels goed veldspel de nodige kansen gecreeerd. Zo raakte Hans Hateboer de paal en kopte hij van dichtbij over. Tigran Gazarjan en Bryan Inge kwamen net tekort terwijl schoten van diezelfde Inge en van Ifeayi Gorissen naast werden geschoten. Na rust lukte het wel bij de ploeg van trainer Peter Moltmaker. Binnen een minuut werd de stand gelijk getrokken dankzij een strak schot van Gorissen. Eigenlijk had de thuisploeg daarna weinig meer te duchten van de gasten. De ploeg speelt beter en creeerde de nodige mogelijkheden. Met een prachtige omhaal scoorde Martin Kamstra zijn eerste seizoenstreffer en lag de zege binnen handbereik. Helaas verliep het anders. De gasten profiteerden van een onoplettendheid in de Groningse verdediging waardoor de punten alsnog gedeeld werden.
scoreverloop | 0-1 (5.pen.), 1-1 Ifeayi Gorissen (41.), 2-1 Martin Kamstra (64.), 2-2 (72.)
opstelling | Wieger Sietsma, Ron Janzen, Marnick Ottens, Hans Hateboer, Tolgahan Cicek, Glenn Bijl, Kevin Menega (61.Willem Gootjes), Tigran Gazarjan, Ifeayi Gorissen, Martin Kamstra, Bryan Inge.
FC GRONINGEN/CAMBUUR C1 10-1 FC ZWOLLE C1
De tweedejaars C-junioren behaalden alweer hun vierde zege op rij en deden dat op imponerende wijze. FC Zwolle, waarvan de uitwedstrijd nog werd verloren, werd op een 10-1 nederlaag getrakteerd. Toch kregen de gasten al vroeg in de wedstrijd de eerste twee mogelijkheden. Na dertien minuten zette Youri Schuur de ploeg van trainer Holband op voorsprong. Nog voor rust werd de score opgevoerd tot 3-1. Richairo Zivkovic maakte ze allebei, waarvan de eerste prachtig in de bovenhoek werd geschoten. In de tweede helft ging het snel en kreeg de Zwolse defensie geen vat meer op de Groningse aanvallen. Dankzij nog eens drie treffers van zowel Zivkovic als Oldenburger liep de thuisploeg uit naar 9-1. In de slotminuut kopte Roland Baas na mooi voorbereidend werk van Justin Klunder de tiende treffer binnen.

scoreverloop | 1-0 Youri Schuur (12.), 1-1 (17.), 2-1 Richairo Zivkovic (26.), 3-1 Richairo Zivkovic (30.), 4-1 Kasper Oldenburger (47.), 5-1 Richairo Zivkovic (51.pen.), 6-1 Richairo Zivkovic (55.), 7-1 Richairo Zivkovic (61.), 8-1 Kasper Oldenburger (63.), 9-1 Kasper Oldenburger (65.), 10-1 Roland Baas (70.)
opstelling | Robin Mennega, Jim de Leeuw, Keziah Veendorp, Roland Baas, Anton Hekman (50.Gijs Jasper), Daan Smit, Kasper Oldenburger, Willem Gootjes (47.Justin Klunder), Richairo Zivkovic, Youri Schuur (55.Jonah van der Werf), Amedi Ndayisaba.
ADO DEN HAAG C2 5-2 FC GRONINGEN/CAMBUUR C3
De mannen van trainer Muntendam kenden in Den Haag een dramatische start. Ondanks balbezit bij de aftrap kon de thuisploeg toch na 18 seconden al op voorsprong komen. Na bijna een kwartier spelen produceerde Tiuri Schieving de gelijkmaker. Weer kwam de thuisploeg op voorsprong, ditmaal dankzij een benutte vrije trap die prachtig binnen werd gekruld. Twee minuten voor rust kon FCG toch nog gelijk maken. Gerald Postma was met een bekeken lob de maker van het doelpunt. Meteen aan het begin van de tweede helft kregen de gasten een dot van een kans om op 2-3 te komen. Aan de andere kant viel tien minuten na rust die treffer wel. Uitendelijk liep de koploper weg naar 5-2 waardoor de onder-14 ploeg van FC Groningen/Cambuur in deze voorjaarscompetitie nog altijd zonder zege is.
scoreverloop | 1-0 (1.), 1-1 Tiuri Schieving (14.), 2-1 (21.), 2-3 Gerald Postma (33.), 3-2 (44.), 4-2 (54.), 5-2 (60.)
opstelling | Marc Gjaltema, Niels Ridderstap, Arthur Ymele Feudjio, Mohammed Abdul Karim, Dennis van Duinen, Wessel Koomans, Dave Bosgraaf (55.Jari Slort, Rutger Etten, Tiuri Schieving, Juhnino Bacuna, Gerald Postma.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 2-0 DE GRAAFSCHAP D1
In de strijd om de tweede plaats in de Eerste Divisie C deed de ploeg van trainer Hugo goede zaken. De tweedejaars D-pupillen van FCG domineerden vanaf het begin en behaalden een regelmatige en verdiende overwinning. Na vijf minuten kreeg Lorenzo Valente de eerste goede kans voor de thuisploeg. Zes minuten later was het wel raak. Uit een lange aanval haalde Brandon Hartsuiker binnen de zestienmeter hard uit en zijn poging belandde prachtig in het doel. De gasten uit Doetinchem kwamen voor rust nauwelijks bij het doel van keeper Sebastiaan Meijwaard. In het tweede half uur hetzelfde beeld en binnen een minuut had het 2-0 moeten staan. Delano Goeree miste vrij voor de doelman. Vervolgens toch een enorme mogelijkheid voor de uitploeg maar zij zagen een inzet gekeerd op de Groningse doellijn. Na tien minuten werd de voorsprong dan toch verdubbeld. Jannik Schoon schoot van dichtbij raak. Een vrije trap van de Gelderlanders belandde nog op de lat terwijl Mathijs Elderman (mooie omhaal) en Ruendel Martina (schot op lat) dichtbij een goal voor de FC waren. De Graafschap blijft in de stand op de runner-up positie staan. Het verschil met FC Groningen/Cambuur is echter nog maar een punt.
scoreverloop | 1-0 Brandon Hartsuiker (11.), 2-0 Jannik Schoon (40.)
opstelling | Sebastiaan Meijwaard, Emiel Seigers, Jan Hup, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Daan Wijma, Ids Hannema, Lorenzo Valente, Ruendel Martina, Delano Goeree, Eike Begemann. Na rust kwam Jannik Schoon in het veld.
BE QUICK 1887 D1 2-5 FC GRONINGEN/CAMBUUR D3
Na twee wedstrijden zonder zege pakte de ploeg van Peter Hoekstra op de Esserberg wel de drie punten. En dat was meer dan verdiend. In het eerste half uur werd een voorsprong genomen dankzij een treffer van nieuweling Jhurrey Margaritha. Na rust domineerden de gasten op alle fronten en kwam de thuisploeg er niet meer aan te pas. Met aardig veldspel liep FCG tussen de 35ste en 52ste minuut uit naar een grote voorsprong. Nick Heckel was verantwoordelijk voor twee van die vier goals. In de slotfase deed de Good Old middels twee treffers nog iets terug.

scoreverloop | 0-1 Jhurrey Margaritha (23.), 0-2 Tristan Cooke (35.), 0-3 Nick Heckel (40.), 0-4 Nick Heckel (50.), 0-5 Martijn van Maastrigt (52.), 1-5 (57.), 2-5 (59.)
opstelling | Luuk Zwiers, Jochem de Vries, Wouter de Mare, Oege Sietse van Lingen, Armani Mardjoeki, Daniel Camara Bos, Martijn van Maastrigt, Daniel Teune, Marc Vegter, Nick Kassmann, Jhurrey Margaritha. Na rust kwamen Tristan Cooke en Nick Heckel in het veld.