B-junioren winnen van FC Dordrecht.

Dinsdag 30 september 2014 om 22:15

FC Groningen B1 behaalde in de Eerste Divisie een zege op FC Dordrecht. De A-junioren leden ver in blessuretijd puntenverlies tegen Brabant United.

Teams Locatie Groningen
BRABANT UNITED A1 2-2 FC GRONINGEN A1
1-0 (42.), 1-1 Kasper Oldenburger (53.), 1-2 Mohammed Abdoel Karim (67.), 2-2 (90.)
opstelling FCG A1 Erwin Heidekamp, Niels Ridderstap, Keziah Veendorp, Mohammed Abdoel Karim, Jim de Leeuw, Gerald Postma (77.Rutger Etten), Pier Veldman (56.Sadik Spijodic), Yassine Zakir (83.Twan Nieboer), Juninho Bacuna (89.Stan Haanstra), Willem Gootjes (46.Daro Faraj), Kasper Oldenburger.
De A-junioren van trainer Peter Hoekstra kwamen in Den Bosch sneu weg en verloren in blessuretijd twee punten. In de beginfase kopte Pier Veldman uit een voorzet van Kasper Oldenburger naast. De enige treffer viel drie minuten voor rust. Een vrije trap werd door de thuisploeg ingekopt. Na rust begon groenwit sterk. Kasper Oldenburger rondde een fraaie actie doeltreffend af. In de 67ste minuut trof Keziah Veendorp de dwarsligger waarna Mohammed Abdoel Karim uit de rebound de 1-2 liet aantekenen. Daro Faraj en Oldenburger zagen hun pogingen naast het doel gaan. Diep in blessuretijd maakte Brabant United alsnog gelijk. In de competitie blijft FC Groningen A1 echter wel ongeslagen.
FC GRONINGEN B1 3-1 FC DORDRECHT B1
1-0 Noel Wever (16.), 2-0 Noel Wever (17.), 2-1 (20.), 3-1 Daniel Bouman (38.)
opstelling FCG B1 Jan Hoekstra, Nagesh Amatsaleh, Luuk Kuipers, Daan Wijma, Mathijs Elderman, Daniel Bouman (76.Tim Riksman), Sander de Grote (79.Jan Hup), Mehmet Gencer, Noel Wever, Ozan Kokcu, Ebrar Yildirim (62.Dennis Molema).
De wedstrijd op Corpus den Hoorn begon flitsend want halverwege de eerste helft stond al een 2-1 tussenstand op het scorebord. Noel Wever opende met een hard schot de score. Binnen zestig seconden verdubbelde Wever op aangeven van Sander de Grote de voorsprong. FC Dordrecht kwam nog wel terug maar het was Daniel Bouman die met een beheerste schuiver de ruststand bepaalde. Tot tweemaal toe was ook Sander de Grote met het hoofd gevaarlijk. Na rust daalde de amusementswaarde en werd er ook niet meer gescoord. De gasten raakten nog de lat terwijl Noel Wever uit een vrije trap van Ozan Kokcu de paal trof.
FC GRONINGEN B2 1-2 FEYENOORD B2
0-1 (18.), 1-1 Marc Vegter (43.), 1-2 (65.)
opstelling FCG B2 Bram Pikkemaat, Givancy Phillips (70.Martijn van Maastrigt), Jan Hup (41.Werner Bouma), Luka Prljic, Oege Sietse van Lingen, Tom van de Looi, Marc Vegter (70.Ken Raghoebar), Daniel Teune, Tom Boezerooy (50.Luke Millar), Mark Westra (70.Ken Raghoebar), Jhurey Margaritha.
Halverwege de eerste helft kwamen de gasten uit Rotterdam op voorsprong na een goede diepe bal. Daarvoor waren er kleine mogelijkheden voor de ploeg van trainer Sander van Gessel. Een voorzet van Tom Boezerooy dwarrelde op de lat en een kopbal van Tom van de Looi werd net voor de lijn weggehaald. Doelman Bram Pikkemaat voorkwam op slag van rust de 0-2. Na de hervatting startten de Groningers prima. Marc Vegter profiteerde na een blunder van de Rotterdamse goalie. Daarna kreeg groenwit de betere kansen om aan de leiding te komen maar zowel Jhurrey Margaritha als Marc Vegter misten in kansrijke posititie. Aan de andere kant viel een kwartier voor tijd wel de winnende treffer.
AFC C1 2-2 FC GRONINGEN C1
0-1 Mark te Velde (2.), 0-2 Max de Jong (28.), 1-2 (45.), 2-2 (63.)
opstelling FCG C1 Olav Faber, Steyn Strijker, Tapmahoe Sopacua, Gabriel Fernando, Mees Gootjes (45.Mark Jagt), Nick Kleen, Max de Jong, Wilko van der Kooi, Alagie Jabbie, Sammy Crowther (36.Ashraf Hezam), Mark te Velde.
De Groningers begonnen goed aan de wedstrijd en namen via Mark te Velde snel de leiding. “Ons spel werd daarna steeds beter uitgevoerd en op slag van rust maakte Max de Jong de 0-2,” zei trainer Hugo Alves Velame. Toch ging het in de tweede 35 minuten nog mis want de Amsterdammers hielden aan dit duel alsnog een punt over. “De tegenstander probeerde ons iets meer naar voren vast te zetten waardoor het steeds lastiger werd de vrije man te vinden. Vanuit opportunisme werd AFC constant gevaarlijk. We hebben duidelijk twee punten weggegeven.”
FC GRONINGEN C2 1-1 FC UTRECHT C2
1-0 Jarno Deuring (28.), 1-1 (53.)
opstelling FCG C2 Daan Reiziger, Harold Kwant (63.Giovanni Zwikstra), Leonel Miguel, Pim Betzema, Quinten Anakotta, Max Hamelink (63.Julian Fluks), Gerwin Heidema (5.Tariq Lancelot), Jarno Deuring, Remco Balk, Joshua Sion (47.Jules Anakotta), Sven Jager (58.Joris Reiziger).
De onder-14 ploeg van FC Groningen pakte thuis een punt tegen FC Utrecht C2. Zeven minuten voor rust nam de thuisploeg de leiding na een knappe actie van Jarno Deuring. De gelijkmaker viel in de tweede helft. Trainer Gerard Wiekens kon wel leven met het gelijkspel: “Ik vind de 1-1 wel een terechte uitslag. Utrecht begon beter aan de wedstrijd maar daarna kregen wij de overhand. Na rust begonnen zijn wat meer te drukken. Toch kregen wij na de gelijkmaker de betere kansen. Onze organisatie stond beter dan vorige week tegen ADO Den Haag en daar ben ik zeker tevreden mee. Tevens speelden we meer als een team.”
FC GRONINGEN D1 2-2 VITESSE D1
1-0 Romano Postema (21.), 2-0 Romano Postema (34.), 2-1 (43.), 2-2 (46.)
opstelling FCG D1 Max Wolfs, Tijs Mulder, Yannick Hettinga, Daan Scholtens, Nout de Groot, Tom van der Werff, Joel van Kaam, Corvin Braun, Romano Postema, Jesper de Backer, Kian Slor. Wissels: Marco Hut, Marshelon Pourier, Jimi van Halen, Jort Stuiver, Stein Barkhuis, Job van Dijk.
De topwedstrijd in de Eerste Divisie C eindigde onbeslist. Voor rust speelden beide teams een volwassen wedstrijd in een hoog tempo. De eerste schotpogingen van Romano Postema en Nout de Groot (vrije trap) leverden geen treffer op. Op een voorzet van Joel van Kaam kopte Romano Postema het openingsdoelpunt binnen de touwen. Meteen na rust was het wederom raak. Postema zag zijn schot via de onderkant van de lat binnen gaan. Daarna kantelde het spelbeeld en domineerden de gasten. Vitesse scoorde in kort tijdsbestek tweemaal en kwam derhalve op gelijke hoogte. Corvin Braun schoot nog over terwijl doelman Max Wolfs met een redding vlak voor tijd een nederlaag voorkwam.
Teams Locatie Leeuwarden
ADO DEN HAAG C2 7-1 SC CAMBUUR C2
1-0 (15.), 2-0 (17.), 3-0 (19.), 4-0 (37.), 5-0 (40.pen.), 5-1 Mark van der Meer (60.), 6-1 (66.), 7-1 (70.)
opstelling SCC C2 Marco Kreeft, Robert Polee (38.Tristan Boersma), Kevin de Vries, Rik de Boer (36.Martijn Ferwerda), Feike Zijlstra, Job Zwager, Pieter Abe de Jong, Koen Kribben, Kian Visser, Mark van der Meer, Thimo Stroop (36.Jens van der Heide).
SC CAMBUUR D1 3-2 PEC ZWOLLE D1
0-1 (12.), 0-2 (24.), 1-2 Youri Sletering (32.), 2-2 Steyn Potma (56.), 3-2 Youri Sletering (58.)
opstelling SCC D1 Brett Minnema, Andries Venema, Willem de Boer, Milan de Koe, Maurice Lap, Jhondly van der Meer, Tobias Hoogstra, Milan Smit, Jorrit Miedema, Jorn Jongsma, Youri Sletering. Wissels: Xanthi Dijkstra, Quinten Lamsma, Bas Verbree, Dylano van Dijk, Steyn Potma, Levi de Ron.