string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

B-junioren gaan de nacompetitie in.

Zaterdag 17 mei 2014 om 22:22

In Almere won FC Groningen B1 na verlenging de beslissingswedstrijd van Excelsior B1. De Rotterdammers zijn daardoor gedegradeerd uit de eredivisie.

FC GRONINGEN B1 3-1 EXCELSIOR B1 (n.v.)
0-1 (10.), 1-1 Mohammed Abdoel Karim (65.), 2-1 Twan Nieboer (95.), 3-1 Stan Haanstra (97.)
opstelling FCG B1 Erwin Heidekamp, Niels Ridderstap, Twan Nieboer (Tom van de Looi), Mohammed Abdoel Karim (Peter van Son), Mathijs Elderman, Gerald Postma, Dennis Molema (Stan Haanstra), Tyson dos Santos, Rutger Etten, Jhurrey Margaritha (Shivaro Hok-Ahin), Ozan Kokcu (Yannick Kuijpers).
Voor de ploeg van trainer Peter Moltmaker krijgt het seizoen nog een verlengstuk. Met de drie periodekampioenen uit de Eerste Divisie moet FC Groningen B1 gaan uitmaken wie volgend seizoen op het hoogste niveau uit mag komen. De groenwitte brigade start met een tweeluik tegen NEC/FC Oss B1. De eerste wedstrijd wordt volgend weekeinde in Nijmegen gespeeld. Een week later volgt de confrontatie in Groningen.
De FC wist vooraf dat het deze beslissingswedstrijd moest winnen. En daar zag het er aanvankelijk zeker niet naar uit want al na tien minuten namen de Rotterdammers de leiding. Halverwege de eerste helft volgde een cruciaal moment in de wedstrijd. Ozan Kokcu liep alleen op de goalie af maar werd onreglementair afgestopt. De arbiter gaf een Rotterdamse speler de rode kaart waardoor Excelsior een uur lang in ondertal moest spelen.
Kansen waren er zeker voor de Groningers. Een vrije trap van Rutger Etten raakte de lat terwijl een inzet van Dennis Molema van de lijn werd gehaald. “Vanwege de warmte heb ik in de rust ook gehamerd op een hoog baltempo en dat we moesten blijven voetballen. Soms waren we daarin te slordig,’ aldus trainer Moltmaker. Na een overtreding op Rutger Etten kreeg onze B1 in de 65ste minuut een strafschop toegekend. Mohammed Abdoel Karim maakte geen fout.
“Daarna waren zij ook een aantal keren gevaarlijk. Excelsior bleef knokken voor wat ze waard waren. Wat dat betreft was dit typisch een alles of niets wedstrijd.” In de verlenging ging Twan Nieboer vol een duel aan met de doelman en kopte de 2-1 binnen. Niet veel later was het Stan Haanstra die aan alle onzekerheid een eind maakte. “Ik ben tevreden met de energie en de strijdlust van de jongens. Ook hebben ze hier en daar goed voetbal laten zien,” concludeerde Moltmaker.
JVZ D1 0-7 FC GRONINGEN D2
0-1 Jesper de Backer (6.), 0-2 Marshelon Pourier (10.), 0-3 Kian Slor (22.), 0-4 Jesper de Backer (24.), 0-5 Marshelon Pourier (29.), 0-6 Kian Slor (40.), 0-7 Romano Postema (42.)
opstelling FCG D2 Stein Barkhuis, Jort Stuiver, Daan Scholtens, Marco Hut, Jimi van Halen, Corvin Braun, Joel van Kaam, Jesper de Backer, Marshelon Pourier, Tom van der Werff, Kian Slor. Wissels: Romano Postema, Tijs Mulder, Yannick Hettinga, Max Wolfs.
Vorig weekeinde werd de ploeg van trainer Bote Talsma al kampioen van de Tweede Divisie F. Dankzij de winst op JVZ D1 bleven de Groningers in competitieverband dit seizoen ongeslagen. Alleen in de thuiswedstrijd tegen Hoogezand D1 verspeelde de FC punten.
TOERNOOI OSM’75
met FC Groningen C1
Uitslagen zaterdag:
FC GRONINGEN 0-2 PARANAENSE
FC GRONINGEN 3-1 FC UTRECHT (Tom Boezerooy, Cas Nootebos, Teun Cools)
FC GRONINGEN 0-3 MALMO FF
FC GRONINGEN 6-0 OSM’75 (Daniel van Kaam 3, Tom Boezerooy, Martijn van Maastrigt, e.d.)
Uitslagen zondag:
FC GRONINGEN 0-2 AZ
FC GRONINGEN 0-0 HJK HELSINKI
FC GRONINGEN 1-3 RSC ANDERLECHT (Tom Boezerooy)
FC GRONINGEN 0-2 HJK HELSINKI
FC Groningen C1 eindigt op de 6de plaats.

Gerelateerd nieuws.

1 dag geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard