AZ zesmaal te sterk voor RVO.

Zaterdag 02 juli 2011 om 21:14

RVO FC Groningen/Cambuur heeft zaterdagmiddag met zes verschillende elftallen geoefend tegen de leeftijdsgenoten van AZ. De Alkmaarders waren in Groningen en Alkmaar telkens driemaal te sterk.

RVO FC Groningen/Cambuur A1 – AZ A1 1-3 (rust: 1-2)
Op Corpus den Hoorn kwam AZ door een treffer van Jack Blake op een 1-0 voorsprong. Nog binnen het kwartier maakte Nouredinne Boutzamar de gelijkmaker. Blake maakte vijf minuten voor de pauze 1-2 en bepaalde in de slotminuut van elf meter de eindstand: 1-3.
AZ B1 – RVO FC Groningen/Cambuur B1 5-3 (rust: 3-2)
De B-junioren van de FC namen in de beginfase brutaal de leiding door treffers in de vijfde en zesde minuut. De Alkmaarders kwamen via Keizer meteen terug tot 1-2 en stelden voor rust orde op zaken via Allahdad en Donald. Drie minuten na de pauze werd het 3-3. In het laatste kwartier bepaalden Groen en Baank de eindstand op 5-3.
AZ C1 – RVO FC Groningen/Cambuur C1 3-1 (rust: 2-1)
De tweedejaars C’ers gingen eveneens onderuit op Sportpark ‘t Lood. Na tien minuten kwam de FC op achterstand door Walian. Vijf minuten later was het weer gelijk door een treffer van Rutger Etten. In de 25ste minuut was het opnieuw Walian die 2-1 scoorde. Drie minuten na de pauze werd de eindstand door Schouten bepaald op 3-1.
RVO FC Groningen/Cambuur C3 – AZ C2 2-6 (rust: 0-3)
De C3 ging met ruime cijfers onderuit tegen de eerstejaars C’ers van AZ. Na tegentreffers in de 7e, 12e en 24e minuut werd het tien minuten na de pauze 1-3 door een eigen goal van AZ. In de 50e minuut maakte AZ 1-4. Marcel Mannes scoorde vijf minuten later 2-4. In de slotfase werd het 2-5 en 2-6. Tarani scoorde driemaal namens de Noord-Hollanders, terwijl Springer en Yilmaz bij AZ beiden met een sleutelbeenbreuk uitvielen.
RVO FC Groningen/Cambuur D1 – AZ D1 0-5 (rust: 0-2)
De D1 ging met 5-0 over de knie bij de Alkmaarders. Na 4 en 20 minuten scoorde AZ voor de pauze. De drie andere treffers werden keurig over de tweede helft verdeeld: 32e, 42e en 58e.
AZ D2 – RVO FC Groningen/Cambuur D3 4-1 (rust: 3-1)
De jongste jeugd nam na vier minuten de leiding via een eigen doelpunt van de Alkmaarders en zag na tien minuten de thuisclub langszij komen. In de 19e en 22e minuut boog AZ de stand om naar 3-1. Na de pauze maakte Koopmeiners zijn derde van de wedstrijd: 4-1. In de slotfase maakten beide ploegen nog een buitenspeltreffer.