Ayden Delger winnaar Gasunie Shoot Out

30 april 2018

Het gehele seizoen wordt er al gestreden om de Gasunie Shoot Out bokaal. Iedere wedstrijd kunnen vijf deelnemers door zo veel mogelijk te scoren in de kwartfinale komen. De kwartfinale vond plaats op woensdag 7 maart. De eerste en tweede halve finale werden gespeeld bij de thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle en Roda JC. Bij de laatste thuiswedstrijd van het seizoen werd er gestreden om de hoofdprijs.

In de finale van de Gasunie Shoot Out stonden Martijn Meins, Ayden Delger en Rick ter Veen. Alle deelnemers mochten vier supporters meenemen. Voor alledrie was het de derde keer dat zij het veld opkwamen in de rust, namelijk in de voorronde, halve finale en nu de finale. Op deze regenachtige middag kwamen zij het veld op. Iedere deelnemer moest drie penalties nemen en een Shoot Out poging.
Als eerste was Martijn aan de beurt. De eerste penalty was mis. De twee penalties en de Shoot Out poging gingen vervolgens wel raak. Ayden was als tweede aan de beurt. Hij wist ze er allemaal in de schieten. Als laatste was Rick aan de beurt die alles er nu in moest schieten om kans te maken om te winnen. Dit deed hij!
Ayden en Rick moesten nu om de beurt een penalty nemen. Diegene die zou verliezen, zou tweede eindigen. Spanning alom! Rick miste zijn penalty, waardoor Ayden de winnaar van de Gasunie Shoot Out werd. Gefeliciteerd!!
Ayden ontving een beker, een cadeaubon van de FanCorner van FC Groningen en een bos bloemen. Martijn en Rick kregen ook een beker en een bos bloemen.

20180429JV8289
20180429JV0973

Laatste nieuws