Avondje NAC zonder Groningse punten.

Dinsdag 04 november 2008 om 08:49

Zaterdagavond ging FC Groningen op bezoek in Breda. De wedstrijd was niet echt spannend en leek dan ook af te gaan op een gelijkspel. In de 83ste minuut was het Rob Penders die alsnog het doelpunt voor NAC maakte, waardoor FC Groningen zonder punten weer naar huis kon. NAC eindigde de wedstrijd met tien man, omdat Mtiliga rood kreeg voor een overtreding op Marcus Berg.

In de eerste helft gebeurde er niet veel. Aan de kant van FC Groningen waren het Goran Lovre en Berry Powel die probeerden in de buurt van het NAC doel te komen. Aan de kant van NAC was het Feher die meerdere keren probeerde iets terug te doen met een afstandsschot. Eigenlijk werd er nauwelijks gevoetbald mede doordat de Belgische scheidsrechter Gummienny, floot bij vrijwel alle duels. In de eerste helft trok hij drie gele kaarten voor Cairo, Van der Leegte (NAC) en voor Paul Matthijs van FC Groningen.
De tweede helft was niet veel sterker als de eerst, maar over en weer kwamen er wel iets meer schoten op doel. Bij Groningen was Berry Powel in de kleedkamer achter gebleven en vervangen door Koen van der Laak. Danny Holla kreeg in de 51ste minuut geel voor een schwalbe. NAC- speler Kurt Elshot probeerde het in de 58ste minuut eens met een afstandsschot en vlak daarna was het Patrick Zwaanswijk die de bal over het doel van Luciano mikte. In de 63ste minuut kwam Garcia in het veld voor Andersson, maar ook hij kon niets meer toevoegen aan het moeizame spel. Metaj kreeg nog een gele kaart voor praten, terwijl NAC steeds meer druk ging zetten, wat een schot voorlangs opleverde van Mtiliga.
Luciano moest in het laatste kwartier nog een keer redding brengen op een schot van Kwakman. Iedereen rekende al op de puntenverdeling, maar in de 83ste minuut was het de vrije trap van Kolkka die verandering bracht. Amoah schoot de bal tegen Luciano , maar in de rebound was het Rob Penders die het enige doelpunt binnenschopte: 1-0. FC Groningen probeerde nog iets terug te doen, maar kreeg het niet voor elkaar. Het enige waar de scheidsrechter nog voor floot, was een slaande beweging van Mtiliga, die bestraft werd met rood, en Berg kreeg nog een gele kaart in de slotminuut. FC Groningen stapte zonder punten weer in de bus naar huis.
Luciano, De Roover,  Sankoh,  Svejdik, Metaj (wissel 87′ Cahais), Matthijs (c), Holla, Lovre, Andersson (wissel 63’ Garcia), Berg, Powel (wissel 46’ Van de Laak).
Rest bank: Van Loo, Lachman, Veldmate.