string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Autoborg op het shirt van FC Groningen.

Donderdag 05 november 2009 om 10:45

FC Groningen zal de komende twee thuiswedstrijden, tegen Heracles Almelo en NEC, met Autoborg als naamsuiting op het shirt spelen. Hoofdsponsor Noordlease heeft hiervoor gekozen omdat deze unieke shirts zullen worden geveild, waarbij de opbrengst is bestemd voor het goede doel Energy4All.

Stichting Energie4All zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. Dit is een ongeneeslijke ziekte waarvoor tot op heden geen medicijn beschikbaar is. Deze ziekte takelt de patientjes af; 70% haalt de 18-jarige leeftijd niet…50% is voor het 10de levensjaar overleden. Per week worden in Nederland één à twee kinderen met deze ziekte geboren.
Kinderarts Prof. dr. Jan Smeitink heeft er zijn levenswerk van gemaakt om een medicijn te ontwikkelen waarmee de ziekte geremd, gestopt of zelfs genezen kan worden. Door de jarenlange inzet van Smeitink en zijn team is een doorbraak in het onderzoek in zicht. Binnen drie tot vijf jaar kan een medicijn beschikbaar zijn!
De onderzoeken zijn echter zeer kostbaar. Omdat deze groep patiënten niet groot is, is onderzoek voor de farmaceutische industrie commercieel niet interessant genoeg. De snelheid waarmee het medicijn ontwikkelt kan zijn, hangt hiermee volledig af van Smeitink en de financiële ondersteuning van donateurs en substantiële bedragen vanuit het bedrijfsleven.
Hoofdsponsor Noordlease van FC Groningen wil een bijdrage leveren door het veilen van unieke wedstrijdshirts. Over de wijze waarop dit zal gebeuren, volgt later meer informatie.
Stichting Energy4All maakt zich sterk voor de werving van geld en vraagt aandacht om de oorzaak en de ernst van energiestofwisselingsziekte bekender te maken. Kijk voor meer informatie op www.energy4all.eu of bel ambassadeur Arwin van der Zwaan 06 42 42 78 98.

Gerelateerd nieuws.

10 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard