string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Antonia terug, Mahi afwezig, Linssen twijfelgeval.

Vrijdag 01 april 2016 om 14:03

FC Groningen hervat zondagmiddag de competitie na een interlandweekend met een uitwedstrijd tegen ADO Den Haag. Trainer Erwin van de Looi begroette afgelopen dagen diverse internationals terug in Groningen. De oefenmeester kan in Den Haag niet beschikken over de geblesseerde Mimoun Mahi. Achter de naam van Bryan Linssen staat een vraagteken, Jarchinio Antonia keert na een disciplinaire schorsing weer terug in de wedstrijdselectie.

Mimoun Mahi was deze competitie al goed voor vijf Eredivisietreffers, maar kampt al lange tijd met diverse blessures. Na een kwetsuur aan de hamstring, een onwelwillende bovenbeenspier, heeft de aanvaller nu last van een geblesseerde knie.
Vleugels
“We hebben een MRI-scan laten maken en daaruit is gebleken dat er een kneuzing zit in de knie,” legt Van de Looi uit. “Het is heel vervelend dat Mahi met veel verschillende blessures kampt dit seizoen. Bryan Linssen zal vrijdagmiddag weer op het veld trainen, maar is er al een tijdje uit door een enkelblessure en is dus een twijfelgeval. Hij zal in ieder geval niet starten. Op de vleugels missen we in Den Haag iets extra’s, maar verder zijn we fit.”
Diverse internationals keerden volgens Van de Looi, die ook nog niet kan beschikken over de niet-wedstrijdfitte Dino Islamovic, fit terug in Groningen. De trainer had vrijdagochtend alleen Desevio Payne nog niet gezien nadat de Amerikaan een behoorlijke wereldreis had gemaakt van Amsterdam via Miami, Colombia en Dallas terug naar Groningen.
Tijd nodig
Albert Rusnak, Simon Tibbling, Alexander Sorloth, Hans Hateboer, Oussama Idrissi en Jarchinio Antonia meldden zich de afgelopen dagen al weer bij de club. “Payne keert vandaag terug bij de groep. Hij is veel tijdzones doorgevlogen en dat doet wel iets met een lichaam. Dan heb je wel even tijd nodig om te herstellen, maar ik verwacht wel dat hij beschikbaar is. Mocht Desevio last hebben van een jetlag, moet hij vanavond maar iets eerder naar bed.”
Terugkeer
Eén van die andere internationals is Jarchinio Antonia die zijn debuut maakte en twee interlands speelde voor Curaçao, dat in de volgende ronde – begin juni – van de Caribbean Cup Guyana (uit) en de Amerikaanse Maagdeneilanden (thuis) treft. De vleugelspeler keert na een disciplinaire schorsing terug in de wedstrijdselectie. “Antonia heeft twee interlands gespeeld en is met een fris hoofd weer teruggekeerd in Groningen. Hij keert weer terug bij de selectie en is beschikbaar voor de wedstrijd tegen ADO Den Haag. We gaan kijken welke rol hij kan gaan spelen.”

Gerelateerd nieuws.

5 uur geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

5 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’