string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Antonia: ‘Ik moet ze er gewoon in knallen’.

Zaterdag 17 januari 2015 om 12:17

FC Groningen hervatte de tweede seizoenshelft vrijdagavond met een 2-0 nederlaag in Amsterdam tegen Ajax. Voornamelijk in de tweede helft kreeg de FC enkele goede kansen, liet het mooi voetbal zien en was een beter resultaat verdiend geweest. Aanvoerder Maikel Kieftenbeld en aanvaller Jarchinio Antonia baalden na afloop dan ook van het verlies.

“We balen ontzettend, ik denk dat iedereen wel heeft kunnen zien dat we hier in de tweede helft gedomineerd hebben,” vertelde Kieftenbeld na afloop van de wedstrijd voor de camera van FOX Sports Eredivisie. “We hebben ook genoeg kansen gehad, maar hebben het niet afgemaakt. Met dit spel kunnen we verder, maar nu staan we hier wel met een ontzettend zuur gevoel omdat we geen resultaat hebben gehaald. We hadden zeker een goal kunnen maken en dat kunnen we onszelf kwalijk nemen.”
Ajax kwam vroeg in de wedstrijd op een 1-0 voorsprong. “We waren het na die goal even kwijt, maar pakten het vrij snel meer op, dus dat gaf vertrouwen. De tweede helft hebben we heel goed gespeeld, maar onszelf tekort gedaan door geen resultaat te halen. Dat is wel een teleurstelling.”
Kieftenbeld zag dat de twee nieuwe aanwinsten Simon Tibbling en Albert Rusnak direct iets aan het spel van FC Groningen toevoegden. “Ze doen het goed, we hebben ze in het trainingskamp leren kennen en die jongens hebben zich snel aangepast. Dat moet ook wel, want we willen iets in de tweede seizoenshelft. We willen ons weer kwalificeren voor die play-offs en staan in de kwartfinale van de beker.” 
Aanvaller Jarchinio Antonia stond in de Amsterdam ArenA in de basisopstelling als één van de twee spitsen. De Amsterdammer kreeg in zijn geboortestad verschillende mogelijkheden om te scoren. “Ik werd in de spits gezet omdat daar, onder andere vanwege mijn snelheid, mogelijkheden lagen voor ons en deed het volgens mij best aardig. Ik creëerde enkele kansen en dan moet ik ze er gewoon in knallen. Als ik dat doe, staan we hier gewoon met een punt of misschien wel meer.” 
“Ik wilde heel graag, als ik wat meer rust had gehad, had ik hem gewoon binnen geschoten dus dat kan ik mezelf verwijten. We moeten voortborduren op het spel tegen Ajax en hiervan leren. Hier kunnen we nu niks meer aan doen, maar met dat goede gevoel van de tweede helft moeten we verder gaan.”

Gerelateerd nieuws.

11 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard