string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Andere puzzel te leggen voor Van de Looi.

Donderdag 15 januari 2015 om 15:07

Voor het eerst in lange tijd moet trainer Erwin van de Looi fitte spelers van de eerste selectie buiten de namen op een wedstrijdformulier laten. De basisopstelling voor het treffen met regerend landskampioen Ajax heeft Van de Looi daags voor het uitduel in Amsterdam nog niet bekend gemaakt.

Van de Looi zegt dat hij, zijn staf én de spelersgroep uitkijken naar de herstart van de competitie. “Direct in de ArenA tegen Ajax starten, is een prima wedstrijd om het nieuwe jaar mee te beginnen. We zijn heel benieuwd wat er gaat gebeuren. De laatste serie voor de winterstop was er iets aan het groeien binnen het team en bleven we een behoorlijk lange periode ongeslagen, al waren er wel een paar gelijke spelen teveel bij.”
Versterkingen
Met Simon Tibbling en Albert Rusnak zijn er twee versterkingen bij gekomen in de winterstop. “We hebben een kwaliteitsimpuls gehad en in Spanje hebben we geprobeerd de puzzel opnieuw in elkaar te leggen. Voor de winterstop hadden we nog wel eens moeite om elf fitte spelers te vinden en nu moeten we zelfs fitte spelers buiten de selectie laten. Het is een hele andere puzzel geworden.”
Zo zijn Henk Bos en Dino Islamovic niet opgenomen in de selectie van achttien spelers. “We hebben de groep grotendeels compleet. Nick Bakker, Hilal Ben Moussa en Tom Hiariej zijn geblesseerd, maar Yoëll van Nieff is wel weer hersteld. Ook Martijn van der Laan is weer wedstrijdfit na zijn ongelukkige botsing met een sproeikop op het trainingsveld in Spanje.”
Keuzes
Wat de basisformatie tegen Ajax wordt, wilde Van de Looi nog niet zeggen. “Dat heb ik de spelers ook nog niet verteld, dus ga ik dat nu nog niet bekend maken. Vrijdagavond in de ArenA zal het duidelijk worden. In zijn algemeenheid kan ik zeggen dat er meer keuzes zijn en we uiteraard het beste elftal willen opstellen. De onderlinge afstemming zal weer gevonden moeten worden. Voor de winterstop stond er een mooi ‘ploegie’ met de uitstraling van ‘win maar eens van ons’. Die spirit hopen we natuurlijk wel te behouden.”
Tegenstander Ajax kent voor Van de Looi niet veel vraagtekens. “Ze zijn vier keer achter elkaar kampioen geworden en lezen overal dat ze dat opnieuw willen worden. We hebben de oefenwedstrijd van Ajax tegen Schalke 04 gezien. Ze hebben veel variatie in de manier van opbouwen. Met drie of vier achterin, met de backs hoog of laag, in de manier van druk zetten. Er zit een duidelijk idee achter, maar dat mag je bij een club als Ajax verwachten. Aan de andere kant zien wij met onze ploeg ook zeker mogelijkheden om morgen (vrijdag – red.) een goed resultaat te boeken in Amsterdam.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard