string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Alleen thuiswedstrijd voor D1.

Dinsdag 27 maart 2012 om 21:07

Slechts drie jeugdteams van RVO FC Groningen/Cambuur hebben morgen competitieverplichtingen. Een daarvan wordt op Corpus den Hoorn gespeeld.

Wedstrijd van de Week: FC Groningen/Cambuur D1 v FCG/Cambuur D2
De ploeg van trainer Hugo treft op eigen veld een ander team van de Regionale Voetbalopleiding, namelijk de D2 van FC Groningen/Cambuur. Eerder dit seizoen werd het duel in Leeuwarden nog eenvoudig met 6-2 gewonnen. Een uitslag die eigenlijk als rode draad door het seizoen loopt want de groenwitte brigade scoort dit seizoen wel erg gemakkelijk. Met 75 treffers is het de meest productieve ploeg in de Eerste Divisie. In acht van de achttien gespeelde wedstrijden werden telkens zes doelpunten of meer gemaakt. Op de ranglijst bivakeert de FC op een vierde plaats met uitzicht op een hogere klassering. FCG/Cambuur staat op een negende plaats maar won recentelijk nog wel knap in Hengelo van VA FC Twente D1.
Overige wedstrijden
FCG A1 won vorige week ruim van FC Den Bosch A1 en dat was de derde zege in de laatste vijf duels. Koploper Ajax A1 is nog ongeslagen. Op Corpus verloor de ploeg van trainer Paul Raveneau eerder dit seizoen, zowel voor de competitie als voor de beker, nipt van de Amsterdammers. Met nog zes duels te spelen is de achterstand van FCG D3 op koploper GVAV Rapiditas D1 drie punten. Flevo Boys D1 is nu in Emmeloord de opponent. Die ploeg werd op Corpus nog met 9-0 verslagen maar staat in het klassement wel derde.
Programma (thuis):
FC Groningen/Cambuur D1 – FCG/Cambuur D2 (10.30 uur)
Dit duel is LIVE te volgen via Twitter.
Programma (uit):
Ajax A1 – FC Groningen/Cambuur A1 (14.30 uur)
Flevo Boys D1 – FC Groningen/Cambuur D3 (10.30 uur)

Gerelateerd nieuws.

8 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard