string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Alle ogen op Groningen gericht’.

Dinsdag 07 april 2015 om 13:45

In de 523ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de uitwedstrijd tegen Vitesse en kijkt hij vooral vooruit naar de afsluitende training voor de halve finale in Euroborg en de bekerwedstrijd van morgenavond tegen Excelsior.

“We hebben afgelopen zaterdag tegen Vitesse in Arnhem wederom een goede wedstrijd gespeeld. Helaas bracht het twaalfde gelijkspel van dit seizoen ons niet direct verder op de ranglijst, maar behouden we nog wel altijd zicht op een goede eindklassering in deze competitie. Zondagmiddag treffen we om 14.30 uur in Eredivisie-verband directe concurrent Cambuur in eigen stadion en kunnen we bij winst naar het linkerrijtje springen. De kaartverkoop voor deze provincie-derby verloopt voorspoedig.”
Afsluitende training
“Voordat het zover is, zijn de komende dagen echter alle ogen gericht op Groningen in verband met de halve finale van het bekertoernooi tegen Excelsior. Vanmiddag (dinsdag – red.) wordt vanaf 17.00 uur de afsluitende training in het stadion gehouden. Hierbij is het publiek van harte uitgenodigd. We hebben twee ingangen opengesteld, voor toegang tot de Tonny van Leeuwen Tribune en de Piet Fransen Tribune. Belangstellenden kunnen plaatsnemen op de onderste ring en er zullen cateringpunten geopend zijn.”
“Omdat we morgenavond (woensdag – red.) een uitpuilend huis zullen hebben bij de wedstrijd tegen Excelsior willen wij supporters, die vanmiddag bij de training in Euroborg zijn, op de mogelijkheid wijzen om nu alvast consumptiemunten aan te schaffen, zodat ze hiervoor morgen bij de wedstrijd niet in de rij hoeven te staan.”
Op de tribune
“De spelers zullen morgenavond (woensdag – red.) en bij een eventuele bekerfinale met een speciaal shirt spelen, waarbij op de achterzijde de naam van de firma Payt zal prijken. Dit Gronings bedrijf verzorgt online debiteurenbeheer.”
“Voor de wedstrijd van morgen geldt dat wij een dringende oproep doen om vuurwerk achterwege te laten – dit is ten strengste verboden en kan de club en (mede)supporters ernstig duperen – en vragen wij de supporters bij een eventuele overwinning op de tribune te blijven en niet het veld te betreden.”
“De ontlading na een eventuele overwinning op Excelsior moeten de spelers en staf samen op het veld kunnen vieren en met de supporters op de tribune. Het moet in dat geval voor de spelersgroep mogelijk zijn een ereronde te lopen en het feest te vieren samen met alle supporters op de diverse tribunedelen, wat niet mogelijk zal zijn bij een eventuele veldbetreding. Wij willen bij winst een spontaan feest vieren met elkaar, waarbij de spelers op het veld blijven en de supporters op de tribunes.”
Radio en TV
“Voor hen die geen kaart hebben weten te bemachtigen voor de halve finale tegen Excelsior – het stadion is volledig uitverkocht – biedt FOX uitkomst. De wedstrijd is niet alleen live op TV te volgen via de abonneezender FOX Sports, maar ook op het open kanaal van FOX. Daarnaast zullen zowel Radio Noord als NOS Langs de Lijn live radioverslag doen van het duel. De bekerwedstrijd tegen Excelsior begint morgenavond (woensdag – red.) om 20.00 uur.”
“In ons stadion staan niet alleen camera’s van FOX Sports voor de wedstrijdregistratie, sinds kort werken wij met eigen camera’s ook mee aan een pilot van de KNVB waarbij een geavanceerd camerasysteem wordt getest. Het veiligheidssysteem heeft tot doel nog beter en meer dadergericht te kunnen werken bij calamiteiten en bijvoorbeeld bij het afsteken van vuurwerk of het gooien van voorwerpen op het veld. Overigens verandert dit niet het huidige beleid van FC Groningen ten aanzien van dergelijke zaken.”
Bekerfinale
“Mochten wij de bekerfinale bereiken, dan zal verdere berichtgeving hierover volgen via onder meer deze website en onze Facebookpagina. Wij zullen in dat geval ook een speciale webpagina openen fcgroningen.nl/bekerfinale waarop vanaf donderdag alle beschikbare en relevante informatie, die op dat moment bekend is, over de bekerfinale in Rotterdam te vinden zal zijn. In onderstaande link is de eerste informatie te vinden over de kaartverkoop voor een eventuele bekerfinale; de start ervan, de prijs en wijze van vervoer.”
“Als we ons voor de finale weten te plaatsen, zullen er ongetwijfeld vele vragen leven onder onze supporters. Een aantal zaken hierbij is van belang nu alvast te benoemen en te benadrukken. Bij een finaleplaats van FC Groningen wordt iedere seizoenkaarthouder van de club in staat gesteld een kaart aan te schaffen voor de eindstrijd in Rotterdam. Hiervoor zullen voldoende mogelijkheden komen en zal er ook ruimschoots voldoende tijd zijn. Er kan per seizoenkaart maximaal één finaleticket worden verkregen.”
“In alle gevallen geldt voor reguliere supporters dat het vervoer van en naar de Kuip verplicht per bus zal zijn en dat de organisatie van deze busreizen bij FC Groningen ligt, in samenwerking met onze vervoerspartner Arriva. Uitgangspunt is diverse – logistiek logische en haalbare – opstapplaatsen in Noord-Nederland te creëren. We hopen over die opstaplocaties na het bereiken van de finale snel duidelijkheid te kunnen geven.”
ClubCard
“Net als voor onze thuiswedstrijd tegen Feyenoord op zondag 26 april geldt voor een eventuele bekerfinale, dat bij de aanschaf van een kaart een seizoen- of clubcard verplicht zal zijn. Een ClubCard aanvragen kan heel eenvoudig online via onderstaande link. Heel veel meer praktische zaken rondom bijvoorbeeld het vervoer naar de mogelijke finale in Rotterdam zal fasegewijs worden gecommuniceerd. Bij vragen verzoeken wij supporters dan ook de berichtgeving na het bereiken van de bekerfinale geduldig af te wachten. Meer informatie hierover volgt in de komende periode.”
“Wij realiseren ons heel goed, dat we hierboven al heel veel over een mogelijke finale spreken. Dat hadden we liever niet gedaan voordat die finaleplaats ook daadwerkelijk een feit is. Echter: tussen de halve finale en de finale zit minder dan een maand de tijd en gezien alle voorbereidingen en afspraken, die getroffen moeten worden, ontkomen we er daarom niet aan ons hierop al in een eerder stadium voor te bereiden en hierover te communiceren.”
Lastige klus
“Dit neemt niet weg dat in competitieverband al twee keer is aangetoond dat Excelsior voor ons een meer dan lastige tegenstander is en dat het nog een hele toer en lastige klus zal worden om Excelsior te verslaan. Het is dan ook volstrekt nog geen gelopen koers en we zullen met elkaar morgenavond alle zeilen moeten bijzetten om die finaleplaats in de wacht te slepen!”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

12 uur geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard