string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

‘Alle energie en aandacht gericht op de play-offs’.

Dinsdag 06 mei 2014 om 14:28

In de 477ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland terug op de laatste reguliere competitiewedstrijd van dit seizoen en kijkt hij vooral vooruit naar de play-offs, die voor de deur staan.

“We hebben de reguliere competitie afgelopen zaterdag op een uitstekende wijze afgesloten. De 3-1 zege op Heracles Almelo zorgde voor een uitgelaten stemming in Euroborg. De zesde competitiezege op rij in de Eredivisie betekende naast een nieuw clubrecord ook definitief de zevende plaats op de eindrangschikking. Een prima prestatie en een groot compliment aan de spelers en staf.”
“Nog belangrijker is dat we nu kunnen vaststellen dat onze sportieve doelstelling – het publiek met name in Euroborg vermaken met aansprekend voetbal – ruimschoots geslaagd is. Naast de diverse spectaculaire en spannende thuiswedstrijden blijkt dit ook uit het aantal gescoorde doelpunten. Dit seizoen kwamen we tot 57 treffers en dat zijn er 21 meer dan vorig jaar.”
Uitersten
“Zaterdag was voor velen van ons een dag van uitersten. ’s Ochtends waren spelers en begeleidende staf van FC Groningen A1 en ondergetekende namens de directie nog op Urk voor de begrafenis van onze jeugdspeler Reinier de Groene. Dat was vanzelfsprekend een bijzonder droevige aangelegenheid. Bij alle gespeelde jeugdwedstrijden van FC Groningen en ’s avonds voor aanvang van de thuiswedstrijd van het eerste elftal tegen Heracles hebben we een zeer waardige één minuut stilte gehouden ter nagedachtenis van het overlijden van Reinier de Groene. Bovendien droegen alle FC-spelers tijdens hun wedstrijd een rouwband.”
Nieuwe tenue
“Het eerste elftal speelde zaterdagavond eenmalig alvast in het nieuwe wedstrijdtenue voor het seizoen 2014/2015 van onze nieuwe kledingpartner Masita. In de rust trakteerde onze hoofdsponsor Essent het publiek op 22 van deze nieuwe shirts, door deze op spectaculaire wijze de tribunes in te schieten.”
“De verkoop van de nieuwe thuisshirts is inmiddels van start gegaan. Sinds vandaag (dinsdag – red.) verstopt Essent dagelijks twee keer het nieuwe FC Groningen-shirt voor het seizoen 2014/2015 ergens in de regio. Zowel in de ochtend als in de middag wordt er via Twitter een speurtocht georganiseerd. Alle supporters kunnen hieraan deelnemen. Via het Twitter-account @fcgroningen worden tips gegeven waar het shirt gevonden kan worden. Houd @Essent in de gaten voor de gouden tip.”
Gasunie bokaal
“Naast het uitdelen van de nieuwe shirts werd in de rust van FC Groningen – Heracles Almelo ook de finale van de Gasunie Shoot-Out competitie gehouden. Drie leden van de Green White Bengels (onderdeel van de FC Groningen Junior Club – red.) hadden zich weten te plaatsen voor de eindstrijd. Uiteindelijk wist Ids Hannema uit Norg de meeste punten te behalen. Hij ontving uit handen van Gerard van Pijkeren, vertegenwoordiger namens Gasunie, de winnaarsbokaal en een welverdiende bos bloemen. Langs deze weg feliciteren wij Ids van harte met de titel ‘Winnaar Gasunie Shoot-Out seizoen 2013/2014’.”
Afscheid
“Zoals te doen gebruikelijk na de laatste reguliere competitiewedstrijd hebben we ook zaterdagavond afscheid genomen van mensen, die ons na dit seizoen gaan verlaten. Zo stonden we stil bij de verdiensten van clubarts Frank Baarveld en het aanstaande vertrek van Richairo Zivkovic. Met name de woorden van onze jonge spits, die het Eredivisie-seizoen met tien treffers als clubtopscorer eindigde, maakten indruk op het publiek. Als jij je op pas 17-jarige leeftijd ten overstaan van een vol stadion kunt uiten op de manier waarop Zivkovic dit deed, dan verdient dat een groot compliment en veel waardering.”
Play-offs
“Sinds zaterdagavond gaat alle energie en aandacht nu uit naar de play-offs, die voor FC Groningen morgenavond (woensdag – red.) in de eigen Euroborg van start gaan met een thuiswedstrijd tegen Vitesse. Zoals onze hoofdtrainer Erwin van de Looi zaterdagavond na afloop van de laatste competitiewedstrijd al aanhaalde: ‘De play-offs halen is mooi, maar het gaat erom die play-offs winnend af te sluiten’. En dat is waar we deze week naar toe werken.”
“Voorafgaand aan het thuisduel met Vitesse zullen wij morgenavond ook officieel afscheid nemen van Andraz Kirm. De aanvaller was afgelopen zaterdag niet in Euroborg omdat hij bij zijn kersverse gezin verbleef in Slovenië. Kirm is namelijk vorige week vader geworden van een tweeling, twee dochters.”
Vrije toegang
“Bij de eerste play-offwedstrijd van morgenavond hebben de huidige seizoenkaarthouders vrije toegang. Bij de instroom in het stadion kan – net als bij de reguliere thuiswedstrijden van eerder dit seizoen – de seizoenkaart 2013/2014 worden aangeboden bij ingangen. Er hoeven dus geen speciale of extra handelingen te worden verricht om toegang te kunnen krijgen. Losse kaarten zijn via de reguliere verkooppunten zonder restricties te koop voor 15 euro per stuk. De wedstrijd in Euroborg begint morgenavond om 18.45 uur. De kassa’s bij het stadion gaan om 17.15 uur open.”
Returnwedstrijd
“Ook voor de returnwedstrijd in het Gelredome, zaterdagavond om 18.45 uur, bestaat veel belangstelling onder onze achterban. De driehonderd kaarten om met de auto naar Arnhem te reizen zijn reeds uitverkocht. Supporters, die belangstelling hebben om bij de returnwedstrijd in het Gelredome aanwezig te zijn, kunnen zich nog opgeven voor de FanTour, een georganiseerde busreis waarvoor de prijs 25 euro is.”
Facebook
“Met de mededeling dat we vorige week via onze Facebookpagina, www.facebook.com/fcgroningen – die inmiddels al bijna vijftigduizend likes telt (!) -, een bereik van boven de 250.000 personen hebben gehaald en daarmee een nieuw record hebben geboekt waardoor ons maandelijks bereik nu op meer dan één miljoen mensen uitkomt, besluiten we deze nieuwsbrief.”
“Tot volgende week!”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard