string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ajilore: ‘We willen Europa in’.

Zondag 22 mei 2011 om 18:09

De 2-1 overwinning op Heracles Almelo leverde FC Groningen een plaats op in de finale van de play-offs voor een Europees ticket. Petter Andersson en Oluwafemi Ajilore schoten de FC uiteindelijk naar de overwinning en stonden na afloop van de wedstrijd dan ook vol in de belangstelling.

Matchwinner Ajilore stond met een glimlach van oor tot oor na afloop van het spannende duel. Vlak na rust had de Nigeriaan zijn team op een 2-0 voorsprong gezet. “Een zeer belangrijk moment in een zeer belangrijke wedstrijd,” aldus de blije Ajilore. De middenvelder kreeg van Huistra weer eens een kans in de basiself en betaalde dat terug met een mooi doelpunt.
Henk Hagenauw
“Het doet me goed om deze keer belangrijk te zijn voor het team. Ik rende ook direct naar de bank om het doelpunt met het gehele team te vieren. Ik sprong verzorger Henk Hagenauw in de armen. Hij is erg belangrijk voor mij geweest dit seizoen. Henk heeft me erg geholpen, niet alleen als ik pijntjes had, maar ook door met me te praten. Ik had me voorgenomen om een eventueel doelpunt met hem te vieren. Om op deze manier mijn waardering voor hem te tonen.”
Helemaal toevallig was het doelpunt van Ajilore ook weer niet. “Ik had met Dusan Tadic gesproken hoe ik zou gaan lopen en kreeg de bal precies op maat. Dusan is een geweldige speler voor. Je kunt de bal altijd bij hem kwijt en hij straalt vertrouwen uit.”
Volgens de middenvelder was het een moeilijk duel tegen Heracles. “Zeker de laatste minuten waren erg nerveus. Ik ben dan ook heel blij met deze belangrijke overwinning. We hebben de finale van de play-offs gehaald, maar dat is niet het doel. We willen met de club Europa in.”    
Spits Andersson
Petter Andersson brak met zijn treffer in de eerste helft de wedstrijd open. De Zweedse aanvallende middenvelder staat de laatste weken vooral als spits opgesteld. “Dat is voor mij even wennen, maar het gaat goed. Ik ben eigenlijk geen echte spits, maar scoor vandaag wel. Al had ik nog een kans die er wel in mocht.”
Andersson krijgt de laatste weken het vertrouwen van zijn trainer en merkt dat in zijn spel. “Ik heb de wedstrijden nodig om beter te worden. Conditioneel was dit mijn beste wedstrijd tot nu toe. Voor het eerst dit seizoen kon ik het goed volhouden.”
Drie tegen drie
Danny Holla speelde een belangrijke rol op het middenveld van FC Groningen. “Er was voor gekozen om drie tegen drie op het middenveld te staan, omdat zij afgelopen donderdag het middenveld in handen hadden. Door de extra middenvelder konden we deze keer veel druk zetten.” Holla bekende dat de laatste fase spannend was, maar stapte opgelucht als winnaar van het veld.
“Het gaat om de punten toch en dit was genoeg om door te gaan. Ik denk dat er tot aan de rode kaart niks aan de hand was en dat we goed speelden. We zaten er goed kort op en hadden kansen om het eerder af te maken. Dat we na de rode kaart de druk niet kunnen houden, is logisch. Ze gaan de lange bal spelen en dan is het voor ons zaak om tegen te houden.” 

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard