string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ajilore matchwinner tegen Jong De Graafschap.

Maandag 31 januari 2011 om 09:57

Jong FC Groningen heeft maandagavond met 1-0 gewonnen van Jong De Graafschap. Het winnende doelpunt viel na een uur spelen. Oluwafemi Ajilore werd matchwinner. De Beloften blijven tweede op de ranglijst en lopen twee punten in op koploper Jong PSV.

Jong FC Groningen speelde in de thuiswedstrijd met een handvol spelers die zondagmiddag in het Abe Lenstra nog op de reservebank begonnen. Voor De Graafschap, dat dinsdagavond de inhaalwedstrijd speelt tegen FC Utrecht, gold juist dat een hele jonge ploeg binnen de lijnen stond.

In de eerste helft kreeg Groningen de betere kansen. Topscorer Norair Mamedov miste de nodige scherpte in de afronding. Doelman Brian van Loo reageerde alert op diverse afstandsschoten van de Doetinchemmers.

Na een klein halfuur bleef en vrije trap halverwege de helft van De Graafschap door Leandro Bacuna genomen en bleef die in de kluts liggen voor de voeten van Oluwafemi Ajilore, die 1-0 aantekende. Danny Menting kreeg vervolgens nog twee kansen om de score te verhogen, maar slaagde daarin niet.

In de laatste seconden van de extra tijd schoot Norair Mamedov een strafschop tegen de paal, nadat hij zelf onderuit was gehaald. Meteen daarna blies scheidsrechter Bakkelo voor het einde. Het scheelde topscorer Mamedov een goal aangezien hij de rebound wel binnen schoot.

Trainer Dick Lukkien was wel tevreden met de drie punten, maar niet met het vertoonde spel: “Dit was een matige wedstrijd. Het was slordig van onze kant. Zo lang de marge één is, blijft de tegenstander aan het elastiek. En zo bleef het tot aan de laatste minuut spannend.”

Komende donderdag gaat de nummer 2 van de ranglijst op bezoek bij Jong Helmond Sport. Koploper Jong PSV verspeelde twee punten en daarmee is het gat met PSV nu weer negen punten. Op maandag 7 februari is de volgende thuiswedstrijd het bekerduel met Jong FC Den Bosch.

Opstelling Jong FC Groningen
Van Loo; Hiariej (63′ Wagenaar), Lachman, Veldmate, Metaj; Ajilore, Garcia (80′ Keurntjes), Menting; Kunst (56′ Post), Mamedov, Bacuna.
Rest bank: Nienhuis, Werkman, Van Dijk, Rijsdijk
Score: 58′ Ajilore 1-0
Bijzonderheid: 93′ Mamedov schiet strafschop tegen paal
Scheidsrechter: Bakkelo
Gele kaarten: 73′ Mamedov, 89′ Post

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard