string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Ajax is overklast, dus de taart kan uit de kast!

Maandag 03 oktober 2011 om 10:41

In een overvolle Euroborg heeft FC Groningen gisteren gewonnen van landskampioen Ajax. Het was een wedstrijd om nooit meer te vergeten. De enige goal van de wedstrijd werd gemaakt door Leandro Bacuna vanaf de penaltystip, nadat Ajax speler Gregory van der Wiel hands maakte in het strafschopgebied.

FC Groningen begon erg sterk aan de wedstrijd en wist dat Ajax nog vermoeid was van de Champions League wedstrijd tegen Real Madrid.  Virgil van Dijk kreeg aan het begin van de wedstrijd een hele goede kopkans maar wist niet te scoren. Aan de andere kant schoot Miralem Sulejmani voorlangs. Strijd ontbrak er niet bij FC Groningen, want voor iedere bal werd hard geknokt. Helaas vielen er hierdoor wel veel gele kaarten. Ook bij Ajax viel er een gele kaart: Gregory van der Wiel maakte namelijk een pittige overtreding op Dusan Tadic. Vlak voor de rust stond Euroborg bijna op zijn kop toen Leandro Bacuna een hele grote kans kreeg, maar helaas schoot hij niet raak.
In de tweede helft viel er nog veel meer te beleven op het veld. Zo haalde de kleine, maar grootse Burnet tot twee keer toe een bal van de doellijn en leek Petter Andersson aan de andere kant te gaan scoren. Ajax speler Gregory van der Wiel voorkwam dat door hands te maken. Daardoor kreeg FC Groningen een penalty en werd van der Wiel met twee keer geel van het veld gestuurd door scheidsrechter Liesveld. Leandro Bacuna schoot de bal binnen en zo hadden de supporters van FC Groningen reden tot juichen. Na de goal begon Ajax veel beter te voetballen, maar FC Groningen hield stand tegen het grote Ajax. Ook een vrije bal in de blessuretijd kon geen punt meer redden voor de Amsterdammers. En zo kon het feest in Euroborg beginnen, want FC Groningen is de eerste ploeg in Nederland die dit seizoen heeft gewonnen van landskampioen Ajax!
LINE-UP
Gelukkige deelnemers die mee mochten lopen in de line-up voorafgaand aan de wedstrijd waren:
Anouk Klapwijk/ Roan Graventein/ Sem Hokkelman/ Milan Drewel/ Melanie Smit/ Kiowa Berg/ Tom Guikema/ Jordy de Blécourt/ Ruben Kiers/ Thirza Posthumus/ Marloes Neef/ Max Hummel/ Kevin Mulder/ M.G.D. van der Neut.

SHOOT-OUT
Tijdens de rust van de wedstrijd mochten vijf GWB leden penalty’s nemen:
Cedric Tillema/ Rob Hoekstra/ Sander Adema/ Bas Meinders/ Youri ter Akel. klik hier voor foto’s van de activiteiten
Deze en nog veel meer foto’s kunnen worden nabesteld via www.oypo.nl/juniorclubfoto

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard