string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Actieve herfstvakantie door FC Groningen on Tour.

Zaterdag 30 oktober 2021 om 12:28

FC Groningen ging vorige week tijdens de herfstvakantie on Tour langs acht voetbalverenigingen om kinderen een hele dag te laten trainen als een FC-prof. De Trots van het Noorden heeft hiermee tijdens de herfstvakantie ongeveer 490 kinderen in beweging gebracht en ze kennis laten maken wat het is om meer en beter te bewegen.

_MG_8561

Op acht verschillende locaties in het verzorgingsgebied van FC Groningen werden trainingen verzorgd door gedreven en professionele FC-trainers. Zij inspireerden veel kinderen en brachten de enthousiaste jongens en meiden op juiste wijze in beweging. De deelnemers maakten kennis met de FC Groningen-trainingsmethoden. De voetbaldag was ingedeeld in twee trainingssessies en een sportlunch, de deelnemers leven de gehele dag als een FC-prof.
 
Scoren als Strand Larsen
Het trainingsthema in de herfstvakantie was ‘Scoren als Strand Larsen’. Deelnemers leerden belangrijke tips om tot scoren te komen met als doelstelling: het herkennen van de speler die de grootste kans op scoren heeft. Hierbij werd op leuke wijze ook aandacht besteed aan de tactische gedachte achter een aanval. Kennis die kan worden gebruikt in de toekomst bij de eigen club. Deelnemers weten na de voetbaldag bij FC Groningen onder meer hoe zij in de beste scoringspositie komen en hebben zij een oog voor mede-aanvallers wanneer zij een grotere kans tot scoren hebben.
 
Breed motorische vaardigheden
Bijzonder aan de trainingsdagen van FC Groningen on Tour is de focus op de breed motorische ontwikkeling. Het is belangrijk om kinderen meer en vooral ook beter te laten bewegen. FC Groningen gelooft erin dat kinderen door het verbeteren van hun motorische vaardigheden naast een betere voetballer worden ook een betere beweger worden. Goed voor de algemene ontwikkeling van kinderen. Middels het Athletic Skills Model beschikken de trainers van FC Groningen on Tour over unieke kennis die zij graag overbrengen op enthousiaste jonge voetballers.

_MG_8952

In de vijf dagen van de herfstvakantie zijn rond de 490 kinderen in beweging gebracht door FC Groningen on Tour. Danny Sims, projectleider Trainen als een Prof, vertelt hoe mooi het is om in een relatief korte tijd zoveel kinderen te zien bewegen. “Het mooiste moment van de dag is toch wel de lach op de gezichten van de kinderen. Ik zie in zo’n week heel veel verschillende karakters en persoonlijkheden, ik vind het geweldig om hen te zien genieten en hoe spectaculair zij het vinden.”
 
“FC Groningen on Tour wordt gegeven vanuit de werkwijze van de Opleiding. Wij kunnen namens FC Groningen expertise aanbieden die voor vele amateurverenigingen complex kan zijn. Zo werken wij onder meer met specifieke voetbalrollen. We vertalen de kennis van de FC Groningen Opleiding door naar de activiteiten bij FC Groningen on Tour. Je traint tijdens FC Groningen on Tour dus echt als een prof.”
 
Voorjaarsvakantie
Na een succesvolle week in de herfstvakantie staat de volgende FC Groningen on Tour alweer op de planning. In de voorjaarsvakantie gaat FC Groningen weer on Tour langs verschillende clubs in de regio. Binnenkort wordt bekend welke verenigingen wordt aangedaan. De voetbaldag bij VV Waskemeer en VV Noordster die in de herfstvakantie vanwege weersomstandigheden werd afgelast, wordt ingehaald in de meivakantie.
 
Dit weekend is ook een nieuwe cyclus van de FC Groningen Voetbalschool gestart. Meer informatie over de voetbalschool of één van de andere voetbalactiviteiten van FC Groningen Trainen als een Prof vind je via onderstaande link.

FC Groningen Trainen als een Prof

_MG_9134

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard