string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Achtste editie van traditierijk G-Voetbaltoernooi.

Dinsdag 03 mei 2011 om 14:19

In de 329ste nieuwsbrief namens directie en management blikt algemeen directeur Hans Nijland onder meer terug op de uitoverwinning op ADO Den Haag, kijkt hij vooruit naar het jaarlijkse G-Voetbaltoernooi en meldt hij de diverse activiteiten van de komende periode.

“Door de knappe en verdiende 2-4 zege op ADO Den Haag zal pas op de laatste speeldag van de Eredivisie, op zondag 15 mei, bekend worden of we ons alsnog rechtstreeks weten te kwalificeren voor Europees voetbal. Hiervoor dienen we op de eerste plaats zelf te winnen van PSV, dat weliswaar is afgehaakt in de strijd om het kampioenschap, maar dat in Euroborg een overwinning nodig heeft om zich te verzekeren van een plek in de voorronde van de Champions League – een even lucratieve als noodzakelijke plek voor de Eindhovense club.”
Topwedstrijd
“Mochten wij PSV weten te verslaan, dan dient concurrent AZ te verliezen bij FC Utrecht. Alleen met een dergelijk scenario finishen wij op de vierde plaats van de ranglijst. In alle andere gevallen maken we ons op voor deelname aan de play-offs, de gestelde sportieve doelstelling voor dit seizoen. We hadden bij aanvang van dit seizoen niet durven dromen dat we op de laatste speeldag van de competitie nog op een dergelijk podium zouden strijden. Dat is natuurlijk geweldig.”
“Met het gegeven dat beide teams over ruim anderhalve week met een gelijkspel niets opschieten, belooft FC Groningen – PSV dus een absolute topwedstrijd te worden. Doordat PSV na afgelopen weekeinde afstand heeft gedaan van de volledige capaciteit in het gastenvak, hebben wij vanaf morgenochtend (woensdag – red.) nog kaartverkoop voor onze eigen supporters voor het flexibele gedeelte, de vakken OO en PP. Komend weekeinde is er geen competitievoetbal in verband met de KNVB-bekerfinale tussen FC Twente en Ajax.”
Matias Jones
“Matias Jones, die vorige week een oriëntatiebezoek bracht aan Groningen en meetrainde met de eerste selectie van hoofdtrainer Pieter Huistra, is gisteren (maandag – red.) doorgevlogen naar Korea. In Seoul neemt hij met de nationale jeugdploeg van Uruguay deel aan een internationaal toernooi. Jones sluit aan het begin van het nieuwe seizoen definitief aan bij onze selectie en het is van grote toegevoegde waarde geweest, dat hij zijn nieuwe omgeving alvast een beetje heeft kunnen verkennen. Ook heeft hij zijn toekomstige ploeggenoten al wat nadrukkelijker kunnen leren kennen. Zijn betrokkenheid is duidelijk zichtbaar, want zo bezocht Jones zondagmiddag eveneens ons duel in Den Haag.”
Eemshaven
“Vanmiddag (dinsdag – red.) hebben we een speciale ‘borrel op locatie’, want dan bezoeken sponsorrelaties van FC Groningen de Eemshaven. In samenwerking met sponsorrelatie Groningen Seaports nemen we een kijkje bij de grootste bouwlocatie van Nederland. In de Eemshaven vinden enorme ontwikkelingen plaats en op uitnodiging van Seaports directeur Harm Post krijgen wij een rondleiding door het Eemshaven-gebied.”
FC Groningen Junior Club
“Morgen (woensdag – red.) wordt er speciaal voor de leden van de FC Groningen Junior Club weer een Voetbal Techniek Training gegeven door Voetbalschool Noord. De voetbaltraining – gegeven door ervaren trainers van Voetbalschool Noord – is in het bijzonder gericht op kleine technische vaardigheden, die het voetballen in het veld makkelijker maken. De training wordt dit jaar voor het eerst gehouden op het jeugdcomplex Sportpark Corpus den Hoorn. Er worden twee trainingen geven, om 12.45 uur en 14.15 uur. Door afmeldingen zijn er van de honderd plekken nog enkele plaatsen vrijgekomen. Opgeven kan dus nog via de website van de Junior Club.”
G-Voetbaltoernooi
“Volgende week maandag wordt voor de achtste  keer het G-Voetbaltoernooi van FC Groningen gehouden. In samenwerking met FNV Bouw, Menzis, de KNVB en het Alfa College zal er door tien teams worden gestreden om de FNV-Bouw bokaal. Het voetbalfeest wordt gehouden op de velden van VV Glimmen op sportpark de Groenenberg. De opening van het toernooi is om 13.30 uur. De wedstrijden beginnen vanaf 14.00 uur en de finale is gepland om 16.00 uur.”
“De deelnemende verenigingen bij deze achtste editie van het G-voetbaltoernooi zijn: Oosterstreek, Drenthina, Asser Boys, Bato, HS’88, Veendam 1894, VEV’67, SJS, Novo en De Brug. Elk team zal gecoacht en begeleid worden door spelers en trainers van de eerste selectie van FC Groningen. Tevens zullen studenten van het Alfa College elk team ondersteunen.”
Oud FC Groningen
“Oud FC Groningen speelt de komende periode ook weer enkele wedstrijden. Volgende week woensdag, 11 mei, treden de FC-coryfeeën aan tegen V.V. Zuidlaarderveen. De wedstrijd op sportpark ‘de Zaandorre’ begint om 19.00 uur en de toegangsprijs bedraagt vijf euro.”
“Aan het eind van deze maand, op zaterdag 28 mei, neemt Oud FC Groningen deel aan een zeven tegen zeven toernooi bij V.V. Noordster in Oude Pekela. Overige deelnemende teams zijn onder meer BV Veendam, FC Emmen en natuurlijk gastheer V.V. Noordster. De toegang bij dit toernooi, dat om 13.30 uur begint, is gratis.”
Goede doel
“Canon Business Center Groningen, dat eveneens een team op de been zal brengen, heeft de hoofdprijs ter beschikking gesteld. De waardecheque van vijfhonderd euro komt ten goede aan de afdeling kinderoncologie van het UMCG te Groningen. Op de toernooidag zelf zullen ook nog diverse activiteiten worden georganiseerd, waarbij de opbrengst eveneens bestemd is voor dit goede doel.”
“Tot volgende week.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard