string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Aberdeen zet grote stap richting confrontatie met FC Groningen.

Vrijdag 04 juli 2014 om 11:56

In de eerste wedstrijd van de eerste voorronde in de Europa League heeft Aberdeen FC een forse stap gezet in de richting van een ontmoeting met FC Groningen. De Schotse ploeg won thuis met 5-0 van het Letse Daugava Riga en daardoor lijkt de return op donderdag 10 juli een formaliteit.

Teammanager Bas Roorda was samen met Beloften-trainer Paul Raveneau en Jeroen Huis in ’t Veld van Sportstadion afgereisd naar Schotland om alvast de mogelijke opponent te bekijken en ter plaatse de locatie te verkennen.
Roorda: “We hebben donderdagmiddag de diverse hotels bekeken en hebben daarvan een geode indruk gekregen. De wedstrijd was vrij eenzijdig. Voor de pauze miste Aberdeen een strafschop en scoorde het de 1-0. In de tweede helft was Daugava geen partij meer. Het werd uiteindelijk 5-0 en de Letten kregen twee rode kaarten.”
“De sfeer in het Pittodrie Stadion was geweldig. Het onderste gedeelte van het stadion was zeer goed bezet en er waren zo’n 15.000 supporters. Het lijkt erop dat we een prachtige confrontatie tegemoet gaan. Volgende week zullen onze trainers Erwin van de Looi en Dick Lukkien naar Letland afreizen. Zij zullen zich daar dan vooral richten op het bekijken van Aberdeen FC en opnieuw een technische analyse maken.”

Gerelateerd nieuws.

6 uur geleden

Rijbewijs B Battle: Blokzijl vs Bakker

2 dagen geleden

Krachtig groeien: De FC Groningen Uitdaging voor jongeren

5 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’