string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

Aanvoerder Suk: ‘Ben de trainers heel dankbaar’.

Zaterdag 21 juli 2012 om 06:31

Alle media-aandacht gaat tijdens de Peace Cup in Suwon uit naar Suk Hyun-Jun. Het is niet voor niets dat trainer Robert Maaskant de spits heeft aangewezen als de aanvoerder van FC Groningen tijdens het toernooi in Zuid-Korea. “Ik ben heel trots.”

Suk glimlacht als hem wordt gevraagd hoe hij het tot nu toe vindt, alle aandacht. “Vorig jaar vond ik interviews niet fijn. Nu weet ik dat het erbij hoort als je profvoetballer bent. Het maakt het voor mij hier natuurlijk wel veel gemakkelijker, omdat ik me in mijn eigen taal beter kan uiten.”
Vereerd
Het vereerd hem dat Maaskant Suk heeft benoemd tot captain van de ploeg in zijn geboorteland. “In Korea heeft de aanvoerder status. Ik ben er heel trots op dat ik aanvoerder mag zijn. Daarvoor ben ik de trainers heel dankbaar.”
Bij de met 2-1 verloren wedstrijd tegen Hamburger SV zaten er heel veel Koreaanse FC-supporters achter één van de doelen in het Suwon World Cup Stadium. “Dat waren studenten van de High School in Yongin, de school waarop ik ook gezeten heb. In de zomervakantie heb ik contact met hen gehad en hebben we afgesproken dat ze naar de wedstrijd zouden komen kijken. In totaal zo’n zevenhonderd, begreep ik. Yongin is een stad met 800.000 inwoners en ligt op ongeveer driekwartier rijden van Suwon.”
Nieuw elftal
Tussen de wedstrijd van vrijdag en de strijd om de derde plaats tegen Sunderland, zondag om 9.30 uur Nederlandse tijd, zit slecht één dag rust. Er zal dan ook een grotendeels nieuw elftal in het veld staan tegen de Engelsen. Suk zal naar verwachting echter opnieuw zijn opwachting maken in de spits. “Ik ben nu (zaterdagmiddag Koreaanse tijd) heel moe en weet niet hoe ik me morgen zal voelen, maar ik zal vooral mentaal sterk moeten zijn. Dat geeft niet. Ik ben de aanvoerder. Heel mooi.”
Doelpuntenmaker
Doelpuntenmaker Mitchell Schet oogde eveneens vermoeid. Het is dan ook drukkend warm in Suwon. “Maar ik moet zeggen; het was te doen. Het was een mooie wedstrijd tegen HSV, maar ik vond wel dat we voetballend wat meer hadden kunnen brengen. Vooral in balbezit waren we onrustig.”
Schet vierde zijn treffer tegen de Duitsers niet uitbundig. “Dat kwam omdat ik de gelijkmaker eigenlijk gerechtigheid vond. De strafschop waardoor we op achterstand kwamen, was onterecht.”

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

1 maand geleden

Strijd op het Shuffleboard