A1 verliest; B1 gelijk.

Vrijdag 15 oktober 2010 om 23:04

In vier competitieduels pakten de jeugdteams van FC Groningen/Cambuur vier punten. A1 ging onderuit in Breda en B1 speelde op Corpus gelijk tegen Sparta. Daarnaast leed D3 de eerste nederlaag van dit seizoen.

Doelpunten uit de wedstrijden van B1 en D1 zijn nu te bekijken op het YouTube Kanaal van FC Groningen Jeugd (http://www.youtube.com/fcjeugd)
———————————————————————————-
NAC BREDA A1 2-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR A1
Het vlaggenschip van de Regionale Voetbalopleiding ging voor de derde competitiewedstrijd op rij met lege handen van het veld. Na nederlagen tegen Ajax en Vitesse/AGOVV was nu NAC Breda nipt te sterk. In de eerste helft domineerde de thuisploeg dat in Alex Schalk de beste en gevaarlijkste speler had. De aanvaller miste een grote kans, schoot op de lat maar trof vlak voor rust wel doel. Enkel Sicco Bouwer zorgde voor dreiging bij het vijandelijk doel. FCG kwam echter goed uit de kleedkamer voor de tweede 45 minuten. De beloning kwam na 63 minuten toen Henk Bos een  knappe actie afrondde met een doeltreffend schot vanaf de zestien meter. De ploeg van trainer Paul Raveneau speelde na rust ook beter dan de Brabanders en kreeg de betere mogelijkheden. Uit het niets was het echter toch NAC dat zeven minuten voor tijd de winnende treffer maakte.

scoreverloop | 1-0 (39.), 1-1 Henk Bos (63.), 2-1 (83.)
opstelling | Renze Fij, Luis Pedro da Silva Ferreira (62.Gustavo van der Veen), Alim Ozturk, Nick Bakker, Lucas Bijker, Atilay Batbay, Jesse Renken, Yoell van Nieff (62.Frits Dantuma), Sicco Bouwer, Henk Bos, Alexander Vogel (56.Arjan Akkerman).
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 2-2 SPARTA R’DAM B1
De B-junioren van FC Groningen/Cambuur speelden voor de vierde maal achtereen gelijk. In de beginfase van de wedstrijd heersten de Rotterdammers. Zo belandde een bal op de lat en ging de bal er in tweede instantie ook niet in. De voorsprong van de gasten na bijna twintig minuten spelen was derhalve verdiend. Al vrij snel kwam de ploeg van trainer Peter Moltmaker echter op gelijke hoogte. Na 25 minuten schoot Tigran Gazarjan een vrije trap knap en onberispelijk binnen. Dat was meteen ook het startsein voor FCG om het heft in handen te nemen. Sparta ging wat onzekerder spelen terwijl de thuisploeg er ineens fel bovenop zat. Vlak voor rust joeg Hans Hateboer de bal van dichtbij net over het doel. In de tweede helft ontstond een open strijd waarin FCG het beste startte. Na 51 minuten strafte Ifeayi Gorissen een defensieve blunder af waardoor een 2-1 voorsprong werd genomen. In het vervolg leek een derde treffer in de maak maar de eindpass ontbrak. Sparta drong op het eind aan en scoorde in het slot nog de gelijkmaker. Eerst redde doelman Wieger Sietsma nog maar in de rebound was het dan wel raak. In de vier minuten blessuretijd gingen beide teams voor de drie punten. Gescoord werd er echter niet meer waardoor een aantrekkelijk duel onbeslist eindigde.

scoreverloop | 0-1 (18.), 1-1 Tigran Gazarjan (25.), 2-1 Ifeayi Gorissen (51.), 2-2 (80.)
opstelling | Wieger Sietsma, Tolgahan Cicek, Marnick Ottens, Hans Hateboer (62.Firosan Ademi), Ron Janzen, Glenn Bijl, Kevin Mennega, Noureddine Boutzamar, Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Bryan Inge.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D1 2-0 UNION D1
In een rommelige wedstrijd heeft de ploeg van trainer Hugo drie punten overgehouden aan het treffen met Union. De thuisploeg kende een droomstart en kwam binnen een minuut op voorsprong dankzij de tweede seizoenstreffer van Lorenzo Valente. In het vervolg had FCG weinig te duchten van de tegenstander uit Malden. Desondanks ontbrak de scherpte en liepen de aanvallers telkens in de buitenspelval. De tweede helft begon identiek als de eerste. De eerste kans was meteen raak als Delano Goeree de bal beheerst binnen schiet. Bij die 2-0 bleef het echter hoewel Ids Hannema de bal vrij voor de goalie nog naast mikte. In de laatste tien minuten zorgde Union nog voor onrust in de Groningse verdediging maar de zege kwam voor de tweedejaars D-pupillen uiteindelijk nooit in gevaar.
scoreverloop | 1-0 Lorenzo Valente (1.), 2-0 Delano Goeree (32.)
opstelling | Jan Hoekstra, Emiel Seigers, Jan Hup, Ruendel Martina, Mathijs Elderman, Daan Wijma, Ids Hannema, Jasper Kingma (31.Brandon Hartsuiker), Dennis Molema (31.Jannik Schoon), Lorenzo Valente (31.Delano Goeree), Eike Begemann.
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 0-1 GRC GRONINGEN D1
De eerstejaars D-pupillen leden na zes opeenvolgende overwinningen hun eerste nederlaag van het seizoen. In de eerste helft leverde de eerste de beste aanval een kans op maar de bal verdween net naast het doel. Verder hoefde de doelman van GRC slechts eenmaal een redding te verrichten. Het duel was verder in evenwicht en de brilstand bij rust was volledig volgens de verhoudingen op het veld. Na rust nam FCG meer en meer het initiatief en dat leverde wat kleine mogelijkheden op. Acht minuten voor tijd kreeg de ploeg van trainer Peter Hoekstra de beste kans. Een schot van Marc Vegter belandde op de lat en in de rebound wist Alex Breise net niet raak te schieten. Uit de tegenaanval scoorde GRC wel. Uiteindelijk was het een verdiende zege voor een verzorgd spelend GRC.
scoreverloop | 0-1 (53.)
opstelling | Luuk Zwiers, Armani Mardjoeki, Dion Paapst, Tommie van de Looi, Bas van Veen, Oege Sietse van Lingen, Nick Heckel, Daniel Teune, Nick Kassmann, Martijn van Maastrigt, Marc Vegter. In de tweede helft kwamen Wouter de Mare, Tristan Cooke, Jochem de Vries en Alex Breise in het veld.
FC Groningen/Cambuur C3 speelde in Leeuwarden een oefenwedstrijd tegen FCG/Cambuur C2 met 2-2 (1-1) gelijk. Scoreverloop: 1-0 (10.), 1-1 Dave Bosgraaf (29.), 2-1 (55.), 2-2 Stan Haanstra (63.)