A1 fors onderuit tegen Ajax.

Vrijdag 24 september 2010 om 19:27

Alle jeugdteams van FC Groningen/Cambuur kwamen vandaag op achterstand. Uiteindelijk leden enkel A1 en C1, vooraf nog ongeslagen, een nederlaag.

——————————————————————————–
FC GRONINGEN/CAMBUUR A1 1-6 AJAX A1
kansloos na rust | Vooraf was de ploeg van trainer Paul Raveneau nog ongeslagen en de trotse nummer twee van de ranglijst. Ajax stond meteen daarachter maar kwam op een druk Corpus den Hoorn al wel na zeven minuten aan de leiding. Met name in de eerste twintig minuten waren de gasten beter maar in het tweede gedeelte voor rust kwam de thuisploeg meer en meer opzetten. In de 35ste minuut maakte Henk Bos met een schitterende poeier gelijk. Een snel genomen vrije trap van Yoell van Nieff raakte vanaf zo’n veertig minuten de lat. In de tweede 45 minuten kwam FCG er niet meer aan te pas. Paulo Francisco had nog wel een gevaarlijke actie maar uit de aanval daarop kwamen de Amsterdammers toch op 1-2. Nadat doelman Renze Fij de bal in de 69ste minuut losliet en er 1-3 op het scorebord kwam te staan was het duel definitief gespeeld. In het laatste kwartier liet FCG zich te gemakkelijk wegspelen met als gevolg nog eens drie tegentreffers.
scoreverloop | 0-1 (7.), 1-1 Henk Bos (35.), 1-2, 1-3, 1-4, 1-5, 1-6 (49., 69., 74., 82., 87.)
opstelling | Renze Fij, Paulo Francisco, Alim Ozturk, Nick Bakker, Ardavazd Gazarjan (Gustavo van der Veen), Jesse Renken (Alexander Vogel), Mark Diemers (Marcel Hinz), Yoell van Nieff, Arjan Akkerman, Henk Bos, Atilay Batbay.
video | Bos (1-1) ————————————————————————————————————————————————
FC GRONINGEN/CAMBUUR B1 2-2 PSV B1
————————————————————————————————————————————————
punt tegen koploper | Net als twee weken geleden tegen AZ kwamen de B-junioren van FCG sterk terug van een achterstand. Na een vroeg opgelopen achterstand kopte Bryan Inge de bal na ruim een half uur spelen binnen. De gasten waren in de eerste helft wel iets beter maar echt grote kansen konden ze niet creeeren. Daarnaast waren voor de ploeg van trainer Peter Moltmaker Ifeayi Gorissen en Glenn Bijl enkele malen dichtbij een treffer. Na rust was de eerste goede kans voor koploper PSV maar dat schot ging voorlangs. Meteen daarna viel wel de tweede Eindhovense treffer. Een prachtig schot van Bryan Inge leverde de thuisploeg opnieuw de gelijkmaker op. Na vier duels staat FCG B1 nu op vier punten.
scoreverloop | 0-1 (7.), 1-1 Bryan Inge (31.), 1-2 (58.), 2-2 Bryan Inge (61.)
opstelling | Wieger Sietsma, Thijs Gerlofs, Marnick Ottens, Hans Hateboer, Ron Janzen, Glenn Bijl, Kevin Mennega (Firosan Ademi), Noureddine Boutzamar, Ifeayi Gorissen, Tigran Gazarjan, Bryan Inge.
video | Inge (1-1), Inge (2-2) ————————————————————————————————————————————————
HEERENVEEN/EMMEN C1 2-1 FC GRONINGEN/CAMBUUR C1
eerste verlies | Na een prachtige seizoensstart met drie opeenvolgende overwinningen hebben de tweedejaars C-junioren een nederlaag geleden. Op Skoatterwald werd het 2-1. De thuisploeg was krachtiger in de duels en daar had met name het Groningse middenveld grote moeite mee. Wel hanteerde het veelal de lange bal waardoor kansen schaars waren. Na een doelpuntloze eerste helft viel de beslissing tussen de 43ste en 48ste minuut. De Fries/Drentse combinatie scoorde tweemaal waarna het duel feitelijk was gespeeld. In de 69ste minuut benutte Richairo Zivkovic nog een elfmeter en bijna was FCG nog met een punt naar huis gegaan. Een uithaal van invaller Justin Klunder belandde echter op de onderkant van de lat.
scoreverloop | 1-0 (43.), 2-0 (48.), 2-1 Richairo Zivkovic (69.strafschop)
opstelling | Robin Mennega, Daro Faraj, Keziah Veendorp, Roland Baas, Jim de Leeuw, Daan Smit (Justin Klunder), Kasper Oldenburger, Willem Gootjes (Ahmed Ndayisaba), Richairo Zivkovic, Youri Schuur (Gijs Jasper), Anton Hekman (Jonah van der Werf).
FC GRONINGEN/CAMBUUR C3 2-1 FC VOLENDAM C2
———————————————————————————————————————————————–
postma matchwinner | De ploeg van trainer Erik Muntendam behaalde haar tweede zege van dit seizoen. Toch moest FCG terugkomen van een achterstand om de drie punten op Corpus te behouden. Stan Haanstra zorgde in de eerste helft voor de gelijkmaker. Pas zeven minuten voor tijd viel tot grote opluchting van iedereen de winnende treffer. De goalgetter heette Gerald Postma. Over zeventig minuten gezien was het een terechte zege voor de Groningers.
scoreverloop | 0-1 (7.), 1-1 Stan Haanstra (23.), 2-1 Gerald Postma (63.)
opstelling | Marc Gjaltema, Niels Ridderstap (Wessel Koomans), Arthur Ymele Feudjio, Mohammed Abdul Karim, Dennis van Duinen, Rutger Etten, Tiuri Schieving, Dave Bosgraaf (Twan Nieboer), Stan Haanstra (Gerald Postma), Juhnino Bacuna, Lukas Siemers.
QUICK’20 D1 2-5 FC GRONINGEN/CAMBUUR D1
sterk na valse start | Vorig seizoen konden de tweedejaars D-pupillen niet winnen van Quick’20 D1 en ook nu zag het er in het begin somber uit. Al na zeven minuten keek de ploeg van trainer Hugo tegen een 0-2 achterstand aan. Maar daarna rechtte de ploeg de rug en won het alsnog overtuigend. Ids Hannema en Jannik Schoon maakten nog voor rust gelijk, via een mooie kopbal van Ruendel Martina namen de gasten in de 48ste minuut dan voor het eerst de leiding. Via een benutte strafschop van Daan Wijma en een treffer van Delano Goeree uit de allerlaatste aanval werd het toch nog een 2-5 zege en daarmee de derde winst in successie.
scoreverloop | 1-0 (5.), 2-0 (7.), 2-1 Ids Hannema (19.), 2-2 Jannik Schoon (24.), 2-3 Ruendel Martini (48.), 2-4 Daan Wijma (52.strafschop), 2-5 Delano Goeree (60.)
opstelling | Sebastiaan Meijwaard, Emiel Seigers, Jan Hup, Mathijs Elderman, Brandon Hartsuiker, Jasper Kingma, Ids Hannema (Ruendel Martina), Dennis Molema, Jannik Schoon (Delano Goeree), Daan Wijma, Eike Begemann (Lorenzo Valente).
FC GRONINGEN/CAMBUUR D3 5-1 BE QUICK 1887 D1
derbywinst | Ook het vierde competitieduel heeft de ploeg van trainer Peter Hoekstra drie punten opgeleverd. Na een stroeve start werd het tegen stadgenoot Be Quick 1887 uiteindelijk nog een ruime overwinning. Uit de eerste de beste aanval van de Good Old werd meteen gescoord. Marc Vegter maakte na ongeveer een kwartier spelen gelijk. In het tweede half uur was de beste kans eerst voor de gasten maar uit de tegenaanval was het Martijn van Maastrigt die FCG op voorsprong schoot. In het vervolg kwam Be Quick er niet meer aan te pas. Via nog eens twee doelpunten van Van Maastrigt en een treffer van Alex Breise werd een handvol treffers vol gemaakt.
scoreverloop | 0-1 (3.), 1-1 Marc Vegter (13.), 2-1 Martijn van Maastrigt (35.), 3-1 Alex Breise (42.), 4-1 Martijn van Maastrigt (44.), 5-1 Martijn van Maastrigt (58.)
opstelling | Luuk Zwiers, Armani Mardjoeki, Dion Paapst, Tommie van de Looi, Bas van Veen, Oege Sietse van Lingen, Daniel Camara Bos, Daniel Teune, Nick Kassmann, Martijn van Maastrigt, Marc Vegter. Na rust kwamen Wouter de Mare, Jochem de Vries en Alex Breise in het veld.
video | Breise (3-1), Van Maastrigt (4-1)