string(103) "Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; +claudebot@anthropic.com)"

A1 fors onderuit in oefenduel met Japanners.

Vrijdag 08 augustus 2008 om 08:00

FC Groningen A1 verblijft momenteel in Japan voor de deelname aan het Hiroshima International Youth Festival. Ter voorbereiding speelde de ploeg donderdag tegen Yokohame F Marinos.

‘Vroeg uit de veren, op tijd bij de les’, was het motto van donderdag 7 augustus. Om zeven uur ging de groep uit voor een wandeling. Trainer Paul Raveneau leidde z’n groep moeiteloos door de straten van Yokohama. De wandeling eindigde met een aantal ‘trust exercises’ ter ondersteuning van het teamproces. Bijzonder om te zien hoe spelers en begeleiding vertrouwen hebben in hun groep. Op een hoogte van meer dan een meter lieten Christopher Brügmann, Roy de Bruin, Rick Havinga, Jafie Groninger, Jelmer Keur en Norair Mamedov zich met de rug naar de groep gekeerd en met de ogen dicht vallen waarbij ze werden opgevangen door de groep.
  
Om acht uur volgde het ontbijt en aansluitend verliet de groep het hotel met volle bepakking en ging de A1 op weg naar de oefentegenstander van vandaag, het gerenommeerde Yokohama F Marinos. Er was een hartelijke ontvangst door de leiding van de opleiding. De ‘Jeltema’ van de Japanse club heeft de beschikking over een fantastisch complex waar op het moment dat FC Groningen arriveerde, werd getraind door zowel de eerste selectie van Marinos als de 12-jarigen. Eén en al bedrijvigheid, dus.
 
De tegenstander bleek een maatje te groot. De wedstrijd draaide uit op een leerzame ervaring. De uitslag werd maar liefst 6-1 in het voordeel van de Japanners. Bij rust stond het 1-0 voor de thuisploeg door een vlak voor rust gegeven strafschop. Na rust scoorden de Japanners nog vier keer (50’, 60’, 71’, 80’) voordat FC Groningen via Dave Hertog in de 82ste minuut uit een goed genomen corner van Christopher Brügmann iets terug kon doen. In de 85ste minuut werd de eindstand bepaald op 6-1.
De basisopstelling: Leonard Nienhuis; Luis Pedro Da Silva Ferrara, Steffen Vader, Koos Werkman, Jelmer Keur; Leandro Ernestina, Erwin Bosma, Tiemen van Hezel; Eduard de Jonge Rosa, Norair Mamedov, Nick van der Valk. Invallers Steffen Bakker (46’), Roy de Bruin (46’), Dave Hertog (46’), Elsin Yilmaz (46’), Christopher Brugmann (68’). Wouter Vente en Yousouf Zinga met lichte klachten en Danny Menting en Petrit Hoxhaj met een langer durend herstel, waren niet inzetbaar.
Om twee uur ’s middags werd een lunch geserveerd in het clubhuis van Yokohama F Marinos. Tijdens deze bijeenkomst werden wetenswaardigheden over het Japanse en Nederlandse voetbal met elkaar uitgewisseld. De wedstrijd had er niet direct aanleiding toe gegeven, maar men is zeer geïnteresseerd in de manier van opleiden bij FC Groningen en vertelde openhartig en trots over de eigen manier van opleiden.
De berichten waren ons voor de trip al bekend maar het werd duidelijk dat het een Japanse topopleiding betreft. Helaas was de tijd tekort om uitvoerig met elkaar in gesprek te kunnen gaan. Aanvoerder Koos Werkman bedankte de tegenstander voor het ontvangst, de lunch en de wedstrijd. Om drie uur stond de bus met bagage en vijf schitterende taxi’s te wachten voor de gang naar Shin Yokohama, naar het station.
Het laatste deel naar Hiroshima ging namelijk per trein. Een vier uur durende comfortabele reis over ruim 700 km. In een flits kwam Mount Fuji voorbij. Met z’n ruim 3.700 meter het  hoogste gebergte in Japan. Voor de rest was over de gehele afstand alleen maar bebouwing van huizen, bedrijven en industrie te zien. Gezien de grote hoeveelheid bagage (en bekijks) en de geringe instaptijd voor 26 personen levert de A1 een topprestatie bij het moment van uitstappen in Hiroshima.
Om half negen arriveerde het gezelschap in het Hiroshima Diamond Hotel, het verblijfadres voor de komende zes nachten. In het hotel dienden de coaches het schema voor de periode tot en met het vertrek op 13 augustus met de organisatie samen te stellen. Het vergde dermate veel tijd dat de drie te laat bij het diner waren. Er dus volgde een terechte reprimande van de groep. Dat betekent nog wat voor de komende dagen!

Gerelateerd nieuws.

2 dagen geleden

Van Eigen Bodem met Tijmen Theusink: ‘Mijn droom is om in het 1e van Groningen te mogen voetballen’

2 weken geleden

Van Eigen Bodem met Mauro Koster: ”Mijn vader heeft me geleerd om altijd hard te werken!’

4 weken geleden

Strijd op het Shuffleboard