A1 en C1 starten met nederlaag.

Vrijdag 21 augustus 2009 om 13:17

A1 is de competitie in de eredivisie begonnen met een nederlaag in Breda tegen NAC. Ook voor C1 verliep de competitiestart niet naar wens. Elinkwijk was op Corpus den Hoorn verrassend te sterk.

FC GRONINGEN C1 1-2 ELINKWIJK C1
—————————————————————————
Voor het eerst in de historie verloren de tweedejaars C-junioren een competitiewedstrijd van Elinkwijk. In voorgaande seizoenen won FC Groningen zesmaal en speelde het tweemaal gelijk tegen de ploeg uit Utrecht. Ditmaal dolf de ploeg van trainer Grafton Holband echter het onderspit. Met slechts elf fitte spelers begon de FC aan het duel. In de eerste helft was er wel een overwicht maar kansen werden niet gecreeerd. De slotfase was geheel voor de uitploeg. In de 31ste minuut werd een fout in de verdediging afgestraft en nam Elinkwijk een 0-1 voorsprong. Daaropvolgend was FC Groningen volledig de kluts kwijt. Drie minuten na de openingstreffer kreeg Elinkwijk een strafschop toegekend die overigens prima werd gekeerd door doelman Wieger Sietsma, die de bal ook in de rebound stopte. Een minuut later leverde een knappe aanval van de gasten alsnog de 0-2 op. In de tweede 35 minuten heerste FC Groningen wel en speelde het ook stukken beter. Zeven minuten na aanvang van de tweede helft maakte Tolgahan Cicek de aansluitingstreffer. Ook in het vervolg bleef de FC de betere ploeg maar echt uitgespeelde kansen bleven schaars. Ook de vele afstandsschoten troffen of geen doel of werden eenvoudig gekeerd door de doelman van Elinkwijk. Na 70 minuten was de uiteindelijk verdiende nederlaag een feit.
NAC BREDA A1 2-1 FC GRONINGEN A1
De A-junioren zijn de competitie begonnen met een onnodige nederlaag in Breda tegen NAC. De ploeg van trainer Paul Raveneau was in de eerste helft de sterkere ploeg en had de wedstrijd volledig onder controle. Toch nam de thuisploeg na ruim een kwartier de leiding. Tien minuten later was het echter alweer gelijk. Een vrije trap van Yousouf Zinga werd door iedereen gemist maar belandde wel in het doel: 1-1. FC Groningen had goede kansen maar vergat om meer goals te maken. Ook in de tweede helft was het in het Brabantse land de bovenliggende partij maar gescoord werd er niet. In de 75ste minuut viel onverwacht de winnende treffer aan Bredase zijde. Die klap kwamen de mannen van Paul Raveneau niet meer te boven. In de slotfase hield de verdediging van de thuisploeg dan ook eenvoudig stand. Volgende eek speelt FC Groningen opnieuw een uitduel. Dan staat op Skoatterwald het treffen met Heerenveen/Emmen op het programma.
Opstelling FC Groningen A1: Steffen Bakker, Wouter Vente, Tiemen van Hezel, Nick Bakker, Attilay Batbay (Eduard de Jonge Rosa), Elsin Yilmaz, Hilal Ben Moussa (Henk Bos), Luis Pedro da Silva Fereira, Norair Mamedov, Emiel Staal (Tom de Ridder), Yousouf Zinga.
Overige uitslagen:
FC Gronngen B1 oefende tegen De Graafschap B1 en won met 6-1 (4-0). De doelpunten werden gescoord door Ifeayi Gorissen (2), Robby Holder, Tigran Gazarjan, Paulo Francisco en Yoell van Nieff.
FC Groningen C2 eindigde op het BVO-toernooi in Norg, dat gewonnen werd door ADO Den Haag, op een vijfde plaats. Op de prima bespeelbare velden werd begonnen met een 0-1 verlies tegen ADO Den Haag. Na een 0-0 tegen Sparta volgde een 1-0 zege op Willem II/RKC dankzij een treffer van Daan Smit. In de kruisfinale werd vervolgens met 2-0 gewonnen van Vitesse/AGOVV met doelpunten van Kasper Oldenburger en Roland Baas. In het duel om de 5de en 6de plaats was Willem II/RKC opnieuw de opponent. Dit duel eindigde in 2-0 via opnieuw Kasper Oldenburger en Richairo Zivkovic.
FC Groningen D2 speelde op de eerste dag van het Bosma en Schuur toernooi drie duels. Na een 0-0 tegen de E1/D2 van Ajax werd FC Volendam met 4-2 geklopt met goals van Dennis Molema (2), Ids Hanema en Jannik Schoon. Het derde duel tegen Haarlem eindigde onbeslist in 1-1. Via Dennis Molema nam de ploeg van trainer Peter Hoekstra nog wel de leiding. Dag twee werd begonnen met een overtuigende 3-0 zege op FC Eindhoven (Delano Goeree 2x en Dennis Molema) waardoor de FC de kruisfinales bereikte. Daarin werd Hollandia nipt met 2-1 aan de kant gezet via treffers van Jannik Schoon en opnieuw Delano Goeree. De finale tegen Haarlem ging daarop met 1-2 verloren. Ids Hannema scoorde daarin de enige Groningse treffer.
FC Groningen D1 speelde een mini-toernooi in Leeuwarden. Het eerste duel tegen SC Cambuur werd met 1-0 gewonnen via een treffer van Dave Bosgraaf. De tweede wedstrijd tegen Ajax eindigde met 1-4 in kansloze cijfers. In dat duel scoorde Stan Haanstra de enige treffer voor de ploeg van trainer Peter Hoekstra.