A1 en B1 bekeren thuis

23 november 2011 / vandaag

Alle jeugdteams van FC Groningen/Cambuur komen morgen in actie in het kader van het bekertoernooi. De twee oudste teams binnen de RVO spelen thuis op Corpus.

Wedstrijd van de Week: FC Groningen/Cambuur A1 v Ajax A1
In de achtstefinales van de strijd om de Nike Cup komt de ploeg van trainer Paul Raveneau in actie tegen Ajax A1. Een interessant duel, ook omdat beide teams elkaar een week eerder op Corpus den Hoorn al troffen. Dat duel was evenwichtig. In delen van de wedstrijd had de thuisploeg tegen de koploper uit de Nike Eredivisie zelfs een overwicht. Toch bleven grote kansen uit, daar waar Ajax wel enkele creeerde. Uitgerekend Davy Klaassen, die afgelopen dinsdag in de Champions League wedstrijd tegen Lyon zijn debuut maakte in de hoofdmacht van Ajax, maakte op slag van rust de enige treffer. In de competitie is het verschil in punten tussen beide teams aanzienlijk maar de bekerwedstrijden zijn anders. De beker nader verklaard

FCG B1 is een van de zestien teams dat uitkomt in een tussenronde. In totaal dus acht wedstrijden. De winnaars plaatsen zich voor de achtstefinales waarvoor reeds acht teams rechtstreeks zijn geplaatst. FCG is koploper in de Eerste Divisie A terwijl Vitesse/AGOVV in de eredivisie op de tiende plaats staat. Derhalve een interessant duel. Terugblik: De grootste bekerstunt aller tijden! Op 16 november 2000 speelde FC Groningen A1 op Corpus den Hoorn tegen Vitesse A1. Ook een duel tussen een eerste- en een eredivisionist. Het werd een memorabele avond. Klik hier en lees alles over deze historische wedstrijd. FCG C1 kan zich nog steeds plaatsen voor de kwartfinales. De ploeg moet dan sowieso winnen bij Heerenveen/Emmen C1 maar dan nog is het niet helemaal zeker. Er zijn zes poules. De winnaar plus de twee best geklasseerde nummers twee plaatsen zich bij de laatste acht teams. De stand in Poule 6:
2-6
Heerenveen/Emmen C1
2-3 FC Groningen/Cambuur C1
2-3 VA FC Twente C1
2-0 Heerenveen/Emmen C2 FCG D1 heeft goede papieren om zich te plaatsen voor de volgende ronde. De eerste twee duels werden reeds gewonnen en een punt bij VA FC Twente D3 volstaat op groepswinnaar te worden. In totaal zijn er negen poules. Alle winnaars gaan door. Twee van de negen ploegen spelen een tussenronde, de overige zeven teams zijn rechtstreeks gekwalificeerd voor de kwartfinales. De stand in Poule 1:
2-6
FC Groningen/Cambuur D1
2-4 VA FC Twente D3
2-1 Heerenveen/Emmen D2
2-0 FC Zwolle D1 FCG C3 en FCG D3 komen in actie in het bekertoernooi van District Noord. Beide teams waren gevrijwaard van pouleduels en stoomden meteen door naar de knockoutfase. Daarin wonnen de eerstejaars C-junioren in de tweede ronde al met 2-1 van GVAV Rapiditas C1. Voor FCG D3 is dit het eerste bekerduel van het seizoen. Programma (thuis):
FC Groningen/Cambuur A1 - Ajax A1 (14.30 uur)
FC Groningen/Cambuur B1 - Vitesse/AGOVV B1 (12.00 uur) Programma (uit):
Heerenveen/Emmen C1 - FC Groningen/Cambuur C1 (12.00 uur)
HZVV C1 - FC Groningen/Cambuur C3 (11.00 uur)
VA FC Twente D3 - FC Groningen/Cambuur D1 (10.30 uur)
Velocitas D1 - FC Groningen/Cambuur D3 (10.15 uur) Programma (teams Leeuwarden):
De Graafschap D1 - FC Groningen/Cambuur D2 (10.00 uur) In verband met de wedstrijd van FCG D3 op het veld van Velocitas zullen updates van de diverse wedstrijden pas rond 12.00 uur op deze site verschijnen.

Gasterra

Praat mee

Laatste nieuws